Voedingsmiddelen om een slappe huid te voorkomen

Als je een slappe huid probeert te voorkomen, dan zijn olijven, gedroogd fruit, komkommers en wortelen enkele voedingsmiddelen die je in je dieet nodig hebt.
Voedingsmiddelen om een slappe huid te voorkomen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 28 januari, 2021

Het gebied van je lichaam dat het meest wordt beïnvloed door een slappe huid zijn je armen, buik en gezicht. Lees in het volgende artikel meer over de beste voedingsmiddelen om een slappe huid te voorkomen.

Wat veroorzaakt een slappe huid?

Samen met cellulitis is een slappe huid een schoonheidsnachtmerrie. Het lijkt erop dat er niets is dat we kunnen doen om er voor eens en voor altijd vanaf te komen. Een slappe huid is een verlies van stevigheid van de huid. Het wordt veroorzaakt door de afname of zwakte van collageen en elastine, die je weefsels ondersteunen. De meest getroffen gebieden zijn meestal:

 • gezicht (oogleden en kin)
 • armen
 • billen
 • buik

Er zijn verschillende oorzaken van een slappe huid, maar de meest voorkomende is veroudering. Met het verstrijken van de jaren, worden de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van een stevige huid minder effectief.

Ook versnellen obesitas, abrupt gewichtsverlies, meerlingzwangerschappen en een eiwitarm dieet dit natuurlijke menselijke proces. Het is belangrijk om met dagelijkse gewoonten rekening te houden om een slappe huid te voorkomen of te stoppen. Je moet onder andere:

 • een gezonder dieet volgen.
 • matige en intensieve lichaamsbeweging doen.
 • vermijden om een zittende levensstijl te hebben.
 • jezelf niet aan veel zon blootstellen. Blootstelling aan de zon bevordert namelijk rimpels en vlekken.

Voedingsmiddelen om een slappe huid te voorkomen

Er is een grote verscheidenheid aan behandelingen zoals toning crèmes en elektrostimulatie als je een slappe huid bij je armen, buik of benen wilt verminderen. Eerlijk gezegd is de beste optie om een gezond dieet te volgen en veel te bewegen.

1. Gedroogd fruit en noten

Bakjes met gedroogd fruit en noten

Amandelen, hazelnoten en pistachenoten bevatten vetzuren die verantwoordelijk zijn voor het herstel van het verstevigen van de huid. Tegelijkertijd maakt het eten van gedroogd fruit de huid elastischer en verbetert het de resultaten van de training.

2. Citrusvruchten

Sinaasappels en grapefruit zijn twee soorten fruit die vaker moeten worden gegeten als je een slappe huid wilt verminderen. Citrusvruchten bevatten een grote hoeveelheid vitamine C, waardoor collageen kan worden aangemaakt. Zo help je voorkomen dat de huid rimpels krijgt.

3. Komkommer

Plakjes komkommer

Deze heerlijke groente bestaat uit 96% water, wat geweldig is als we niet alleen gewoon water willen drinken. Komkommers bevatten ook enzymen die voor je bloedvaten en weefsels zorgen.

Natuurlijk is er de uitwendige toepassing van een masker dat niet alleen een slappe huid vermindert, maar ook de huid hydrateert. Snijd gewoon een komkommer in plakjes en laat deze 15 minuten op je gezicht zitten.

4. Wortelen

Na de leeftijd van 45 jaar wordt de huid van het gezicht slapper. De symptomen kunnen al eerder verschijnen als je aan te veel zon blootgesteld bent geweest.

Een manier om deze situatie terug te draaien is door rauwe wortels te consumeren. Deze smakelijke oranje groente bevat namelijk veel bètacaroteen, een voedingsstof die de productie van collageen en elastine helpt bevorderen en je kan helpen om een slappe huid te voorkomen.

Bovendien kun je van de kwaliteiten profiteren door een natuurlijk masker van wortels te bereiden. Gebruik het dan twee keer per week voordat je naar bed gaat.

Ingrediënten

 • 1 wortel
 • 1/2 kopje water

Bereiding

 • Schil de wortel en snijd deze dan in plakjes of in kleine blokjes.
 • Doe de wortel en het water vervolgens in een blender.
 • Meng het dan goed totdat je een pasta krijgt, niet vloeibaar.
 • Was je gezicht met neutrale zeep en breng dan het masker aan.
 • Laat het 15 minuten zitten en spoel het daarna af met warm water.
 • Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan om het af te maken.

5. Olijven

Olijven om een slappe huid te voorkomen

Olijven zijn zeer voedzaam omdat ze omega 3- en 6-vetzuren bevatten. Ze hebben het vermogen om weefsels te herstellen en de gezondheid van de huid te verbeteren. De vitamine A in olijven helpt om een slappe huid te verminderen.

6. Olijfolie

Aangezien we het over olijven hebben, kunnen we niet vergeten olijfolie op de lijst te zetten. Het consumeren van deze ‘gouden vloeistof’ verbetert niet alleen de algemene gezondheid, maar heeft ook een esthetisch toepassing.

Het bevat hoogwaardige vetzuren die helpen bij de regeneratie van cellen en weefsels en de veroudering vertragen. Je kunt het bij al je maaltijden gebruiken om ook van de heerlijke smaak te genieten.

7. Appels

Groene en rode appels

De schil van deze smakelijke vrucht bevat ursolzuur, dat helpt bij de spiergroei, weefselherstel en de vorming van collageen en elastine. Hierdoor zijn appels dus een geweldige bondgenoot tegen een slappe huid.

Probeer ze rauw en met de schil te eten. Bovendien bevatten ze nauwelijks calorieën, zijn ze vullend en bevatten ze veel water. Ze zijn ideaal als je op dieet bent en de behoefte voelt om iets te eten.

8. Peulvruchten

Vergeet vooral niet om peulvruchten zoals garbanzo-bonen en andere soorten bonen aan je dieet toe te voegen. Ze bevatten namelijk allemaal ijzer, mineralen en foliumzuur.

Als je oefeningen doet om de spieren te trainen en een slappe huid te voorkomen, dan zijn deze voedingsmiddelen iets voor jou. Ze geven je meer kracht en weerstand tijdens het sporten. Ook helpen ze je in de gebieden die je wilt verbeteren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Gomes, E. A. (2011). Radiofreqüência no tratamento da flacidez. Faculdade Ávila.
 • Segers, A. M., de Forteza, I. E., Conforti, F. Y., & Abulafia, J. (1985). Celulitis. Medicina Cutanea Ibero-Latino-Americana. https://doi.org/10.1016/S0212-5382(03)71862-7
 • American Academy of Dermatology. Many ways to firm sagging skin.www.aad.org/public/skin-hair-nails/anti-aging-skin-care/firm-sagging-skin

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.