Zachte voeten door slechts twee natuurlijke ingrediënten

Hoewel het voldoende is om dit middel drie keer per week te gebruiken, zou je het voor het beste resultaat iedere dag moeten gebruiken. Het zal je zachtere voeten geven en eelt voorkomen.
Zachte voeten door slechts twee natuurlijke ingrediënten

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Mensen besteden veel geld aan dure pedicures en professionele behandelingen voor zachte voeten. Er bestaan echter  ook een aantal natuurlijke oplossingen waarvoor je de deur niet uit hoeft. Ze zijn bovendien vrij goedkoop! Voor zo’n behandeling heb je alleen maar melk en zuiveringszout nodig. Daardoor worden de dode huidcellen immers verwijderd en eelt verzacht en je zachtere voeten zult hebben.

We kunnen niet ontkennen dat de voeten een van de meest verwaarloosde delen van het lichaam zijn, ondanks het feit dat ze de zwaarste taak hebben: het dragen van het hele lichaamsgewicht.

Verder worden ze blootgesteld aan stof, vuil en andere factoren uit de omgeving, waardoor de kwaliteit van de huid eromheen achteruit gaat.

Het probleem is dat ze, beetje bij beetje, hun natuurlijke vocht kwijtraken en lelijke problemen ontwikkelen, zoals scheuren, eelt en schimmelinfecties.

We zullen een simpele formule met je delen en al diens voordelen. Ben je er klaar voor om het te proberen?

Hoe krijg je zachte voeten van deze behandeling?

Dit natuurlijke middel geeft je sterkere en zachte voeten. Het werkt door de eigenschappen van melk met de antiseptische eigenschappen van zuiveringszout te combineren. Deze twee ingrediënten zijn compleet ecovriendelijk en kunnen goedkoop worden gekocht bij iedere supermarkt.

De voordelen van melk

Melk

Melk is rijk aan vetten, eiwitten en essentiële vitamines om de beschadigde huid te herstellen en droogheid en andere huidproblemen te verlichten. Het actieve ingrediënt, melkzuur, reguleert de natuurlijk pH van de huid om zo de vochtvasthoudende eigenschappen te stimuleren en verandert zo de omgeving die schimmels nodig hebben om te leven.

Het bevat tot 30% van de eiwitten die nodig zijn voor de productie van collageen en elastine, twee stoffen die noodzakelijk zijn voor de gezondheid van de huid.

Als je het gebruikt op de voeten vermindert het ruwheid, repareert het de nagelriemen en creëert het een beschermende laag tegen infecties. We moeten er ook op wijzen dat het een verlichtend effect heeft dat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en donkere markeringen.

De voordelen van zuiveringszout

Zuiveringszout

Dit witte poeder is een van de beste natuurlijke middelen om de harde huid van de voeten te verzachten en eelt te verwijderen. Dankzij de antibiotische en schimmelbestrijdende eigenschappen verwijdert het schimmel op zowel de huid als de nagels.

De exfoliërende werking verwijdert dode huidcellen en vernieuwt het uiterlijk van de huid voor schonere, mooiere voeten.

Hoe maak ik een voetenbad met melk en zuiveringszout voor zachte voeten?

Voetenbad

Nu je alles weet over de voordelen van dit interessante middel is het tijd om het te bereiden volgens de aanwijzingen hieronder.

In het algemeen hoef je deze behandeling maar drie keer per week uit te voeren. Om droogheid en eelt te behandelen moet je ze echter iedere dag doen. Ga door totdat de conditie van de voet verbetert en de huid zachter wordt.

Ingrediënten

 • 750 ml melk
 • 3 eetlepels zuiveringszout

Aanwijzingen

 • Verwarm eerst de melk totdat hij een comfortabele temperatuur heeft voor de voeten. Giet hem dan in een bak en dompel je voeten er gedurende vijf tot tien minuten in.
 • Voeg nu het zuiveringszout toe en masseer het in je voeten.
 • Als je wil, kun je ook een puimsteen gebruiken om het eelt te verwijderen.
 • Laat je voeten nog vijf minuten weken en wrijf dan over de huid met een natte doek.
 • Droog je voeten goed af met een schone handdoek.
 • We raden aan om dit ‘s avonds te doen, zodat je voeten de volgende ochtend heerlijk fris zijn.
 • Om de behandeling af te maken, kun je erna wat vaseline als moisturizer gebruiken.

Voor het beste resultaat

 • Gebruik dit voetenbad een aantal keer per week, zelfs als je geen eelt of andere problemen hebt.
 • Maak je je zorgen over eelt? Zorg er dan voor dat je schoenen goed passen en dat ze ademen. Strakke schoenen veroorzaken meer problemen.
 • Strooi wat maïzena in je schoenen om vocht te absorberen en schimmel te voorkomen.
 • Denk eraan om speciale aandacht te besteden aan de nagels, omdat een goede hygiëne essentieel is om schimmelinfecties te voorkomen.

Heb je lelijke voeten met veel eelt? Voeg dit middel dan toe aan je schoonheidsroutine om de gezondheid te verbeteren en ze zachter te maken in een korte tijd.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Smith WP, “Epidermal and dermal effects of topical lactic acid”, J Am Acad Dermatol. 1996 Sep;35(3 Pt 1):388-91.
 • Letscher-Bru V et al. “Antifungal activity of sodium bicarbonate against fungal agents causing superficial infections”, Mycopathologia. 2013 Feb;175(1-2):153-8. doi: 10.1007/s11046-012-9583-2.
 • Manual Merck de Información Médica para el Hogar (2005-2008). Enfermedades cutáneas superficiales

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.