Knoflookmelk: Een magische remedie tegen ischiaspijn

Er zijn vele natuurlijke remedies te vinden tegen verschillende soorten pijn. Vandaag willen we het hebben over de voordelen van knoflookmelk en wat het kan doen tegen ischiaspijn.
Knoflookmelk: Een magische remedie tegen ischiaspijn

Laatste update: 04 december, 2018

Ischiaspijn is een pijn die veroorzaakt wordt wanneer er een irritatie in de ischiaszenuw is. De pijn kan erg intens zijn en meerdere dagen aanhouden, zelfs tot op het punt dat de persoon zijn of haar dagelijkse activiteiten niet normaal uit kan voeren.

Deze pijn kan beginnen in het onderste gedeelte van de rug en tot de achterkant van een van de benen reiken. Het kan zelfs soms tot aan het puntje van de tenen komen.

Irritatie van de ischiaszenuw wordt veroorzaakt wanneer deze samengedrukt en ontstoken is als het gevolg van bijvoorbeeld:

 • een gehernieerde discus
 • wervelkanaalstenose
 • piriformissyndroom
 • een laesie of fractuur in het bekken
 • zelfs tumoren

Wat zijn de symptomen van ischias?

Ischiaspijn kan verschillende gradaties hebben. De persoon die hier last van heeft kan een lichte tinteling of zelfs pijn ervaren, maar het kan ook leiden tot een meer intense pijn die voorkomt dat alledaagse taken uitgevoerd kunnen worden.

Over het algemeen ontstaat de pijn hevig aan één zijde, alhoewel sommige personen het soms ook voelen in een deel van een been of heup of zelfs gevoelloosheid in andere delen van het lichaam ervaren.

Wat zijn de symptomen van ischiaspijn

Ischiaspijn kan erger worden binnen een paar uren of dagen, vooral als de persoon zich zwak voelt. Deze intense pijn wordt meestal gevoeld na staan of zitten; in de avond; tijdens het hoesten, niezen of lachen; door veel te wandelen of om te draaien etc.

Knoflookmelk om ischiaspijn te verlichten

Knoflookmelk is een natuurlijke remedie met meerdere gezonde eigenschappen. Het is vooral effectief bij het bestrijden van bijvoorbeeld wormen. Het zou ook goed zijn om pijn van bijvoorbeeld ischias te helpen verlichten.

Deze alternatieve behandeling kan helpen om de ontsteking in de ischiaszenuw te verlichten. Het werkt als een pijnstiller om dit vervelende probleem te helpen verminderen. Deze pijn kan namelijk voorkomen dat je een normaal leven kan leiden.

Je weet dat knoflook een erg bevorderlijk voedingsmiddel voor je lichaam is, wat vooral komt door de antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze helpen je om verschillende infecties en gezondheidsproblemen te bestrijden.

In dit artikel gaan we een krachtige knoflookremedie bereiden die je zal helpen om ischiaspijn significant te verminderen. Het zal je ook verscheidene gezondheidsvoordelen geven om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Ingrediënten

 • 4 teentjes knoflook
 • 200 ml melk

Bereiding

 • Vermaal de knoflook in eerste instantie goed, net alsof je het gaat gebruiken om een maaltijd te kruiden.
 • Verwarm de melk vervolgens op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe.
 • Laat het mengsel een paar minuten koken en zoet het daarna met een beetje honing.

Om goede resultaten met deze behandeling te bereiken, raden we aan om tenminste 200 ml knoflookmelk per dag te drinken.

Andere voordelen van knoflookmelk

 • Knoflookmelk is ook een krachtig geneesmiddel om spijsverterings- en constipatieproblemen te helpen verlichten.
 • Het is erg effectief om darmparasieten te elimineren. In dit geval moet je de knoflookmelk drie tot vier uur laten staan en tien dagen achter elkaar op een lege maag drinken.
 • Deze zelfgemaakte remedie kan ook gebruikt worden voor droge hoest. We raden aan om het in de avond voordat je naar bed gaat te drinken. Het helpt je namelijk ook om in slaap te vallen.
 • Personen die last hebben van astma, ademhalingsproblemen en andere longproblemen kunnen ook beginnen met het drinken van knoflookmelk om zich beter te voelen. In dit geval zou knoflookmelk zo heet mogelijk gedronken moeten worden en bij voorkeur ook voor het slapengaan.