Hoe verwijder je overtollig zout uit het lichaam

Wist je dat peterselie, in aanvulling op het drinken van veel water, kan helpen bij het ontgiften van je nieren? De nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van het overtollige zout uit je bloedbaan.

Zout is een van de meest voorkomende specerijen in keukens over de gehele wereld, gekarakteriseerd door de speciale smaak die zich leent voor elke maaltijd. Maar uit onderzoek door de jaren heen is gebleken dat deze specerij een aantal ernstige negatieve gevolgen voor de menselijke gezondheid kan hebben en de meest verontrustende is dat mensen de neiging hebben om er veel te veel van te eten.

Hoewel het waar is dat je lichaam een beetje zout of natrium nodig heeft om goed te kunnen functioneren, betekent dat niet dat je het overmatig moet consumeren. In feite zijn deskundigen het erover eens dat het beter is om zout weg te laten uit je dieet en je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid natrium binnen te krijgen door het eten van andere soorten voedsel.

Het eten van te veel zout kan na verloop van tijd leiden tot een aantal ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten, beroertes en nog veel meer. Het is ook een belangrijke oorzaak van vochtvasthouding en zwelling. Gelukkig kun je van de slechte gewoonte van het toevoegen van te veel zout aan je eten afkomen en je lichaam bevrijden van het zout dat je al hebt verzameld.

Hoe kun je het zout dat je lichaam heeft opgeslagen verwijderen

zout

  • Drink meer water: Experts raden aan om 6-8 glazen water per dag te drinken, want hoewel het contra-intuïtief lijkt te zijn, stimuleert het drinken van water de afvoer van het overtollige vocht dat wordt vastgehouden in het lichaam, wat op zijn beurt natrium verwijdert via de urine. Deze eenvoudige gewoonte helpt bij het ontgiften van het lichaam, houdt je gehydrateerd en vermindert de zwelling.
  • Elimineer zout uit je dieet: Hoewel zout voor veel mensen een essentieel ingrediënt is in elk recept, kun je beter op zoek gaan naar alternatieven die dezelfde smaak toevoegen aan je voedsel. Je kunt zout nog steeds consumeren in kleine porties, in het bijzonder als je het toevoegt aan zelfgemaakte maaltijden. Maar hou in gedachten dat er een grote hoeveelheid zout zit in vleeswaren, conserven, soepen, diepvriesproducten en nog veel meer. In plaats van het kiezen van deze voedingsmiddelen zou je kunnen beginnen met het toevoegen van meer verse groenten en fruit aan je dieet, omdat deze helpen bij het elimineren van het overtollige zout zodra ze zijn verteerd.
  • Vervang zout door andere specerijen: Het verwijderen van zout uit je dieet is makkelijker als je kunt wennen aan het vervangen van deze specerij door gezondere opties zoals knoflook, verse zwarte peper, kerriepoeder, peterselie, oregano en rozemarijn.
  • Ga meer bewegen: Je zou elke dag zo veel moeten bewegen dat de productie van zweet op gang komt. Wanneer je wandelt, danst, hardloopt, fietst of zelfs naar de sauna gaat, zal het lichaam de onzuiverheden en het overtollige zout kwijtraken door transpiratie. Vergeet niet om altijd een fles water mee te nemen als je gaat zweten.

Peterselie kan helpen het opgebouwde zout uit je lichaam te verwijderen

sap

Peterselie is een kruid dat bekend staat om zijn vermogen de nieren te reinigen en giftige stoffen te verwijderen via de urine. Je weet waarschijnlijk ook dat de nieren een zeer belangrijke rol spelen bij het ontgiften van het lichaam, omdat deze organen verantwoordelijk zijn voor het filteren van het overtollige zout uit het bloed, samen met eventuele andere giftige stoffen die terecht zijn gekomen in ons systeem.

Hoe kan peterselie helpen?

Om te genieten van de voordelen van peterselie bij het reinigen van de nieren, hoef je alleen maar een thee te maken van de peterselie. Gebruik een handvol gehakte peterseliebladeren en voeg ze toe aan een liter kokend water. Laat het 10 minuten doorkoken. Zodra het klaar is kun je deze thee op een lege maag drinken. Bewaar de overgebleven vloeistof in een pot en zet deze in de koelkast, zodat je de thee meerdere malen per dag kunt drinken.

En vergeet niet…

  • Om de meeste voordelen uit deze thee te halen is het belangrijk om het te combineren met de andere bovenstaande tips. Vergeet niet dat je het vaak moet drinken.
  • Behalve dat het het lichaam helpt bij het ontgiften en het verwijderen van het overtollige zout, is peterseliethee een geweldige manier om het vasthouden van vocht te bestrijden, een hoge bloeddruk te voorkomen en gewicht te verliezen. Natuurlijk zijn al deze dingen alleen mogelijk als je er ook een gezonde levensstijl op na houdt.