Zuiveringszout en de geneesmiddelenindustrie

Een drinkbare oplossing van baking soda of zuiveringszout en magnesiumchloride kan opgestapelde giftige stoffen uit het lichaam verwijderen en het ontstaan van ziekte vermijden.
Zuiveringszout en de geneesmiddelenindustrie
Sara Ramo González

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Sara Ramo González.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 22 december, 2022

Sinds de oudheid wordt zuiveringszout, of baking soda, gebruikt in onnoembaar veel schoonheidsgerichte en geneeskundige behandelingen en voor allerlei klusjes in en rondom het huis.

Het wordt bovendien nog overal ter wereld bestudeerd, aangezien men ervan overtuigd is dat het nog veel onontdekte eigenschappen bezit.

Voor heel wat mensen is het echter moeilijk te geloven dat zo’n eenvoudig middeltje als baking soda sterkere helende eigenschappen heeft dan heel wat geneesmiddelen geproduceerd door de farmaceutische industrie.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zuiveringszout preventief werkt tegen het ontstaan van vele ziektes. Het is ook in staat heel wat aandoeningen te genezen. Tevens heeft het een gunstige werking  bij chronische ziektes zoals kanker en diabetes.

Wist je dat zelfs sommige huisartsen dit product zijn gaan gebruiken? Ze raden het steeds vaker aan hun patiënten aan, vanwege van de vele geneeskrachtige eigenschappen die het bevat.

Zuiveringszout, de nachtmerrie van de geneesmiddelenindustrie

Natriumbicarbonaat op een lepel

De genezende eigenschappen van zuiveringszout worden in steeds grotere kringen bekend. Was je ervan op de hoogte dat zelfs oncologen dit eenvoudige product voorschrijven om de schadelijke neveneffecten van chemotherapie en bestraling onder controle te houden?

Het beschermt de lever en de nieren tegen aantasting door deze agressieve en pijnlijke behandelingen tegen kanker.

Op heel wat plaatsen ter wereld zijn mensen begonnen met kleine hoeveelheden baking soda aan het drinkwater toe te voegen, zodat er een natuurlijke, alkalische drank ontstaat die verzuring van het lichaam kan tegengaan. Dit kan het ontstaan van verscheidene ziektes tegenhouden.

Zelfs op de afdeling spoedgevallen vind je zuiveringszout om de medische staf bij te staan in hun dagelijkse strijd om mensenlevens te redden.

Vooral de combinatie van zuiveringszout met jodium en magnesiumchloride creëert een krachtig middel dat kan worden aangewend in verschillende medische behandelingen.

Het reguleren van de zuurtegraad

De voornaamste eigenschap van zuiveringszout is namelijk de mogelijkheid om de zuurtegraad in het lichaam op natuurlijke wijze te verlagen en meer alkalisch te maken.

In geval van een tekort aan bicarbonaationen in het lichaam of een lage pH in het bloed kunnen er ziektes of gezondheidsproblemen ontstaan, omdat het lichaam in een verzuurde toestand terecht komt.

Medici zeggen dat cellen beter functioneren in een licht alkalisch milieu, waardoor we kunnen zien waarom zuiveringszout met succes ziekte kan genezen.

Zuiveringszout in een kom

Een gezond en evenwichtig dieet is de sleutel tot het behouden van goede pH-niveaus in het bloed. Je kan je helaas wel voorstellen dat een ongezonde levensstijl, ongezonde voeding of het te vaak eten van snacks een zure omgeving in het lichaam doet ontstaan.

Daardoor is de kans groter dat ziektes en aandoeningen de kop opsteken. Bovendien is de kans op blijvende en chronische kwalen groter. De volgende aandoeningen zullen veel eerder ontstaan in een licht verzuurde omgeving:

  • kanker
  • maagontstekingen
  • hartkwalen
  • osteoporose
  • diabetes

Hier komt zuiveringszout van pas als sterke medestander op je pad naar een goede gezondheid. Zuiveringszout stimuleert het transport van zuurstof, door de bloedvaatjes in het lichaamsweefsel te verwijden. Ook helpt het de zuurtegraad te herstellen naar normaal tot licht alkalisch niveau.

Baking soda gebruiken om je lichaam gezonder te maken

Bedenk eens wat een krachtig en eenvoudig middel zuiveringszout is. Je begrijpt dat meer en meer mensen deze natuurlijke, ongevaarlijke methode beginnen toe te passen om gezonder en minder vaak ziek door het leven te gaan.

De drinkbare oplossing van zuiveringszout in combinatie met magnesiumchloride levert je een eenvoudige gezondheidsbehandeling op die heel wat ongemak en problemen kan vermijden.

Beide ingrediënten staan er bovendien om bekend dat ze in staat zijn opgestapelde afvalstoffen en zuren met succes uit de organen, lichaamsweefsels en cellen te verwijderen.

Zie je waarom dit een echte nachtmerrie is voor de alom heersende multinationals in de geneesmiddelenindustrie? Baking soda is goedkoop, veilig en efficiënt. Het kan gebruikt worden zonder enige bijwerkingen als het in de juiste hoeveelheden en zonder overdrijving ingenomen wordt.

Denk je dat er toch enige risico’s verbonden zijn aan het starten met deze remedie om je gezondheid te bevorderen? Aarzel dan niet eerst je arts hierover te raadplegen. In sommige gevallen werden enkele bijwerkingen vermeld, zoals:

  • dorst
  • hoofdpijn
  • opgezwollen benen
  • een gevoel van vermoeidheid 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.