Waarom Tibetaanse monniken sterke witte tanden hebben

De monikken van Tibet beschermen hun gezondheid met zorg. Hun lichaam is de tempel van de ziel. Dankzij deze monikken kunnen wij met plezier de remedies gebruiken om de witte tanden te krijgen die we zo graag willen.
Waarom Tibetaanse monniken sterke witte tanden hebben

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Iedereen weet dat de beoefenaars van dit geloof ver van steden wonen, zonder supermarkten op loopafstand. Ook zien zij niet op regelmatige basis de tandarts. Dus hoe kan je verklaren dat de monniken een van de meeste gezonde mensen zijn wanneer het neerkomt op sterke, witte tanden?

Tibetaanse monniken zijn bekend vanwege hun isolatie van de materiële wereld om dichter bij zichzelf en de spirituele wereld te komen. Boeddhistische monniken streven ernaar om zichzelf los te maken van het verlangen van hun lichaam. Alleen dan zullen zij de innerlijke rust vinden.

Niettemin moeten zij ook de fysieke toestand van hun lichaam bewaren. Daarom is het belangrijk om een beetje te weten over deze cultuur om toe te passen op je eigen gezonde leven.

Wij in de westerse wereld zullen nooit zulke witte tanden hebben als de monniken zonder te investeren in speciale behandelingen zoals tandpasta’s, whitening crème’s en gels. En zelfs dan bereiken sommige mensen dat resultaat niet.

Onthoud dat de witte tanden die deze monniken hebben het resultaat zijn van benijdenswaardige tandzorg. Voor hen is de verschijning slechts een secundair belang.

Een legendarisch recept voor witte tanden

Monniken hebben misschien geen winkels, maar ze hebben natuurlijke remedies die helpen hun lichaam gezond te houden, zoals hun geloof verlangt.

Gebaseerd op de geweldige resultaten, willen we vandaag een recept delen voor het maken van een traditionele tandpasta, die bewezen effectief is.

Wat heb je hiervoor nodig?

Kosjer Zout
 • Koosjer of jodiumvrij zout. Dit is een type zout die de joden gebruiken om hun eten te kruiden en het langer houdbaar te maken. Je kan dit vinden in natuurvoedingswinkels of bij sommige drogisterijen.
 • Water

Zoals je kan zien, heb je maar weinig producten nodig. Het zal dus niet moeilijk zijn om dit te maken. Lees verder om de stappen te leren.

Hoeveelheden

 • 100 ml of 1/2 kopje water
 • 15 gram of 1 eetlepel koosjer zout

Bereiding

 • Kook het halve kopje water en laat het daarna afkoelen tot het een geschikte temperatuur bereikt.
 • Voeg vervolgens de eetlepel koosjer zout toe.
 • Laat het dan ten minste één minuut rusten.
 • Schep vervolgens het zout dat op het oppervlak ligt eraf.
 • Wanneer je erg druk bent en weinig tijd hebt, kan je ook extra water koken en dit bewaren. Je zult dezelfde resultaten behalen.

Hoe dien je deze pasta aan te brengen?

Je zult de kristallen van het zout zien in je mix. Dit is het succes voor deze tandpasta, maar laten we eerst zien hoe we dit dienen te gebruiken.

 • Leg eerst de kristallen op je tandenborstel.
 • Poets daarna je tanden op de gebruikelijke manier. Vergeet niet om ronddraaiende bewegingen te maken om ervoor te zorgen dat de kristallen alles bereiken.
 • Spoel na met dezelfde zoutwateroplossing.
 • Herhaal dit driemaal per dag.

Zoals je kunt zien, is dit een makkelijke en goedkope behandeling die niet meer dan een extra minuut van je tijd zal kosten.

Wanneer je buiten de deur eet en je erg kieskeurig bent, kan je deze mix ook meenemen in je tas. Je hebt maar een klein beetje nodig en de voordelen zijn onbetwistbaar.

Misschien ook interessant om te lezen:
Welke soort zout is het gezondst?

Andere tips voor gezonde tanden

Witte Tanden

Tibetaanse monniken hebben ook andere gewoonten die een aanvulling zijn op dit geweldige recept.

Om te beginnen roken ze niet en drinken ze geen alcohol. Zij zien deze middelen als gif, waarvan het doel is om verward te raken over wat belangrijk is en wat niet. Ook al ben je het er niet mee eens, het feit blijft dat het vermijden van deze producten ervoor zal zorgen dat je geen vlekken krijgt op je tanden.

Tegelijkertijd vermijden zij ook suiker, commerciële toetjes of vette voedingsmiddelen. Al deze producten vermijden, geeft hen de voorsprong wanneer het aankomt op het hebben van witte tanden.

Bijna al het eten wat we vandaag de dag eten, bevat deze elementen met toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, die het bereiken van ons doel nog moeilijker maken.

In plaats daarvan eten zij een voeding die rijk is aan groenten en biologische producten. Deze zijn minder schadelijk, omdat deze minder bacteriën en ziektekiemen bevatten.

Daarnaast bevatten ze geen chemische middelen die het tandglazuur kunnen aantasten en gaatjes kunnen veroorzaken. Het is een oud recept van een  eeuwenoude cultuur waarvan de leden een lang en gezond leven hebben.

Deze thuis gemaakte tandpasta is niet schadelijk, maar als je erachter komt dat dit voor jou niet goed werkt, kan je op elk moment ermee stoppen. Echter is het het waard om het uit te proberen. Ben je er klaar voor om ons te laten weten hoe het gaat? We horen graag van je. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Mayo Clinic Staff. (2013). Oral health: Brush up on dental care basics.
  mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/dental/art-20045536
 • Seal out tooth decay. (2012).
  nidcr.nih.gov/OralHealth/Topics/ToothDecay/SealOutToothDecay.htm
 • Taking care of your teeth and mouth. (2015).
  nia.nih.gov/health/taking-care-your-teeth-and-mouth

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.