Zes effectieve armoefeningen om van vet en slappe armen af te komen

Behalve het volgen van een bewegingsroutine heb je ook een uitgebalanceerd dieet nodig waarbij je vet zo veel mogelijk vermijdt en je armen traint om ze steviger te maken.
Zes effectieve armoefeningen om van vet en slappe armen af te komen

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het overlevingsinstinct is verantwoordelijk voor de neiging van het lichaam om vet op te slaan als reserve voor het geval er een tekort aan voedsel ontstaat. Dit verzamelde vet is vooral zichtbaar op de armen en leidt daarmee ook tot slappe armen..

Om slappe armen te voorkomen, moeten we eerst begrijpen waardoor ze ontstaan, voordat we leren wat we eraan kunnen doen.

Waarom moeten we slappe armen trainen en versterken?

Tijdens de eerste fases van onze evolutie waren de bovenste en onderste ledematen van vitaal belang voor onze overleving, vooral de quadriceps en triceps.

De tricepspier is belangrijk, want die geeft je de kracht om voedsel te verzamelen.

Vandaag de dag hoeven we hem niet iedere dag te gebruiken, ondanks het feit dit deel van het lichaam genetisch ontworpen is om meer vet op te slaan dan andere delen. Er is ook veel spiermassa in dit gebied.

Het ongebruikte vet verandert in de slappe huid die we zien op de ledematen. De beste oplossing voor dit probleem is de combinatie van gebalanceerde voeding en effectieve oefeningen om de armen te versterken.

Zes armoefeningen om de armen sterker te maken en vet te verbranden

Hieronder vind je een aantal verschillende oefeningen, van klassiekers tot de laatste trends.

1. Dips

Dips

Als jij het soort persoon bent dat liever thuis blijft, dan is dit een goede oefening voor jou. Het enige dat je nodig hebt is een stoel en je lichaam. 

 • Plaats een stoel tegen de muur, zodat hij niet kan bewegen terwijl je beweegt.
 • Ga met je rug naar de stoel toe staan en leg je handpalmen achter je op de zitting voor steun.
 • Ga door je ellebogen om je lichaam op en neer te bewegen.
 • Dit zal ervoor zorgen dat je lichaamsgewicht wordt ondersteund en het helpt je vet te verbranden.

2. Push ups zijn goed voor het versterken van de armspieren

Je hebt deze oefening vast al wel eens gedaan.

 • Het enige wat je hoeft te doen, is op je buik te gaan liggen en je gewicht met je armen en voeten te ondersteunen terwijl je op en neer beweegt.
 • Om letsel te voorkomen moet je zorgen dat je de juiste lichaamshouding hebt. Dit is belangrijk, omdat je jezelf kunt blesseren als je oefeningen doet met een verkeerde houding.

3. Gewichten zijn onverslaanbaar

Gewichten zijn heel nuttig en makkelijk om te gebruiken. Je kunt er een paar kopen en die thuis gebruiken wanneer je maar wilt.

Gewichten geven je de mogelijkheid om individuele gebieden te trainen en er zijn een aantal effectieve oefeningen die je ermee kunt doen om je armen te versterken en vet te verbranden.

4. Flamenco dansen

Flamenco

Veel mensen gaan zich uiteindelijk vervelen met een bewegingsroutine, maar je kunt deze luiheid omzetten in plezier door er muziek aan toe te voegen en de creativiteit van een dans.

Bij de flamencodans bewegen alle ledematen zich. Dus we hebben niet alleen plezier, maar de verschillende bewegingen van de dans geven ons verschillende oefeningen om de armen te versterken.

5. Boksen

Als je op zoek bent naar een goede manier om vet te verbranden op je armen en je een stressvol leven leidt, dan is boksen een goede sport voor je. Deze vorm van beweging is populair bij mensen die een druk leven leiden, omdat het een uitlaatklep is voor de stress die je opbouwt gedurende de dag.

Oefeningen met een boksbal zijn het meest effectief, omdat de triceps daarmee worden geactiveerd als je de boksbal raakt. Het garandeert snel resultaat zonder dat je in de ring hoeft te vechten.

6. Het is niet alleen meditatie: probeer de cobrahouding

 • Ga plat op je buik liggen en licht je romp op door je handpalmen op de mat te plaatsen.
 • Duw tegen de mat totdat je armen helemaal recht zijn, zodat het gewicht van je borst door je triceps wordt gedragen.

In het algemeen zijn yogahoudingen effectieve oefeningen om de armen te versterken. Het heeft het voordeel dat ze niet zwaar en agressief zijn zoals sommige andere methoden en ze helpen ook het lichaam goed te functioneren.

Denk eraan dat geen van deze oefeningen op deze lijst betekent dat je de andere niet kan doen. Kies de oefeningen die het meest geschikt zijn voor jouw situatie en de slappe huid op je armen zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Als je het vol blijft houden, zal slappe huid nooit meer een probleem voor je zijn.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Schoenfeld, B. J., Contreras, B., Krieger, J., Grgic, J., Delcastillo, K., Belliard, R., & Alto, A. (2019). Resistance Training Volume Enhances Muscle Hypertrophy but Not Strength in Trained Men. Medicine and science in sports and exercise, 51(1), 94–103. https://doi.org/10.1249/MSS.0000000000001764
 • Hooper Lee, Abdelhamid Asmaa, Moore Helen J, Douthwaite Wayne, Skeaff C Murray, Summerbell Carolyn D et al. Effect of reducing total fat intake on body weight: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials and cohort studies BMJ 2012; 345 :e7666
 • Ramírez-Campillo, R., Andrade, D. C., Campos-Jara, C., Henríquez-Olguín, C., Alvarez-Lepín, C., & Izquierdo, M. (2013). Regional fat changes induced by localized muscle endurance resistance training. Journal of strength and conditioning research, 27(8), 2219–2224. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e31827e8681
 • Moya-Albiol, Luis; Salvador, Alicia. 2001. Efectos del ejercicio físico agudo sobre la respuesta psicofisiológica al estrés: papel modulador de la condición física. Revista de Psicología del Deporte. https://ddd.uab.cat/record/63157
 • Stephanie Freeman, Amy Karpowicz, John Gray, And Stuart Mcgill. Medicine and Science in Sports and Exercise. Quantifying Muscle Patterns and Spine Load during Various Forms of the Push-Up. Medicine and Science in Sports and Exercise. https://pdfs.semanticscholar.org/f358/bf7cca44de0a1e6072929f2962023027f3ef.pdf
 • Strength training: Get stronger, leaner, healthier. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/strength-training/art-20046670

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.