Wallen onder de ogen: hoe kom je er vanaf?

Wallen onder de ogen vormen zich wanneer vocht zich op deze plek ophoopt. Vergeet niet om vaak te knipperen om je ogen gehydrateerd te houden en de natuurlijke vloeistoffen te laten verspreiden.
Wallen onder de ogen: hoe kom je er vanaf?

Laatste update: 29 oktober, 2018

Wallen onder de ogen zijn een veelbetekenend teken van uitputting. Ze vormen zich als vloeistoffen zich ophopen in de regio. Dit kan worden veroorzaakt door een gebrek aan slaap, stress, allergieën en meer.

Als gezwollen ogen een onderdeel zijn van je dagelijks leven, dan is het ontdekken van de oorzaak het eerste wat je moet doen. Wallen onder de ogen zijn een van de manieren waarop je lichaam je vraagt om iets te veranderen en meer rust te nemen. Om te helpen ze te verwijderen, kun je de volgende natuurlijke remedies proberen.

Eiwitten

Eiwitten zijn niet alleen goed voor een gezond ontbijt. Je kunt ze ook opnemen in je schoonheidsbehandeling tegen wallen. Het eiwit van een ei en een klein kwastje is alles wat je nodig hebt.

Gebruik het kwastje om het eiwit op je huid aan te brengen en laat het drogen (ongeveer twintig minuten). Je kunt het eiwit verwijderen wanneer het volledig is opgedroogd en een witachtige kleur heeft. Spoel het af met warm water en geniet van een gehydrateerde en egale huid.

Komkommerschijfjes tegen ontsteking

Een klassieke schoonheidsbehandeling is het plaatsen van schijfjes komkommer op elk oog. Dit zorgt niet alleen voor een fris en aangenaam gevoel, maar helpt je ook van die vervelende wallen af te komen.

Dankzij zijn vitamine C- en siliciumgehalte helpt de komkommer tegen vochtretentie. Neem simpelweg twee schijfjes van deze groente, leg ze enkele minuten in de vriezer tot ze goed koud zijn en leg een schijfje op elk oog. Laat de schijfjes tien minuten zitten.

Vermijd natrium

Zout zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt dan het normaal zou doen. Het resultaat hiervan is een opgeblazen gevoel en dit geldt voor elk deel van je lichaam – inclusief je ogen.

Het is niet voor iedereen makkelijk om zout uit het dieet weg te laten, maar als het je lukt, zul je profiteren van ontelbaar veel gezondheids- en schoonheidsvoordelen.

Vergeet niet om goed te kijken naar de voedingswaarde van voorverpakte voedingsmiddelen. Probeer producten die grote hoeveelheden natrium bevatten te vermijden.

Herhaaldelijk knipperen

Herhaaldelijk knipperen tegen wallen onder de ogen

Gedurende de diepste fase van je slaap knipperen je ogen sneller dan normaal. Het knipperen heeft tot doel de ogen vochtig te houden terwijl je droomt. Maar als je geen diepe slaap krijgt of niet genoeg met je ogen knippert gedurende de dag, dan worden de natuurlijke vloeistoffen in je ogen niet goed verspreid.

Dit is een veelvoorkomende, maar vaak onbekende oorzaak van wallen onder de ogen. Probeer bewuster met je ogen te knipperen gedurende de dag.

Kamillethee of groene thee

Kamillethee en groene thee zijn erg kalmerende drankjes. Dit effect wordt niet alleen overgebracht op je humeur, maar is ook te zien in je gezicht.

Bewaar na het drinken van je thee de theezakjes en leg ze in de vriezer. Zodra ze lekker koud zijn, leg je een zakje op elk oog en laat je het tien tot vijftien minuten zitten. Dit is een snelle oplossing die zal zorgen voor een zeer verfrist gevoel.

Blijf gehydrateerd

Water Drinken tegen wallen onder de ogen

Als je niet genoeg water drinkt, zul je last krijgen van wallen en een droge huid. Probeer ten minste twee liter water per dag te drinken. Als je dit doet, zul je een mooie en gezonde huid behouden en je algehele lichaamsfuncties verbeteren.

Als je merkt dat die vervelende wallen zich beginnen te vormen, ga dan na hoeveel water je drinkt. Vergeet niet dat verwerkte sappen en koffie niet meetellen bij je vochtinname.

Aardappels

Als je geen komkommer bij de hand hebt, kun je ook een rauwe aardappel gebruiken. Doe precies hetzelfde als met de komkommerschijfjes. Het actieve ingrediënt in deze groente is zetmeel, dat goed kan zijn voor de huid.

Melk

Melk tegen wallen onder de ogen

Melk is ook een bruikbaar huismiddel om van wallen onder de ogen af te komen. Week simpelweg twee wattenschijfjes of een doekje in wat warme melk.

Breng de melk aan op de huid onder je ogen, maar pas op dat de melk niet in je ogen komt. Laat het vijftien tot twintig minuten zitten om stress en spanning te verlichten. Spoel het vervolgens goed af met warm water.

Gebruik twee koude lepels tegen wallen onder de ogen

Als je nog steeds niet van je wallen af bent, probeer dan deze handige truc met lepels. Je hebt twee schone, metalen lepels nodig. Leg ze in de vriezer en laat ze een hele nacht of ten minste vijf uur koud worden.

Leg op elk oog waar de wallen zich gevormd hebben een lepel en houd de lepel daar tot hij kamertemperatuur bereikt. Als je dit elke twee weken doet, zul je zeker resultaat zien.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.