Voedsel dat beschermt tegen Alzheimer

22 mei 2015

We kennen nog steeds de oorzaak van de ziekte van Alzheimer niet. Volgens studies heeft het te maken met de verschijning van seniele plaques en het verlies van de chemische stof waarmee zenuwcellen kunnen communiceren. Dus hoe ga je deze hersenafbreuk tegen? Je kunt het bestrijden met aanpassing van je gewoontes, mentale oefening en een goed dieet.

Er zijn bepaalde soorten voedsel die cardiovasculair risico verminderen. Met andere woorden: hun natuurlijke componenten kunnen de verschijning van de gevreesde seniele plaques tegengaan. Dit zijn de soorten voedsel die van nature beschermen tegen Alzheimer. Het is echter wel zo dat dit de ziekte van Alzheimer niet definitief kan voorkomen. Het gaat simpelweg om het hebben van goede voedingsgewoontes en een gezond dieet, dat je kunt aanvullen met een paar leefgewoontes en oefeningen, waarmee je je hersens, je nieuwsgierigheid en je ontwikkeling zoveel mogelijk traint.

Voedsel dat Alzheimer tegengaat

1. Citrusvruchten

citroen

Waarom?

We kunnen het niet hebben over voedsel dat Alzheimer tegengaat zonder citrusvruchten , zoals citroenen, aardbeien, mango’s en bosbessen te noemen, die ongelooflijk veel vitamine C en antioxidanten bevatten. Deze componenten voorkomen dat schadelijke stoffen zich ophopen in je hersenen. Het zijn geweldige reinigers en beschermers.

2. Kerrie

kerrie

Waarom?

Ga het in je keuken gebruiken, vooral gele kerrie. Het is een heerlijk kruid met veel kurkuma. Het heeft erg interessante geneeskrachtige kwaliteiten die Alzheimer voorkomen, omdat het ontstekingsremmend werkt en invloed heeft op plaque dat in bloed kan worden opgenomen en dus een risico vormt voor de hersenen.

3. Wijn

wijn

Wijn heeft ontstekkingsremmende eigenschappen, die de ontsteking van hersenweefsel voorkomen en kan daarmee het risico op dementie of neurodegeneratieve ziektes zoals Alzheimer verminderen. Wij raden sterk aan om slechts één glas wijn per dag te drinken.

4. Vitamine D

vitamine D

 

Waarom?

Dit is een bijzondere vitamine, die je kunt binnenkrijgen uit zonlicht en een paar soorten voedsel. Het helpt je immuunsysteem in de strijd tegen beta-amyloïde eiwitten, de oorzaak van hersenschade die leidt tot Alzheimer. Je kunt vitamine D vinden bij de apotheek of in natuurwinkels en het zit ook in vette vis, soja, eieren en zelfs in met vitamine D verrijkte granen.

5. Koffie

koffie

Waarom?

Recente studies uit het Journal of Alzheimer’s Disease zeggen dat cafeïne een zekere bescherming biedt tegen de opkomst van Alzheimer, iets dat in andere dranken niet is waargenomen. Koffie voorkomt de opbouw van eiwitten, die neuronen in de hersenen beschadigen en vertraagt de ziekte zelfs bij mensen die al aan de eerste symptomen lijden.

6. Vitamine B

vitamine B

Waarom?

Het is voor je gezondheid belangrijk om een goede hoeveelheid vitamine B binnen te krijgen. Dit is nodig om te zorgen voor je botten, haar en tanden. Het is ook goed tegen PMSDe consumptie van vitamine B zorgt voor een lagere hoeveelheid homocysteïne in het bloed, een schadelijk element voor je hersenen, dat zorgt dat je hersencellen afbouwen en hun functionaliteit verliezen. Je kunt deze vitamine vinden in alle voedselsoorten die je hierboven ziet: walnoten, volkorengranen, bananen, broccoli, ananas, pepers, appels, eieren en soja. Twijfel niet om ze aan je dieet toe te voegen.

Bekijk Ook