10 voedingsmiddelen voor het reinigen van je aders

· 28 april 2016
Alle bessen zijn rijk aan antioxidanten, maar granaatappel heeft de hoogste concentratie. Door het reinigen van je slagaders en aders kan je helpen om aderverkalking tegen te gaan.

Voeding heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de gezondheid, zowel om die beter of juist slechter te maken. Bepaalde elementen kunnen na een tijdje opstoppingen in je slagaders veroorzaken, wat zorgt voor circulatieproblemen en andere cardiovasculaire ziektes, die zelfs kunnen lijden tot de dood. Daarnaast zijn er voedingsmiddelen die helpen om je slagaders en aders te reinigen. Deze voedingsmiddelen toevoegen aan je dieet kan helpen om een hoop ziektes te voorkomen.

Volgens onderzoeken is aderverkalking een van de ziektes die ieder jaar wereldwijd de meeste sterfgevallen veroorzaakt. Deze ziekte is heel erg ernstig, omdat het er onder andere voor zorgt dat de patiënt een zwak immuunsysteem, infecties en incompatibiliteit heeft. Naast aderverkalking kunnen verstopte slagaders en aders ook hypertensie en hartziektes veroorzaken.

Aangezien je dieet zo’n belangrijke rol speelt bij het voorkomen van alle hierboven genoemde ziektes, gaan we in dit artikel je 10 voedingsmiddelen laten zien die je kan eten om je slagaders en aders te reinigen.

Knoflook

Knoflook

Knoflook komt op de eerste plaats wanneer we het hebben over voedingsmiddelen om de slagaders te reinigen. Dit komt omdat het erg sterke antioxidante eigenschappen heeft, die vrije radicalen in je lichaam kunnen bestrijden, terwijl het tegelijkertijd helpt om slechte cholesterolwaarden te verminderen en goede cholesterol te verhogen. Dit enorme voordeel bevordert de bloedstroom en helpt om hypertensie te bestrijden.

Havermout

We raden voornamelijk dit voedingsmiddel aan als onderdeel van je ontbijt, omdat het naast het bevorderen van je spijsvertering je ook de gehele dag energie geeft. Een van de geweldige voordelen van het eten van havermout is het voorkomen dat cholesterol aan de aderwanden blijft plakken, waardoor dus de ontwikkeling van aderverkalking en andere hartproblemen wordt voorkomen.

Appels

Appels

Appels bevatten een stof die pectine heet. Volgens Liz Applegate, Ph.D. faculteitslid en voedingsdeskundige aan de University of California in Davis, is dit een vezel die op dezelfde plek als cholesterol samenkomt. Daarnaast bevatten appels flavonoïden, wat de kans op hartproblemen tot wel 50% kan verlagen.

Vis

Vette vis is een geweldige bron van omega 3-vetzuren, ook wel bekend als ‘goede vetten’. Ons lichaam heeft deze nodig om goed te functioneren en slagaders te ontstoppen. De beste vissen om dit doel te bereiken zijn: zalm, makreel, tonijn, forel, haring en sardientjes.

Kurkuma

Kurkuma

Een van de hoofdcomponenten van kurkuma is curcumine, dat een geweldige hartbeschermer is. Onderzoeken hebben laten zien dat dankzij dit element kurkuma de aderschade die vaak geassocieerd wordt met opstoppingen kan voorkomen.

Spinazie

Deze groene bladgroente is rijk aan vitaminen A en C, wat volgens verscheidene onderzoeken cholesteroloxidatie en problemen zoals aderverkalking kan helpen voorkomen.

Noten

Noten

Noten zijn ook geweldig om je lichaam te helpen bij het voorkomen van slagaderverstoppingen en stimuleren daarnaast ook het reinigingsproces van je aders. Deze geweldige eigenschappen zijn een gevolg van de mono verzadigde vetten en omega 3-vetzuren die noten bevatten. Deze zijn cruciaal voor de gezondheid van je slagaders. Een aantal van de beste noten zijn: hazelnoten, amandelen, pecannoten en pinda’s.

Olijfolie

Extra vierge olijfolie heeft een hoop bevorderende eigenschappen voor je gezondheid en de vaardigheid om hartziekten te voorkomen is daar één van. Dit product is een mono-verzadigd vet dat minder snel oxideert, wat voorkomt dat cholesterol aan de slagaderwanden blijft plakken.

Tomaten

Tomaten

Tomaten zijn een belangrijke bron van lycopeen, dat een antioxidant is die voorkomt dat slechte cholesterol aan je slagaderwanden blijft plakken. Volgens onderzoeken kan de dagelijkse consumptie van tomaten het risico van aanslag ophopingen in je slagaders verkleinen.

Granaatappelsap

Het is wetenschappelijk bewezen dat granaatappelsap meer antioxidanten bevat dan andere sappen, zoals braambessen-, blauwebessen- en sinaasappelsap. Volgens een onderzoek uitgevoerd op ratten, is granaatappelsap dankzij deze eigenschap erg goed voor het behandelen van beschadigde slagaders, wat ook wel bekend is als aderverkalking.