10 superfoods voor je hersenen

Goed werkende hersenen zijn een waardevol goed. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen die een positieve werking lijken te hebben op het functioneren van het brein. De zogenaamde superfoods.
10 superfoods voor je hersenen
María Belén del Río

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter María Belén del Río.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Je hersenen zijn de controleur van je lichaam. Ze zijn gemaakt van duizenden neuronen, die reageren op een eindeloze hoeveelheid externe impulsen. De werking is zo complex, dat er zelfs vandaag de dag meer vragen dan antwoorden zijn over de omvang van de kracht die de hersenen bezitten.

Er zijn veel ziektes die je hersenen langzaam afbreken. In tegenstelling tot vroeger, toen voornamelijk bejaarde mensen erdoor beïnvloed werden, zijn er vandaag de dag steeds meer gevallen bij jongere personen.

Dus als je in staat was om je hersenen te helpen langer gezond en helder te blijven, zou je dat dan doen?

Om je hersenen te helpen om de vaardigheden langer te behouden, zullen we een lijst aanbevelen met de beste voedingsmiddelen voor een goede gezondheid van de controleur van je lichaam.

Cranberries

Dit superfruit kan gebruikt worden om je hele lichaam te voeden. De voordelen die het bezit helpen om degeneratieve hersenziektes te voorkomen of te vertragen, zoals bij Alzheimer. Het is ook een krachtige antioxidant.

Noten

noten

Ze geven je mineralen en vitaminen zoals fosfor, magnesium, kalium, complexe B vitaminen en vitamine E. Noten zijn bondgenoten voor het behouden van een goede cardiovasculaire gezondheid, wat zich vertaalt in een goede voorraad bloed en zuurstof naar al je organen en niet te vergeten je hersenen.

Avocado

Avocado heeft antioxidante eigenschappen, die je helpen om veroudering en vroegtijdige verslechtering van je gezondheid te voorkomen. Het bevat ook omega 3, dat uitstekend is voor het beschermen van je hersenen, zodat die niet vroegtijdig verslechteren.

Tomaten

tomaat

Tomaten bevatten een stof, lycopeen genaamd, die dankzij de antioxidante eigenschappen bewezen is als effectief in het voorkomen van vele ziektes, zoals verschillende vormen van kanker en beroertes.

Chiazaadjes

Chiazaadjes bevorderen het functioneren van je neuronen en verbeteren de hersenactiviteit. Het wordt gezien als de beste bron van omega 3 die je kan vinden in de natuur. Het voorkomt weefselveroudering, waardoor de functies daarvan intact blijven.

Olijfolie

olijfolie

Het heeft krachtige antioxidante effecten voor weefselbescherming en het voorkomt schade, die veroorzaakt wordt door vrije radicalen die verschillende ziektes met zich meedragen, zoals kanker.

Olijfolie bevat ook gezonde vetten die je hart beschermen, zorgen voor een optimale bloedsomloop en ze zijn in staat om al je lichaamscellen te voeden, zodat ze correct kunnen functioneren.

Vis

Vissen zijn een rijke bron van fosfor. Dit mineraal helpt om je hersenen te versterken en vooral je geheugen te verbeteren.

Regelmatig vis eten, vooral meerval vanwege de hoge hoeveelheid omega 3, zal je helpen om je hart en de gezondheid van je hersenen te beschermen.

Groene thee

groene-thee

Een zeer grote antioxidant, die je helpt om hart- en hersenziektes te voorkomen. Het helpt ook om je geheugen te behouden en schade veroorzaakt door de tijd te voorkomen, door je cellen constant te beschermen.

Cacao

Cacao gematigd consumeren kan je helpen om je lichaam gezond te houden, omdat het antioxidanten bevat die het vroegtijdig verouderen van je lichaam en haar cellen voorkomt, wat ook hartziektes voorkomt. Het is ook rijk aan magnesium, een mineraal dat helpt bij de voeding van je zenuwstelsel.

Broccoli

broccoli

Broccoli bevat voedingsstoffen, die de mogelijkheid hebben om je geheugen te versterken en de gezondheid van je hersenen te behouden. Het heeft ook eigenschappen die je helpen om je hart te beschermen.

Voeding en onze hersenen

Al deze voedingsmiddelen hebben de kracht om je te helpen bij het verbeteren en behouden van het functioneren van je hersenen. Daarom zou je ze moeten toevoegen aan het dieet van je gezin. Een gezond en gebalanceerd dieet zal je lichaam langer in de beste staat houden. Kies elke dag voor natuurlijk en bevorderend.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.