Zelf antirimpelcrème maken met druivenpitolie

Druivenpitolie is een natuurproduct waarmee je een antirimpel-nachtcrème kunt maken. Dit product is makkelijk te vinden en nog makkelijker te gebruiken.
Zelf antirimpelcrème maken met druivenpitolie

Geschreven door Edith Sánchez

Laatste update: 09 augustus, 2022

Druivenpitolie is een fantastisch natuurlijk huidverzorgingsproduct. Een van de beste eigenschappen is dat het helpt bij het verminderen en het voorkomen van rimpels. Het meest opvallende is dat de effecten van deze stof meestal na korte tijd al zichtbaar worden.

Een ander groot voordeel van dit natuurlijke ingrediënt is het aanpassingsvermogen. Het is over het algemeen ook heel makkelijk te vinden in de supermarkt en je kunt het ook combineren met veel verschillende ingrediënten om andere resultaten te krijgen.

Je kunt je niet voorstellen hoe makkelijk het is om een antirimpel-nachtcrème met druivenpitolie te maken. Dit is een nachtcrème, omdat je deze het beste ‘s nachts kunt laten intrekken om meer zichtbare effecten te krijgen. Je kunt zelfs genieten van de voordelen van deze olie door het direct op je gezicht aan te brengen. Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp.

Waardoor veroudert de huid?

Huidveroudering is een normaal proces waar we niet aan ontkomen als we ouder worden. Naarmate de jaren verstrijken, ondergaat de huid veel veranderingen die leiden tot verlies van:

 • stevigheid
 • hydratatie
 • helderheid
 • gladheid

Dat is ook het moment dat de gevreesde rimpels verschijnen. Genetische, metabolische en hormonale factoren beïnvloeden dit proces ook. Ook externe factoren hebben invloed, zoals:

 • de zon
 • vervuiling
 • onvoldoende hygiëne
 • gebrek aan slaap
 • de consumptie van bepaalde stoffen zoals alcohol of tabak

Hoewel rimpels onvermijdelijk zijn, kun je het verschijnen ervan uitstellen of verminderen als je je huid goed verzorgt. De belangrijkste stap is het dagelijks verzorgen van je huid. Hierbij kan een antirimpel-nachtcrème met druivenpitolie helpen!

Het verschil de huid met en zonder nachtcrème

De voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie is een van die natuurlijke producten die snelle en effectieve resultaten bieden om de huidveroudering te vertragen. Het helpt vooral om de huid te hydrateren en zorgt voor stevigheid en zachtheid. Dit komt, omdat het veel antioxidanten bevat, evenals vitamine C, D, E en bèta-caroteen.

Veel producten in de cosmetica-industrie bevatten druivenpitolie als een essentieel onderdeel. Een van de grote voordelen is dat het geschikt is voor alle huidtypen, omdat het een verkwikkende functie heeft zonder de poriën te verstoppen. Bovendien wordt het heel makkelijk geabsorbeerd, omdat het lichte emolliënten bevat.

Ook bevat het een aanzienlijke hoeveelheid linolzuur. Het is dus niet alleen uitstekend geschikt voor het bestrijden van rimpels, maar ook voor het behandelen van littekens. Het is een geweldig product om te gebruiken tegen striae, en zelfs om als een lotion om aan te brengen na het zonnebaden.

Maak een antirimpelcrème met druivenpitolie

Zelfgemaakte producten hebben bewezen een goed alternatief te zijn voor gezondheids- en schoonheidsbehandelingen. Je hoeft dus geen dure schoonheidsproducten te kopen, want in plaats daarvan kun je gebruik maken van natuurlijke producten. Een antirimpelcrème met druivenpitolie is zeer eenvoudig te maken, en ook nog eens goedkoop.

Het eerste wat je moet weten is dat het niet eenvoudig is om thuis druivenpitolie te extraheren. Hoewel het niet onmogelijk is, krijg je misschien niet de beste resultaten. Het beste advies is dan ook om de druivenpitolie gewoon te kopen.

Druiven en een bakje druivenpitcrème

Hoe maak je het?

In principe hoef je alleen maar 5 tot 10 druppels druivenpitolie toe te voegen aan je gebruikelijke vochtinbrengende crème. Dit zal het effect ervan verrassend versterken.

Je gebruikt het als volgt:

 • Masseer het elke avond in je gezicht.
 • Laat het intrekken tot de ochtend.

Het belangrijkste effect van deze antirimpelcrème met druivenpitolie is dat het vochtinbrengend werkt. Dit zal te zien zijn aan de frisheid en stevigheid van je gezicht. Je huid zal er ook helderder en schoner uitzien.

Andere manieren om druivenpitolie te gebruiken

Druivenpitolie zit in de vrucht zelf, wat betekent dat je dit eindproduct niet per se hoeft aan te schaffen om te profiteren van de effecten ervan. Je kunt eenvoudigweg druiven gebruiken om een aantal gezichtsmaskers te maken voor verschillende doeleinden.

Om een heel goed antirimpelmasker te maken, volg je gewoon deze stappen:

 • Selecteer tien grote groene druiven en meng ze met de inhoud van een vitamine E-capsule en een eetlepel olijfolie.
 • Neem vervolgens dat mengsel en masseer het zachtjes in je gezicht. Laat het ongeveer twintig minuten intrekken.
 • Verwijder ten slotte het gezichtsmasker met warm water tot je huid grondig gereinigd is.

Er is ook iets dat nóg makkelijker is, namelijk het volgende:

 • Halveer twee druiven en wrijf ze zachtjes in op je gezicht en hals.
 • Laat het masker 20 minuten zitten en was het vervolgens met warm water.

Heb je dit geweldige ingrediënt al in je dagelijkse schoonheidsroutine opgenomen? Als je de eigenschappen van deze olie nog niet zelf hebt uitgeprobeerd, probeer het dan als nachtcrème. Je zult het geweldig vinden!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Jurado, J. A., & Muñoz, L. (2009). Caracterización del aceite de las semillas de Solanum quitoense L variedad la selva y evaluación de su actividad antioxidante (Doctoral dissertation, Universidad Tecnológica de Pereira. Facultad de Tecnologías. Especialización en Logística Empresarial).
 • Ndiaye M, Philippe C, Mukhtar H, Ahmad N. The grape antioxidant resveratrol for skin disorders: promise, prospects, and challenges. Arch Biochem Biophys. 2011;508(2):164–170. doi:10.1016/j.abb.2010.12.030
 • Binic I, Lazarevic V, Ljubenovic M, Mojsa J, Sokolovic D. Skin ageing: natural weapons and strategies. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:827248. doi:10.1155/2013/827248

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.