We vertellen je alles over een Soft Lift

Een Soft Lift is een nieuwe procedure om het gezicht te verjongen die botulinetoxine met hyaluronzuur combineert. Waar bestaat het uit? Wat zijn de voordelen? In dit artikel vertellen we je er alles over!
We vertellen je alles over een Soft Lift

Laatste update: 25 september, 2020

Een Soft Lift wordt voor veel vrouwen de nieuwe schoonheidsbehandeling. Je gezicht is belangrijk, want het is wat je aan de wereld laat zien. Het is daarom volkomen normaal om het er jong en natuurlijk uit te laten zien.

Gelukkig door vanaf een jonge leeftijd met niet-invasieve esthetische behandelingen te beginnen heb je het voordeel dat je veroudering aanpakt zonder al te veel veranderingen te hoeven doen en zonder dat je een operatie hoeft te ondergaan.

Wat is een Soft Lift?

Een vrouw met tekenen van veroudering op haar gezicht

Een Soft Lift is een niet-chirurgische anti-verouderingstechniek die interessante resultaten biedt. Over het algemeen helpt het de huid er jong en gezond uit te laten zien.

Een Soft Lift is een techniek die is geïndiceerd voor elk geslacht of elke leeftijd en die natuurlijke resultaten biedt door de harmonie en expressie van het gezicht te herstellen. Het heeft geen contra-indicaties en is voor iedereen geschikt die de frisse uitstraling van hun gezicht wil herstellen.

Je kunt het bij een dokterskliniek laten doen. In feite kun je na een enkele sessie gewoon je normale activiteiten gaan doen. De resultaten die het oplevert zijn zeer positief, omdat je gezicht er merkbaar vernieuwd uitziet. De effecten duren bovendien ongeveer vier maanden (Engelse link).

Hoewel de procedure minimaal invasief is, moet deze door een gekwalificeerde en gespecialiseerde arts worden uitgevoerd. Een voorafgaand overleg met een professional kan je helpen om te beslissen of deze techniek wel of niet geschikt voor je is.

Natuurlijke chronologische veroudering

Gezichtsveroudering veroorzaakt verschillende veranderingen, zoals dynamische rimpels, statische rimpels en het verlies van collageen en hyaluronzuur. Een verslapte huid is een voorbeeld. Andere tekenen van gezichtsveroudering zijn:

 • Verlies van gezichtscontour door de effecten van zwaartekracht.
 • Gebrek aan stevigheid.
 • Volumeverlies.
 • Huidtextuur en kleurveranderingen.

Al deze veranderingen die de huid na verloop van tijd ondergaat, zorgen ervoor dat je gezicht er ouder en moe uitziet. Technieken zoals de Soft Lift helpen deze echter te verzachten.

Misschien ook interessant om te lezen:
Wat zijn de symptomen van veroudering van je hals?

Wat is de Soft Lift-procedure?

De Soft Lift-procedure maakt van twee stoffen gebruik, namelijk van de stof botulinetoxine type A en van de stof hyaluronzuur. Deze stoffen doen tijdens de behandeling het volgende:

 • Botulinetoxine type A (Engelse link), geïndiceerd voor de behandeling van dynamische rimpels, die door de beweging van de gezichtsspieren ontstaan (bij gebaren).
 • Hyaluronzuur, dat statische rimpels opvult die permanent zijn. Deze laatste zijn vaak dieper en beter zichtbaar als je gezicht in rust is. Deze stof is ook geïndiceerd voor de harmonisatie van de contouren van het gezicht en de lippen of voor het vervangen van volume van delen van het gezicht die door veroudering zijn veranderd.

Zoals vermeld in een studie gepubliceerd in het International Journal of Biological Macromolecules (Engelse link), heeft hyaluronzuur zeer positieve effecten bij het verbeteren van het uiterlijk van de huid.

Veranderingen na de sessie

Gezicht met een soft lift behandeling

Een Soft Lift is een niet-invasieve en niet-chirurgische ingreep die de tekenen van veroudering van het gezicht helpt bestrijden. Het resulteert dan in een meer natuurlijke, verjongde en aangename uitstraling. Het beste hiervan is dus dat je niet de risico’s hoeft te nemen of de rustperiode die cosmetische chirurgie met zich meebrengt, hoeft te doorlopen.

Soft Lifting is een geavanceerde medische techniek die, door het gebruik van geavanceerde antiverouderingsbehandelingen (hyaluronzuurvullers en botulinetoxine type A), helpt om een totale verjonging van het gezicht te bereiken.

De gebieden die het kan behandelen

Dermatollog onderzoekt een huid

Met Soft Lift is het mogelijk om bijna elk deel van het gezicht te verbeteren. De resultaten zijn ook vanaf de eerste sessie merkbaar. Deze techniek kan dus in elk deel van het gezicht worden gebruikt waar je het nodig acht om tekenen van veroudering te corrigeren. Deze omvatten onder andere:

 • Neusgebied (rhinomodelatie en bunny lines)
 • Frontaal gebied (verhoging van de wenkbrauw en frontale rimpels)
 • Neuswangplooien, ooghoekrimpels (kraaienpootjes)
 • Volumevervanging in wangen
 • Definitie van gezichtscontour
 • Lippen (volume en contouren en liprimpels)

De nieuwste trends in gezichtsverjonging zijn gericht op het bereiken van natuurlijke en harmonieuze resultaten die het gezicht dan op een alomvattende manier verfraaien.

Misschien ook interessant om te lezen:
Hyaluronzuur: schoonheid die je kunt creëren

De 3 V’s van verjonging

Het grote verschil met conventionele verjongingstechnieken is dus de tweedimensionale benadering die experts gebruiken om het gezicht te evalueren. Vroeger werd namelijk alleen de behandeling van een enkele rimpel overwogen.

Deze techniek bracht een revolutie in deze vorm van behandeling teweeg. Analyseer het gezicht vanuit een driedimensionaal standpunt. In dit opzicht behandelt het alle tekenen van veroudering op het gezicht die binnen de 3 V’s van gezichtsverjonging vallen, waardoor het volgende ontstaat:

 • Spierverslapping. Vermindert dynamische rimpels (met botulinetoxine A).
 • Vernieuwde definitie van de contouren van het gezicht. Om statische rimpels te behandelen (hyaluronzuur + botulinetoxine A).
 • Volumevervanging. Biedt herpositionering in gebieden waar het nodig is, hetzij omdat het is verdwenen of nooit is geharmoniseerd (met hyaluronzuur).

In het kort gezegd, om al deze redenen is Soft Lift dus een innovatieve behandeling die de reeds toonaangevende technieken voor gezichtsverjonging met elkaar combineert.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Small, R. (2014). Botulinum Toxin Injection for Facial Wrinkles. American Family Physician90(3), 168–175.
 • Sulamanidze M, Sulamanidze G. Facial lifting with Aptos Methods. J Cutan Aesthet Surg. 2008;1(1):7‐11. doi:10.4103/0974-2077.41149
 • Floyd, E. M., Sukato, D. C., & Perkins, S. W. (2019, May 1). Advances in Face-lift Techniques, 2013-2018: A Systematic Review. JAMA Facial Plastic Surgery. American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jamafacial.2018.1472
 • Nigam, P., & Nigam, A. (2010, January 1). Botulinum toxin. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.60343
 • Jankovic, J. (2010). Botulinum Toxin. In Encyclopedia of Movement Disorders (pp. 144–150). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374105-9.00098-8

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.