Medicinale planten om urinezuur te behandelen

· 20 oktober 2015

Urinezuur is vandaag de dag een veelvoorkomend probleem. Slechte leefgewoontes en een slecht dieet zijn zeker weten de primaire factoren die ervoor zorgen dat metabolisch afval in je bloed terecht komt. We zullen hieronder uitleggen wat de natuur voor je kan doen met medicinale planten om urinezuur te behandelen.

Geweldige medicinale planten om urinezuur te verminderen

Urinezuur in de Gewrichten

We hebben allemaal een bepaalde hoeveelheid urinezuur in ons lichaam. Zolang dit in balans blijft zullen er geen problemen ontstaan. Maar wanneer je een slecht dieet volgt, dan hopen purines op, het afval dat ontstaat door de decompositie van eiwitten van dierenvlees, maar ook koffie en vooral alcoholische dranken.

Wat gebeurt er wanneer er teveel urinezuur in je lichaam zit? Jicht, gewrichtspijn en ontstekingen zijn de dingen die hierdoor ontstaan. En pas op, want in de meest extreme gevallen kunnen je nieren of lever falen. Dit moet je zeker weten onthouden.

Nog een feit dat je zou moeten onthouden, is dat urinezuur een verlaagde pH-waarde in het bloed veroorzaakt, wat ervoor kan zorgen dat verscheidene organen falen, je verdediging verlaagd wordt en het kan leiden tot vermoeidheid, ziektes, breekbare botten etc.

Dus wat kan je doen om urinezuur te verminderen en ernstige problemen te voorkomen? Stop met het eten van rood vlees, dierlijke eiwitten, vet, vleeswaren, alcohol, geraffineerde bloem, zout, suikeren koolzuurhoudende dranken.

Daarnaast zou je je dieet moeten verbeteren door meer groenten, fruit en granen te consumeren. Het is erg goed om de hoeveelheid haver, aardbeien en citrusvruchten, zoals citroen, grapefruit en sinaasappels bijvoorbeeld vergroten. Je zou ook moeten weten dat er medicinale planten zijn die je kunnen helpen. Ze kunnen uiteraard geen medicijnen vervangen, maar zijn uitstekende aanvullingen, zoals de onderstaande infusies die je elke dag kan drinken om je bloed te zuiveren. Dit zijn de medicinale planten:

1. Diuretische planten die purines verwijderen

Paardenbloemthee

Paardenstaart, paardenbloem en een artisjokinfusie zullen je in staat stellen om overtollig vocht te elimineren, giftige stoffen te verwijderen, je bloed en lymfekliersysteem te reinigen en je uitstekende diuretische effecten bieden. De urine-eliminatie vergroten zal je helpen om alle purines te verwijderen die deze infusies in je lichaam schoonmaken. Het is zeer bevorderlijk.

Het is bijvoorbeeld erg goed om ze na je eerste maaltijd te drinken. Je kan elke keer kiezen welke je wilt. Ze zijn geweldig om urinezuur te behandelen.

2. Het beschermende effect van mariadistel

Mariadistel

Je kent waarschijnlijk de geweldige deugden van mariadistel wel. Het is een uitstekende beschermer van de lever en alle functies van de lever door het reinigende effect dat het heeft, de vorming van eiwitten en de transformatie van ammoniak naar ureum. Mariadistel biedt antioxidanten en helpt vooral bij het reinigen van purines uit je bloed en de overtollige eiwitten die je lichaam uiteindelijk afbreken. Waarom start je je dag niet met een mariadistelinfusie? Je kan het in natuurwinkels vinden, zowel in de vorm van een infusie als in pillen. Het is fantastisch!

3. Duivelsklauw om de ontsteking te verminderen

Infusie van DuivelsklauwHet is niet erg bekend, maar het is het zeker waard om meer te weten te komen over deze therapeutische en genezende wortel. Het is geweldig voor dit soort ziektes. Het werkt direct op je spieren en gewrichten, waardoor het ontstekende effect van urinezuur verminderd wordt. Als je al jicht hebt, dan zal dit je erg veel helpen om de pijn te verlichten en de mobiliteit van je gewrichten te bevorderen. Je kan het ook in natuurwinkels vinden en het is perfect om in te nemen als een natuurlijke pijnstiller wanneer je pijn hebt. Vergeet het niet: duivelsklauwwortel.