Huismiddeltjes om je allergieën te verminderen

Eucalyptus, citroen en basilicum zijn 100% effectief als het gaat om de behandeling van allergieën en het beste is wel dat er geen negatieve effecten verbonden zijn aan deze natuurlijke middelen.
Huismiddeltjes om je allergieën te verminderen
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Op zijn minst een paar keer per jaar zul je last hebben van een of andere vorm van allergie. Als je alles hebt geprobeerd en je bent geen fan van medicijnen, hebben we hier vier huismiddeltjes om je allergieën te verminderen.

Een allergische reactie treedt op wanneer het immuunsysteem overdreven reageert op bepaalde stoffen in het lichaam. Deze stoffen staan bekend als allergenen.

Het immuunsysteem helpt het lichaam te beschermen en te verdedigen tegen vreemde stoffen. Soms reageert het echter op overdreven wijze op bepaalde stoffen of dingen die we veilig beschouwen.

We moeten ook in gedachten houden dat er verschillende soorten allergieën zijn. Elk van deze soorten moet individueel behandeld worden. Hieronder laten we je een aantal van deze soorten zien.

De verschillende soorten allergieën zijn:

  • Voedselallergieën
  • Insectenallergieën
  • Seizoensgebonden allergieën
  • Ooggerelateerde allergieën
  • Intolerantie van latex

Een aantal van deze allergieën kunnen worden behandeld met behulp van een van deze huismiddeltjes. Hier geven we je een paar kleine en eenvoudige tips zodat je dit ongemak op elk moment kunt behandelen.

Leer deze vier huismiddeltjes om je allergieën te verminderen kennen

Hier ontdek je enkele 100% effectieve kleine geheimen.

1. Eucalyptus

Eucalyptus

Het is beroemd om zijn eigenschappen om slijm op te lossen. In veel delen van de wereld is het gebruikelijk dat mensen het koken. Vervolgens inhaleren ze de rook. Dit helpt om hun allergieën en verkoudheid te verlichten.

Het produceert ook een geconcentreerde olie die op de borst kan worden gesmeerd om de luchtwegen te helpen zuiveren. Bovendien werkt het ook goed tegen verstoppingen.

Eucalyptus bevat citronella dat pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het werkt ook als slijmoplossend middel en helpt gifstoffen en schadelijke micro-organismen die als allergenen fungeren te verwijderen.

Het is het vermelden waard dat eucalyptusolie werkt als een effectieve behandeling voor infecties van de bovenste luchtwegen. Daardoor wordt de levensduur van infectiekiemen beperkt.

2. Appelazijn

Appelazijn

Appelazijn hoort ook bij de huismiddeltjes om je allergieën te verminderen. Ten eerste is appelazijn uitstekend geschikt voor het losmaken van slijm, wat zorgt voor grote verlichting bij het ademhalen. Ook wordt het volgens Natural Standard vaak gebruikt tegen keelpijn, sinusitis en verkoudheid. Maar wees voorzichtig: verdun twee eetlepels appelazijn in 1 kopje water. Neem het bovendien niet meer dan drie keer per dag. Vermijd dat je er teveel van drinkt.

3. Citroensap

Citroensap

Citroensap helpt de drainage van het lymfesysteem en bovendien helpt het bij ademhalingsproblemen. Het drinken van citroensap bestrijdt dagelijks de groei van bacteriën en stimuleert het immuunsysteem.

Daarnaast kun je ook de schil samen met het sap gebruiken, wat water toevoegen en op oppervlakken thuis te sproeien om deze te desinfecteren. Alsof dat niet genoeg is kan de etherische olie bacteriën doden en allergenen in de lucht elimineren. Hierdoor krijg je alle voordelen, zowel van het sap als van het concentraat uit de schil (olie).

4. Basilicumolie

Basilicum

Etherische basilicumolie vermindert de ontstekingsreactie op allergenen. Ook is het goed voor de bijnieren. Deze zorgen voor de productie van meer dan 50 hormonen die bijna alle lichaamsfuncties stimuleren.

Op deze manier helpt basilicumolie je lichaam goed te laten reageren op een bedreiging door bloed naar de hersenen, het hart en de spieren te laten stromen. Het helpt ook om het lichaam van bacteriën en virussen te ontdoen, terwijl het de ontsteking, pijn en vermoeidheid bestrijdt.

Vergeet niet dat basilicumolie ook een 100% effectieve antimicrobiële werking heeft tegen de bacteriën en schimmels die astma en ademhalingsbeschadigingen kunnen veroorzaken.

Deze tips zijn allemaal erg nuttig. Je kunt ze thuis gebruiken wanneer je denkt dat je ze nodig hebt. Onthoud dat er geen bijwerkingen zijn verbonden aan het gebruik van deze natuurlijke middelen. Het is aan jou om ze te proberen. Dan kan je zien hoe effectief ze zijn in het verlichten van je allergische klachten.

Waar wacht je nog op? Geef deze huismiddeltjes om je allergieën te verminderen een kans. Je zult zien hoe goed ze voor je zijn zonder onaangename bijwerkingen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.