Natuurlijke remedies voor een slappe huid

Om slappe huid te elimineren en onze spieren te stimuleren, kunnen we een warm bad nemen met zeezout. Naast dat het onze huid vernieuwt, zal het ook helpen om hem te verstevigen.
Natuurlijke remedies voor een slappe huid

Geschreven door Yamila Papa Pintor

Laatste update: 25 mei, 2022

Een slappe huid is een natuurlijk proces tijdens het ouder worden en het snel aankomen of verliezen van gewicht. Het is duidelijker in sommige delen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld onder de kaaklijn en armen.

Alhoewel je een slappe huid niet volledig kunt wegkrijgen, is het wel mogelijk om het aanzien te verbeteren. Hoe? Met natuurlijke recepten die een slappe huid ondersteunen en het verlies van elastine en collageen voorkomen.

Huismiddelen om een slappe huid te verminderen

Er zijn veel remedies die je thuis uit kunt voeren om de natuurlijke textuur van je huid te herstellen. Een slappe huid verwijderen en een jonger uiterlijk krijgen is redelijk simpel met deze huismiddelen.

Eiwitmasker

Meng een eiwit met een eetlepel tijmolie en breng het als een masker op je gezicht aan. Dit is een van de effectiefste remedies tegen een slappe huid en rimpelsHet ei stimuleert de productie van collageen en de tijmolie helpt om de huid te hydrateren. Deze combinatie helpt om de huid te verstevigen en voorkomt dat hij gaat hangen.

Slappe Huid onder de Armen

Bananenmasker

Een masker gemaakt van gepureerde rijpe bananen, een eetlepel honing en een theelepel olijfolie helpt om de huid te verstevigen. Daarmee biedt het onmiddellijke glans. Het helpt ook om extern vocht buiten te houden. Daarom helpt het om een slappe huid te liften. Verder reguleert het de productie van talg. 

Talg is de natuurlijke olieachtige substantie die uitgescheiden wordt door de talgklieren om de huid te smeren en waterbestendig te maken.

Pasta van kurkuma en water

Maak een pasta van kurkuma met water en breng het gelijkmatig aan op het gezicht. Laat het vijftien minuten opdrogen en was het daarna af met koud water. D eze remedie is het effectiefst wanneer je hem verschillende keren per week herhaalt. Met de bedoeling dat de huid zijn elasticiteit terugkrijgt.

Aardbei-yoghurtmasker

Pureer wat aardbeien, voeg een paar eetlepels yoghurt toe en meng het totdat het een smeersel is dat je op je gezicht aan kunt brengen. Laat het een paar minuten zitten en was het er vervolgens af. Deze combinatie fungeert als een geweldige toner en helpt om een slappe huid te verstrakken. Het bevordert ook de bloedsomloop en geeft je gezicht een frisse, nieuwe uitstraling.

Hangende Huid

Tomatensap

Pers het sap uit een verse tomaat en breng het op de huid aan met een zachte ronde beweging. Masseer het ongeveer vijf minuten in en was het daarna met koud water af. Het consistent aanbrengen van tomatensap zal helpen om een slappe huid te verminderen en er tegelijkertijd voor zorgen dat de poriën gesloten worden. Dit zorgt ervoor dat de huid blijft glanzen.

Sandelhoutmasker

Maak een smeersel van puur sandelhout met water en gebruik het om de huid te exfoliëren. Oefen daarbij een klein beetje druk uit. Dit zal helpen om de natuurlijke glans van de huid te herstellen. Sandelhout is een van de meest geweldige natuurlijke behandelingen. Omdat het helpt om acne, droge plekken, vettige huid, zweet en nog meer te elimineren.

In plaats van sandelhoutpoeder te kopen, is het beter om het smeersel te maken door de stok van sandelhout rechtstreeks tegen een vijzel of ruw oppervlak aan te wrijven.

Normale huid exfoliëren

Exfoliatie

Ontspan lekker lang in een heet bad met zeezout. Dit helpt om de huid te versterken en ook de teint gelijkmatig te maken. Doe dit gedurende een week om van een slappe huid af te komen, de spieren te stimuleren en de jonge uitstraling die je voorheen had te herstellen.

Essentiële olie van geranium

Deze essentiële olie heeft een aantal geweldige eigenschappen voor het verbeteren van de gesteldheid van de huid. Sommige vrouwen hebben last van een vettige huid, die zelfs tijdens de volwassenheid vatbaar is voor acne of mee-eters. Wanneer dit gecombineerd wordt met het ouder worden van de huid, begint hij er dof, slordig en slap uit te zien.

Als dit bij jou het geval is, dan zal essentiële geraniumolie je helpen. Dit geweldige product heeft vele voordelen. Ten eerste vormt het de huid en reguleert het de olieproductie. Ten slotte vermindert het acne-uitbraken en maakt het rimpels glad. Breng simpelweg een paar druppels aan op het gezicht met een watje of gemengd met een crème die je normaal gesproken gebruikt.

Essentiële olie van citroen

Het aroma van citroenen wordt vaak geassocieerd met frisheid en energie. Dat is precies hoe je huid er uit zal zien na het aanbrengen van de olie. Vanwege de onschadelijke, maar sterke antiseptische eigenschappen is citroen een geweldige citrusvrucht die voor verschillende dingen gebruikt kan worden. Als je voorheen al eens antibacteriële zeep hebt gebruikt, dan weet je waarschijnlijk al dat de huid hierdoor droog wordt en scheurt.

De essentiële olie van citroen vermindert daarentegen de productie van talg zonder de huid te beschadigen. Het sluit de poriën, maakt rimpels gladder en vormt de huid. Breng het aan met een watje of meng het met water en gebruik een sprayfles om het op het aangetaste gebied aan te brengen.

Natuurlijke oliën

Natuurlijke Oliën

Er zijn een aantal natuurlijke oliën die wonderen voor je huid kunnen verrichten (naast de citroen). Elk van hen heeft de kracht om je huid zacht en stevig te maken. Daardoor geeft het je een geweldige, jonge glans. Voor een slappe huid gebruikt men een aantal van de meest populaire oliën: druivenpitolie, amandel, kokos en avocado.

Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken. De simpelste manier is een dun laagje over het gezicht verspreiden. Vervolgens het inmasseren totdat de huid het volledig geabsorbeerd heeft. Je kunt het ook combineren met shea butter en vitamine E of het mengen met je favoriete bevochtigingscrèmes.

Scrub met baking soda

Meng baking soda en warm water totdat het een fijn smeersel wordt en breng het in ronde bewegingen aan op de gehele huid. Baking soda is een geweldige exfoliant die helpt om vettigheid en acne problemen te verminderen. Hierdoor ziet het gezicht er erg zacht uit, worden de poriën afgesloten en de rimpels glad gemaakt. Breng direct een smeersel van baking soda aan als je huid er moe en lusteloos uit ziet. Bovendien zul je merken dat het je huid direct verjongt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.