10 gifstoffen die schadelijk zijn voor kinderen

Ondanks de mogelijke bijwerkingen moeten we onthouden dat vaccins noodzakelijk zijn, omdat de gezondheid van onze kinderen er vaak van afhangt.
10 gifstoffen die schadelijk zijn voor kinderen
José Gerardo Rosciano Paganelli

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 22 december, 2022

Gifstoffen komen bijna overal voor op onze planeet en veel van deze stoffen zijn voornamelijk schadelijk voor kinderen.

Milieuvervuiling, pesticiden, schoonmaakproducten, bepaalde voedingsmiddelen, medicijnen en zelfs sommige vaccinaties stellen kinderen bloot aan giftige chemische substanties die als gevolg op de lange termijn de gezondheid op verschillende manieren kunnen beïnvloeden.

Hoe bescherm je je kinderen tegen gifstoffen?

In de wereld van vandaag is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat gifstoffen in ons lichaam terechtkomen en verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Bijvoorbeeld milieuvervuiling, slechte diëten en bepaalde slechte gewoontes kunnen een ophoping van gifstoffen veroorzaken, die verscheidene organen in het lichaam kunnen beïnvloeden.

Kinderen worden blootgesteld aan al deze giftige substanties in de omgeving en in sommige voedingsmiddelen die we ze laten eten. Door ons bewust te zijn van de bronnen van gifstoffen en de schade die ze kunnen veroorzaken, kunnen we op verschillende manieren de impact beperken die ze op onze kinderen hebben.

Kind met een bloem

Problemen gerelateerd aan de blootstelling aan giftige stoffen worden elkaar jaar groter. Hoewel de geneeskunde steeds beter wordt en tegengiffen ontdekt voor gezondheidsproblemen die ze veroorzaken, zijn er meer en meer gevallen van kinderen en volwassenen die ziek worden door de blootstelling aan giftige substanties.

Alhoewel veel personen het nog steeds negeren, kunnen gifstoffen simpele allergieën tot zelfs kanker bij kinderen veroorzaken.

Verscheidene studies hebben ontdekt dat kinderen één of meerdere leer-, ontwikkelings- of gedragsproblemen kunnen ervaren. Men heeft ook gevallen gevonden van autisme, een verlaagd afweersysteem en andere chronische ziektes.

Weet je wat de primaire gifstoffen zijn die schadelijk zijn voor je kinderen?

Amalgaamvullingen

De kwik in deze vullingen kan elke dag langzaam in het lichaam van een kind terechtkomen en neurologische schade veroorzaken. Gelukkig wordt er tegenwoordig in de meeste landen gewerkt met composiet.

Bepaalde farmaceutische medicijnen

Alhoewel we niet veel informatie over dit onderwerp hebben, worden kinderen soms medicijnen voorgeschreven die erg giftig en gevaarlijk zijn. Een voorbeeld hiervan zijn medicijnen voor ADHD, die bij een soort medicijnen hoort die amfetaminen heten. Deze zijn erg vergelijkbaar met een bekende straatdrugs die ook wel bekend is als methamfetamine.

E r zijn ook steeds meer gevallen van kinderen die antidepressiva voorgeschreven krijgen, wat erg gevaarlijk is.

Medicijnen

MSG mononatriumglutamaat

Deze gifstof kan je overal vinden, vooral in voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten. Dit is één van de gifstoffen die schadelijk zijn voor kinderen.

Sommige vaccinaties

Sommige vaccinaties zijn niet zo veilig als dat men ons tientallen jaren liet geloven. Het is het daarom waard om een beetje onderzoek te doen naar de componenten die deze vaccins kunnen hebben en de bijwerkingen ontdekken die ze op de gezondheid kunnen hebben.

Samengestelde voedingsmiddelen en fastfood

Dit zijn favorieten van kinderen. We kopen altijd dit soort ‘voedsel’ omdat we ze willen verwennen. Alhoewel de smaak en geur erg verrukkelijk is, is de waarheid dat men bewezen heeft dat ze vol met chemische producten zitten die het risico op kanker vergroten.

Deze voedingsmiddelen kunnen ook obesitas en andere ziektes veroorzaken, die op de lange termijn hun kwaliteit van leven kunnen verlagen.

Junkfood

Wasproducten

Ze zijn erg handig voor het wassen van kleren, maar ze hebben ook een grote hoeveelheid giftige ingrediënten die de gezondheid van ons en onze kinderen kunnen beïnvloeden.

Shampoo en andere persoonlijke verzorgingsproducten

Je hebt je mogelijk nooit afgevraagd wat voor vreemde ingrediënten ze in shampoo en andere verzorgingsproducten stoppen. Het is mogelijk dat wanneer je nieuwsgierig wordt en het uit gaat zoeken, dat je ontdekt hoe giftig ze kunnen zijn voor je lichaam. Je kan ze het beste zo min mogelijk gebruiken en wanneer mogelijk voor natuurlijke opties kiezen.

Schoonmaakproducten

Onder andere glasreinigingsmiddel, ovenreiniger, afwasmiddelen of zepen zijn schoonmaakproducten die chemische componenten bevatten die mogelijk onschadelijk lijken, maar echt gevaarlijk zijn. Het inhaleren of innemen van deze producten kan je gezondheid serieus beïnvloeden of in iets fataals resulteren.

Wees daarom erg voorzichtig met deze producten en bewaar ze op plekken waar je kinderen niet bij kunnen.

Milieuvervuiling

Het is praktisch onmogelijk om niet blootgesteld te worden aan een hoge hoeveelheid milieuvervuiling in de wereld van vandaag. Gassen van auto’s, bedrijven, sigaretten en andere gifstoffen die schadelijk zijn in de omgeving kunnen je kinderen elke dag beïnvloeden en ons ook uiteraard.

Sigaret

Koolzuurhoudende dranken en frisdrank

Kinderen vinden de smaak van deze dranken erg lekker en gebruiken ze om hun dorst te lossen. De waarheid is echter dat deze dranken een grote hoeveelheid fosforzuur bevatten dat de tanden en botten van kinderen kan beïnvloeden


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.