Ontdek de deugden van visolie voor je gezondheid

Visolie helpt om cardiovasculaire aandoeningen en artritis te voorkomen. Het versterkt ook de psychomotorische vermogens van kinderen. Bovendien helpt het je om haarverlies te vermijden. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de deugden van visolie voor je gezondheid.
Ontdek de deugden van visolie voor je gezondheid

Laatste update: 15 juli, 2018

De voorbije jaren begint visolie steeds meer interesse te wekken. De voornaamste reden dat meer mensen dit product kopen, is omdat het een grote hoeveelheid omega 3-vetzuren bevat en positieve effecten op het lichaam heeft. Ontdek hier de deugden van visolie.

Omega 3-vetzuren zijn verantwoordelijk is voor het aanvallen en verwijderen van kwalen bij mensen. Een voorbeeld hiervan is het cholesterol. Bovendien vermindert dit vetzuur het niveau van de triglyceriden.

Men beveelt echter wel aan om dit product niet in buitensporige hoeveelheden te gebruiken. Een portie van drie gram per dag is eigenlijk een redelijke en gezonde dosis. Want als je te veel visolie inneemt, dan kan je je duizelig en misselijk voelen.

Visolie vinden we vooral in de vorm van capsules. Ze bevatten de dagelijks aanbevolen waarde.

Dit is een product dat uit dieren gehaald wordt. Je kan visolie dus ook verkrijgen uit een dieet dat veel vis bevat. Je kan deze methode gebruiken als er geen capsules beschikbaar zijn. Dit zijn enkele goede vissoorten:

  • Zalm
  • Oesters
  • Tonijn
  • Sardines

We geven je nu enkele voorbeelden van de deugden van visolie.

De deugden van visolie

1. Het is goed voor je hart

De deugden van visolie voor het hart

Visolie helpt om hartaandoeningen, artritis en sommige soorten kanker te voorkomen.

Maar het is belangrijk dat we vermelden wat verschillende onderzoeken onthuld hebben. Visolie helpt het hart. Maar je behaalt de beste resultaten door de vis zelf te eten. De olie kan je helpen om de ontwikkeling tegen te houden van kwalen die de slagaders aantasten. Bovendien vermindert het de kans op een hartaanval.

2. Het houdt de hersenen in een perfecte conditie

Visolie heeft dus ook een positieve invloed op de geestelijke toestand. Want men heeft uitstekende resultaten vastgesteld bij het gebruik van visolie. Eén van die effecten is dat het zorgt voor een actieve werking van de hormonen, zoals bijvoorbeeld serotonine en dopamine. Een gebrekkige activiteit van deze hormonen leidt tot kwalen als dementie en zelfs schizofrenie en de ziekte van Alzheimer.

De aanpak is echter anders wanneer het een aandoening betreft die als gediagnosticeerd is. Dan is het beter dat je een arts raadpleegt om te kijken of het gebruik van visolie nodig is.

Eén van de deugden van visolie is dat het de neurale niveaus en de slagaders in een zo goed mogelijk staat bewaart. Daarom beschouwen we het als een heel nuttig middel om de kans op een beroerte te laten dalen.

3. Het is altijd goed voor kinderen

De deugden van visolie voor kinderen

Men beveelt het gebruik van visolie ook ten zeerste aan bij jongere mensen en kinderen.

Eén van de effecten en deugden van visolie treedt al op tijdens de zwangerschap. Volgens de American Pregnancy Organization kunnen we het effect zien bij kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap visolie ingenomen hebben. Die kinderen bezitten een grotere cognitieve functie dan de kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap dit product niet gebruikt hebben.

Op het motorische vlak heeft men aangetoond dat pasgeborenen die supplementen met omega 3-vetzuren nemen, grotere coördinatievermogens van de ledematen bezitten.

Kinderen zijn ook in staat om beter op te letten en zich langer te concentreren. Dit zijn situaties die de intelligentie van een kind weerspiegelen.

De deugden van visolie kunnen ook bij premature baby’s hulp bieden. Sommige specialisten bevelen dit supplement aan om de hersenontwikkeling van het kind te ondersteunen.

Bij kinderen stellen we nog een ander fenomeen vast wanneer ze te weinig visolie innemen. Ze hebben vaker een aandachtsstoornis.

Vele studies en onderzoek tonen het optimale gebruik van visolie aan. Want het bezit eigenschappen die een goede hersenwerking bevorderen.

Hetzelfde geldt ook voor kinderen die hyperactief zijn.

4. Het helpt je om haarverlies te vermijden

Eén van de deugden van visolie is dat het voedingsstoffen verschaft. Het is dus heel nuttig bij haarverlies. Dat komt omdat het ervoor zorgt dat de haarzakjes gestimuleerd blijven. Het geeft je haar ook glans en vermeerdert zijn volume.

Bovendien voorkomt het haarverlies en houdt het je haar sterk en gezond. Er zijn ook vele voordelen van visolie voor de huid. Eén voorbeeld is dat het droogheid bestrijdt. Dit is ongetwijfeld één van de deugden van visolie.

Of je visolie helpt bij brandwonden die door de zon veroorzaakt worden, staat nog steeds ter discussie. Maar toch is het een aanrader om te proberen.

In bepaalde gevallen heeft het een rechtstreeks effect. Het werkt bijvoorbeeld bij acne en allergieën, maar ook bij andere huidaandoeningen.

5. Een uitstekend middel tijdens de zwangerschap

De deugden van visolie voor zwangere vrouwen

We hebben het eerder al uitgelegd. Tijdens de zwangerschap kan de inname van dit supplement een positief effect op de baby hebben. Maar er zijn ook nog andere voordelen die een rechtstreeks effect op de moeder hebben.

Een vrouw heeft bijvoorbeeld in het verleden negatieve ervaringen en miskramen gehad. In dit geval kan visolie helpen om een vroegtijdige geboorte of zelfs een spontane abortus te voorkomen.

6. Visolie werkt allergieën tegen

Visolie ondersteunt een optimale werking van het immuunsysteem. Men beveelt het dan ook aan om een eind te maken aan allergieën.

Je kan het innemen als een vorm van behandeling bij het optreden van allergieën. Maar je moet wel inzien dat het alleen maar een aanvulling is. Het is geen specifieke remedie voor deze kwalen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.