Zo elimineer je slechte geurtjes in de keuken en het huis

Vervelende geurtjes in huis kun je bestrijden met chemische middelen, maar vaak helpen die maar tijdelijk omdat ze het probleem enkel maskeren. Je kunt ook een aantal natuurlijke middelen proberen, zoals koffie en citroen.
Zo elimineer je slechte geurtjes in de keuken en het huis

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ten eerste zou je moeten ontdekken waarom je slechte geurtjes in je huis hebt, alhoewel de meest voorkomende oorzaken als volgt zijn:

  • Te weinig ventilatie
  • Klimaat
  • Leeftijd van het huis
  • Bacteriën
  • Vuilresten
  • Rottend voedsel
  • Vocht

Om de slechte geurtjes te elimineren die je huis onaantrekkelijk maken, kan je kiezen uit het kopen van een geurverwijderaar of een aantal natuurlijke trucjes gebruiken, die slechte geurtjes elimineren en de gehele ruimte een aangename geur geven.

Vanille

Je kan twee druppels vanille-extract mengen met water en het op houten meubels en lampen smeren, zodat wanneer je deze aanzet ze een geur van vanille verspreiden.

Koffie

Koffie tegen slechte geurtjes

Dit is ook een goede reukverdrijver voor ruimtes. Doe simpelweg een beetje koffie in een kopje (gebruikt of ongebruikt) en je zal een geweldige geur in je keuken of huis krijgen.

Citrusvruchten

Gebruik citroen- en sinaasappelschillen. Je kan ze verbranden en ze zullen op die manier hun aroma verspreiden door het huis.

Zout

Zout is uitstekend voor het elimineren van slechte of sterke geuren. Giet een half kopje zout op het gebied dat je wilt schoonmaken, wrijf het in met koud water en maak het vervolgens zoals je normaal doet elke dag schoon.

Zachte handdoeken

Als je ze op de bodem van de vuilnisemmer plaatst, zal je slechte geurtjes verwijderen.

Slechte geurtjes in de keuken?

Witte azijn

Verwarm een beetje witte azijn om de geur van vis te elimineren.

Citroen en kruidnagels

Kook anderhalf kopje water, drie gesneden citroenen en kruidnagels. Dit zal je helpen om de geur van verbrande popcorn te verwijderen.

Citroensap

Het kan gebruikt worden om de geur van knoflook en ui te elimineren wanneer je het mengt met water.

Tijm, rozemarijn of laurier

Tijm tegen slechte geurtjes

Houd één van deze kruiden boven een hete oppervlakte, zodat ze hun aroma vrijlaten in de vorm van stoom.

Kaneel

Als je het kookt in water, zal het je helpen om de geur van vis uit te keuken te krijgen.

Bleek

Meng een half kopje bleek met koud water en giet het in de gootsteen. Laat het 20 minuten inwerken en laat dan het koude water lopen om de slechte geuren te elimineren.

Onthoud

Zoals je kan zien zijn er een hoop tips die je zou moeten onthouden wanneer je snel en gemakkelijk die vervelende slechte geurtjes wilt verwijderen. Als gevolg zal je een aangename geur in je hele huis krijgen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.