Een strakke huid op een natuurlijke manier

Maak jij je zorgen over je slappe huid? Voeg dan de stappen die we in dit artikel bespreken aan je dagelijkse verzorging toe en zorg op een natuurlijke manier voor een strakke huid!
Een strakke huid op een natuurlijke manier

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wanneer je huid stevigheid verliest, dan kan dit je zelfbeeld aantasten. Slapheid of het verlies van een strakke huid kan het gevolg zijn van gewichtsverlies, zwangerschap, een gebrek aan voedingsstoffen of ouder worden. Vele gevallen hebben te maken met een voortdurende blootstelling aan de zon en met ongezonde gewoonten.

Verslapping van de huid kan dus door verschillende oorzaken optreden. In de meeste gevallen is het ook moeilijk om het om te keren. Gelukkig kunnen sommige gezonde gewoonten echter helpen om op een natuurlijke manier voor een strakke huid te zorgen.

Hoe kan je op een natuurlijke manier voor een strakke huid zorgen?

Tegenwoordig bestaan er vele producten en technieken. Allemaal beweren ze dat ze slapheid verminderen en de stevigheid van de huid vergroten. Er zijn echter ook andere mogelijkheden voor de mensen die er de voorkeur aan geven om gewone cosmetische producten te vermijden. Ben jij hierin geïnteresseerd? Lees dan zeker verder!

1. Breng natuurlijke verstevigende crèmes aan

Natuurlijke verstevigende crèmes

Er bestaan talrijke natuurlijke en gewone producten om de huid te verstevigen. Commerciële verstevigende crèmes leiden vaak tot goede resultaten. Toch kunnen ook sommige natuurlijke methoden gelijksoortige effecten hebben.

Hun natuurlijke verstevigende effecten zijn misschien subtiel. Ze kunnen echter helpen om het uiterlijk van de huid te verbeteren wanneer je ze consequent gebruikt.

Om deze crèmes te maken kan je goedkope ingrediënten gebruiken zoals:

 • sheaboter
 • sinaasappelolie
 • vitamine E

Ze verschaffen belangrijke voedingsstoffen en zorgen voor een gehydrateerde en een strakke huid.

2. Neem supplementen voor een strakke huid

Geen enkele supplement zal van de ene dag op de andere jouw huid strak maken. Sommige variëteiten kunnen echter wel helpen wanneer je ze regelmatig inneemt.

 • Een onderzoek uit 2015 heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat collageensupplementen de negatieve effecten van veroudering op de huid kunnen verminderen.
 • Je moet er ook voor zorgen dat je supplementen met vitamine C neemt. Deze voedingsstof speelt namelijk een rol in de synthese van collageen.

3. Lichamelijke training

Lichamelijke training

Eén van de beste manieren om op een natuurlijke manier voor een strakke huid te zorgen, is regelmatig trainen. Lichamelijke activiteit helpt immers om vetophoping te bestrijden. Het bevordert ook de vorming van spieren. Deze effecten dragen bij tot het strak houden van je huid en voorkomen vroegtijdige rimpels.

In het ideale geval moet je een trainingsprogramma volgen waarin je cardiovasculaire training en training met gewichten combineert. Op die manier verbrand je niet alleen overtollig vet. Je verstevigt dan ook je spieren. Niet genoeg tijd hebben is geen excuus. Slechts 20 minuten per dag is al voldoende!

4. Masseer de huid en zorg op een natuurlijke manier voor een strakke huid

Masseer je huid regelmatig. Dit kan helpen om je huid op een natuurlijke manier strak te maken. Massages reactiveren de bloeddoorstroming en helpen om je weefsels in optimale conditie te houden.

Volgens een onderzoek kan je door middel van massages met een massage-instrument de effecten van anti-verouderingscrèmes versterken.

Je kan je huid uiteraard ook masseren met etherische oliën, toner of lotion. Het belangrijkste is dat je weet dat je niet van de ene dag op de andere resultaten zal zien. Om resultaten te behalen moet je consequent zijn.

5. Drink meer water

Drink meer water

Een voortdurende hydratatie voorkomt de vorming van rimpels en houdt jouw huid in een goede conditie. Dagelijks water drinken zal de slapheid niet omkeren. Toch is het fundamenteel dat je het vermijdt en dat je jouw huid strak houdt.

Om op een natuurlijke manier voor een strakke huid te zorgen moet je voldoende water en gezonde dranken drinken.De hoeveelheid water die jij dagelijks nodig hebt zal afhangen van diverse factoren zoals:

 • leeftijd
 • gewicht
 • gewoonten

Over het algemeen bevelen deskundigen echter aan om per dag twee liter of 6 tot 8 glazen te drinken. Om nog betere resultaten te behalen kun je een glas water op een lege maag te drinken.

6. Zorg voor de juiste voeding

Waarschijnlijk heb je het volgende beroemde gezegde al gehoord: “Je bent wat je eet”. Dit gezegde is zeker op waarheid gebaseerd maar vele mensen zien het over het hoofd.

Een goede voeding is echter de sleutel tot een strakke huid en het voorkomen van veroudering. Zorg er dus voor dat je voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten inneemt. Dit kan de negatieve effecten van oxidatieve stress tegenhouden.

Zorg er dus voor dat je een dieet volgt dat rijk is aan:

 • Vers fruit en groenten
 • Vis en mager vlees
 • Noten en zaden
 • Water en thee
 • Volkoren granen en peulvruchten (in matige porties)

Is jouw huid slap? Maak jij je zorgen over het optreden van vroegtijdige rimpels? Als dat het geval is, pas dan deze eenvoudige tips toe en zorg zo voor een strakke huid. Als je ze toevoegt aan je dagelijkse verzorging, dan zal je het verschil beginnen zien.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.