Wratten verwijderen met natuurlijke middelen

Wratten

Wratten zijn lelijke veranderingen van de huid die veroorzaakt worden door het humaan papillomavirus (HPV), dat uit meer dan honderd verschillende types bestaat. Elke soort HPV beïnvloedt iedereen verschillend, afhankelijk van de sterkte van het immuunsysteem. Het virus dat wratten veroorzaakt is relatief ongevaarlijk, terwijl andere soorten van HPV ernstige ziektes kunnen veroorzaken.

Wratten kunnen makkelijk verspreiden over verschillende gebieden van het lichaam en kunnen ook overgedragen worden op andere personen door huidcontact.

Er zijn momenteel veel conventionele remedies om wratten te verwijderen, maar ze zijn niet altijd 100% effectief en werken mogelijk niet bij iedereen. Als jij een van die personen bent die wratten niet kan verwijderen met conventionele methodes, dan is het een goed idee om een kijkje te nemen naar de volgende huismiddelen. Ze zijn erg goedkoop, makkelijk om aan te brengen en als je ze regelmatig aanbrengt, dan kunnen ze geweldige resultaten bieden om wratten te verwijderen.

Appelazijn

Appelazijn is een van de meest gebruikte huismiddelen in de wereld dankzij de medicinale eigenschappen. Dit product heeft een krachtig effect om wratten te verwijderen en is ook nog eens erg goedkoop. Azijn dood echter niet het virus dat de wratten veroorzaakt. De zurigheid valt de vlezige delen aan waar de wrat uit bestaat.

Je hebt het volgende nodig:

  • 2 eetlepels appelazijn
  • Wattenbolletjes of een doek van katoen

Wat moet ik doen?

Maak het watje of de doek nat met azijn en breng het rechtstreeks aan op de wrat. Bedek het met wat gaas en laat het de hele nacht zitten. Verwijder het gaas en herhaal de remedie elke nacht voor de beste resultaten (gedurende één tot twee weken).

Bananenschillen

Bananenschil

Bananen zijn uitstekend voor de huidgezondheid en in dit geval bevatten ze een proteolytisch enzym dat wratten oplost. Je hebt alleen het volgende nodig: één bananenschil!

Wat moet ik doen?

Schraap met een lepel aan de binnenkant van de bananenschil om een wit smeersel te krijgen. Breng dit smeersel rechtstreeks aan op de wrat en was je handen om te voorkomen dat de wrat naar andere delen van je lichaam verspreid. Herhaal dit tot de gewenste resultaten bereikt worden.

Vitamine C

De rechtstreekse toediening van vitamine C op wratten kan helpen om het virus te doden dat ze veroorzaakt. Deze remedie is al jarenlang populair, aangezien goede resultaten bereikt zijn door de personen die het geprobeerd hebben.

Je hebt het volgende nodig:

  • 1 vitamine C-tablet
  • Een vijzel
  • Een beetje citroensap

Wat moet ik doen?

Verbrijzel de vitamine C-tablet in een vijzel en voeg een beetje citroensap toe om een smeersel te maken. Breng dit mengsel rechtstreeks aan op de wrat, bedek het met verband en laat het de hele nacht werken. Herhaal deze behandeling dagelijks.

Basilicum

Basilicum

Basilicum is nog een geweldige manier om wratten te verwijderen en het virus dat ze veroorzaakt te bestrijden. Dit kruid staat bekend om zijn krachtige antivirale eigenschappen, die een sterk effect tegen wratten hebben.

Dit heb je nodig:

  • ¼ kopje verse basilicum
  • Gaasje of verband

Wat moet ik doen?

Was de basilicum en plet het tot een pasta. Breng het rechtstreeks aan op de wrat en bedek het met verband of een gaasje en laat het de hele nacht zitten. Herhaal deze behandeling dagelijks gedurende twee weken.

Paardenbloem

Paardenbloem bevat een soort melk, die erg effectief is tegen wratten. Aarzel niet om ze te gebruiken voor het verwijderen van wratten als je een paar paardenbloemen in je tuin hebt groeien.

Dit heb je nodig:

  • 1 paardenbloem
  • Verband

Wat moet ik doen?

Verwijder de kop van de paardenbloem en haal de vloeistof die in de stengel zit eruit. Breng het rechtstreeks aan op de wrat en bedek het met verband. Gebruik de behandeling dagelijks om de wratten volledig te verwijderen.