Wat is de Kinfolk-stijl voor interieurdecoratie?

De kinfolk-stijl is een decoratiestijl die ons terug wil brengen naar onze wortels. Ontdek hier alles wat je over deze trend moet weten!
Wat is de Kinfolk-stijl voor interieurdecoratie?

Laatste update: 20 februari, 2023

Als je van plan bent je huis opnieuw in te richten en iets zoekt dat een band heeft met de natuur, kun je je misschien laten inspireren door de kinfolk-stijl. Deze unieke stijl gaat over het creëren van ruimtes om te ontspannen  en je los te koppelen van de buitenwereld.

Er is een minimalistische toets die je meeneemt naar de essentie. In dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten over deze stijl en hoe je hem kunt toepassen in je ruimtes.

Wat is de Kinfolk-stijl?

Deze stijl is ontstaan dankzij het beroemde gelijknamige tijdschrift, dat een referentie is geweest voor degenen die een band zoeken met de natuur, genieten van tijd doorgebracht met vrienden of familie, in harmonie leven en een liefhebber zijn van vrede en eenvoud.

Om deze stijl wat beter te begrijpen, moeten we eerst kijken naar een bepaalde gemeenschap: de Amish. De kinfolk-stijl is eigenlijk geïnspireerd op deze etno-religieuze groep, die bekend staat om het zich afscheiden van technologie, het vasthouden aan het traditionele, het zich verbinden met de natuur, en het leven op een landelijke manier.

Hun filosofie is gebaseerd op de eenvoudige dingen die de ware essentie van het leven zijn.

Voor wie stressvolle werkdagen, nieuws, informatiebarrages en multitasking wil vergeten, kan een huis in Kinfolk-stijl helpen om tot rust te komen en de banden met je familie te versterken. Het kan echt helpen als je weet hoe je je huis moet inrichten, dus hierna laten we je een aantal niet te missen ideeën zien.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
5 decoratieve elementen om je huis gezelliger te maken

Tips voor een kinfolk-stijl in je huis

Kinfolk-stijl en de Amish
De Amish levensstijl was de inspiratie voor een kinfolk-stijl als manier van inrichten.

Het belangrijkste doel van de kinfolk-stijl is om modern en elegant te combineren met eenvoudige details. Met andere woorden, een moderne stijl met natuurlijke materialen en stenen oppervlakken om een landelijk tintje te geven. Hier zijn de tips die je niet mag missen om dit te bereiken.

Primaire vereiste: natuurlijke materialen

De kinfolk-stijl kiest altijd voor natuurlijke materialen. Alles wat te maken heeft met steen, hout en stoffen als linnen of katoen wordt geaccepteerd.

De sleutel is om terug te gaan naar onze voorouders en tegelijkertijd te neigen naar de deco – je weet wel, die combinatie van zowel een industriële als een bohemian touch.

Hiervoor moet je op zoek gaan naar klassieke en antieke meubels. Als de stukken rechte en eenvoudige lijnen hebben, des te beter.

Nog een must: het kleurenpalet

Andere belangrijke stukken voor deze stijl zijn aardkleuren, groen, beige, grijs, natuurlijk wit, zand en bruin. Kortom, het gaat om neutrale kleuren die de natuur nabootsen.

Zorg dat alles op elkaar is afgestemd. Dit geldt zowel voor de meubels als voor de muren om het gevoel te geven dat je verbonden bent met de planeet.

Een mix van stijlen is de sleutel tot evenwicht

Het idee is om niet tot het uiterste te gaan. Je wilt niet helemaal leven zoals onze voorouders deden, maar je wilt ook niet te veel moderne versieringen hebben. Wat moet je dan doen? Het antwoord is een eclectische inrichting.

Een eclectische inrichting is een trend die verschillende stijlen combineert. Het gaat om elegantie, maar niet overdreven. Vaak wordt geprobeerd een bohemian en moderne stijl tegelijk te mengen. Het gaat erom een evenwicht te creëren dat uiteindelijk resulteert in een rustige en ontspannen ruimte.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Open concept: de decoratieve stijl waarover je meer zult willen weten

Het meest natuurlijke wat er is: planten

Een plant in de vensterbank
Je kamerplanten moeten de kamer niet overladen. Zorg er ook voor dat ze minimalistisch blijven.

Kun je iets natuurlijkers bedenken dan planten? Planten zijn een zeer essentieel element als het gaat om deze inrichting. Sommige mensen die deze stijl volgen raden eenvoudige, wilde exemplaren aan. Maak niet de fout om de plek ermee te overladen.

Uiteindelijk ben jij degene die kan kiezen wat voor soort planten je in huis wilt hebben. Wat je in gedachten moet houden is dat er speciale zijn om binnenshuis te kweken. Bijvoorbeeld, die van gedeeltelijke zon houden zijn een goede optie; anderen staan graag in een hoekje.

De perfecte touch met etnische prints

Naast het feit dat deze stijl een industrieel tintje nodig heeft, zijn etnische decoraties een echte identiteit. Bijvoorbeeld rieten fauteuils, ambachten die het plattelandsleven weerspiegelen en handgemaakte meubels.

Een laatste noodzakelijke tip voor een geslaagde kinfolk-stijl is je ruimte niet overladen

Om de kinfolk-stijl perfect te bereiken, is het noodzakelijk dat je het principe van het bewaren van evenwicht in gedachten houdt. Overlaad je ruimte niet.

Laat het moderne en elegante samengaan met het bohemienachtige en industriële. Het idee is dat je in je huis eenvoud, sereniteit en vertrouwdheid vindt. Het moet een plek zijn waar je je kunt ontspannen en de stress van de dag vaarwel kunt zeggen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.