Zo maak je rozenbottelcrème voor striae

Striae is een schoonheidsprobleem dat geen negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid, maar wel veel ongemak kan veroorzaken bij vrouwen en mannen.
Zo maak je rozenbottelcrème voor striae
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 21 april, 2019

In het artikel van vandaag willen we een eenvoudig recept delen voor een rozenbottelcrème voor striae. Gewichtsveranderingen en verlies van elasticiteit kunnen ervoor zorgen dat ze overal op het lichaam verschijnen.

Deze crème op basis van natuurlijke ingrediënten kan helpen bij hydratatie en het bevorderen van de regeneratie van je huid.

De voordelen van rozenbottelolie

Rozenbottelolie is een geheim voor veel vrouwen die rimpels willen voorkomen en verminderen. Het heeft een mogelijke hoge voedings- en regeneratieve kracht, dus het kan geweldig zijn voor de droge en oudere huid die helderheid en stevigheid mist.

Deze olie, die wordt gewonnen uit de zaden van rozen, onderscheidt zich door het hoge gehalte aan:

 • meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren
 • antioxidanten
 • vitamine A, C en E
Rozenwater

Wanneer je het echter koopt, moet je ervoor zorgen dat het zuiver is, want er zijn veel producten beschikbaar op de markt van lage of matige kwaliteit.

Aloëveragel

Aloëvera is een essentieel ingrediënt in natuurlijke en zelfgemaakte cosmetica. Naast de textuur van de gel, die ideaal is om te mengen met andere ingrediënten en te gebruiken op de huid, zorgen de eigenschappen van de gel ervoor dat het de perfecte basis is voor vele behandelingen.

De gel die uit de bladeren van deze plant gehaald worden, heeft mogelijke verzachtende, hydraterende, antiseptische, ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Deze genezende eigenschappen kunnen effectief zijn om alle huidproblemen (inclusief striae) te behandelen.

Daarnaast kan aloëvera ook direct op de huid worden aangebracht, omdat het een aangename frisheid en een beschermende laag kan bieden. De textuur zorgt voor een zeer eenvoudige applicatie en snelle absorptie. Als je het ook mengt met oliën, zul je merken dat het resultaat niet zo vet is en beter door kan dringen in de huid.

Cacaoboter

Cacaoboter

Cacaoboter is een hoofdbestanddeel van chocoladeproductie. Het is echter ook een veelvoorkomend product in de natuurlijke cosmetica dankzij de vele eigenschappen.

Het is bijvoorbeeld de basis van veel lippenbalsems, omdat het je lippen kan helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon, de wind of de kou.

Dit type boter is zeer antioxidant en kan dus zodoende helpen om huidveroudering door vrije radicalen te voorkomen. Ook kan het helpen om:

Cacaoboter is mogelijk ook effectief in de behandeling van rimpels en kan een goede directe remedie zijn voor het verzachten van brandwonden. Daarnaast kan het effectief zijn in de behandeling van sommige gevallen van psoriasis en eczeem.

Rozenbottelcrème voor striae

Ingrediënten

Om deze rozenbottelcrème voor striae te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 60 ml rozenbottelolie
 • 45 ml aloëveragel
 • 20 g cacaoboter
 • 10 druppels etherische olie van lavendel, rozemarijn, geranium, jasmijn of wierook (optioneel)

Bereiding

Om deze rozenbottelcrème voor de bestrijding van striae te bereiden, moet je de volgende stappen volgen:

 • Smelt eerst de cacaoboter in een au bain-marie.
 • Zodra de boter vloeibaar is, meng je het goed met de rozenbottelolie en aloëveragel.
 • Voeg tot slot de gewenste etherische olie toe en roer opnieuw.
 • Bewaar dit mengsel in een glazen pot met een luchtdichte afsluiting. Wanneer het mengsel afkoelt wordt het een beetje steviger. Precies de juiste textuur om op de huid aan te brengen.

Gebruikswijze

 • Breng deze crème één of twee keer per dag aan op het aangetaste gebied, zowel om te helpen de verschijnen ervan te voorkomen als de bestaande striae te verminderen.
 • Het beste moment is na het douchen, omdat het warme water je poriën opent en ze beter in staat stelt om voedingsstoffen op te nemen.
 • Om de effecten van deze lotion te versterken, kan je een massage uitvoeren of de huid droogborstelen.

Je kunt deze crème ook gebruiken voor rimpels, droge huid en enkele andere huidaandoeningen die schilfers veroorzaken. Het is mogelijk ook een uitstekend genezend middel om littekens te behandelen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.