15 ideeën om taken in huis makkelijker te maken

Om taken in huis makkelijker te maken, zouden we gebruik moeten maken van onze verbeelding. Op die manier kunnen we ten volle profiteren van al die dingen die we dagelijks gebruiken in huis.
15 ideeën om taken in huis makkelijker te maken

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Hoe hard we ook ons best doen om taken in huis sneller gedaan te krijgen, kost het uiteindelijk nog steeds een hele dag tijd om alles op orde te brengen.

Onze kamers opruimen, onze accessoires sorteren, dingen in de keuken doen… het zijn dingen die ons leven meerdere keren per week een stuk ingewikkelder maken.

Door een gebrek aan creativiteit en kennis besteden we te veel tijd aan het doen van de dingen die noodzakelijk zijn. Wanneer we eindelijk al onze vermoeiende taken hebben volbracht, hebben we helemaal nergens zin meer in.

Hoewel deze ideeën misschien heel vreemd klinken, kunnen het uitstekende oplossingen zijn voor de problemen waar we in huis vaak tegen aanlopen. In dit artikel delen we dus vijftien manieren waarop je taken in huis een stuk makkelijker kunt maken.

Ben je er klaar voor?

15 ideeën om taken in huis makkelijker te maken

1. Het broodrooster op zijn kant leggen

Broodrooster

Heb je trek in een lekkere tosti? Dan hoef je hiervoor helemaal niet de oven aan te zetten. Leg het broodrooster (als je die hebt natuurlijk) gewoon op zijn kant en doe je broodje met kaas erop erin. Je zal dan binnen een paar minuten met een snelle en heerlijke snack op de bank zitten.

2. Maïskolf schoonmaken

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een maïskolf schoon te maken. Pak er gewoon een schone tandenborstel bij en wrijf hier vervolgens mee over de kolf om het maïshaar te verwijderen.

3. Hardnekkige vlekken verwijderen

Schuursponsjes

Citroensap is een van de beste ingrediënten om hardnekkige vlekken uit kleding en verschillende oppervlakken te krijgen.

  • Pers eerst het sap uit een citroen
  • Gebruik dan een borsteltje om met het citroensap over de vlekken te schrobben
  • Laat het sap vervolgens twintig minuten zijn werk doen
  • Spoel het oppervlak of het kledingstuk daarna schoon met water

4. Een magneet in je badkamerkastje

Magneten

Raak je vaak metalen voorwerpen kwijt? Als je het zat bent om je pincet, nagelvijl, haarspeldjes etc. altijd kwijt te raken, plak dan een magneet aan de binnenkant van je badkamerkastje om deze metalen voorwerpen hieraan vast te maken.

5. Aluminiumfolie over je deurknoppen

Deuren en raamkozijnen verven is een van die lastige taken in huis als je hier geen ervaring mee hebt. Vaak komen hierbij dan ook al onze deurknoppen onder de verf te zitten, dat later weer moeilijk te verwijderen is.

De beste oplossing voor dit veelvoorkomende en vooral vervelende ongemak is een stukje aluminiumfolie. Wikkel je deurknoppen tijdens het verven in met aluminiumfolie. Wanneer je de folie na afloop weer verwijdert, zul je versteld staan van het resultaat.

6. Glimmende pannen

Aardappels

Als je vindt dat je potten en pannen er nogal vies en dof uitzien, pak dan een rauw aardappelschijfje, strooi hier wat zout overheen en gebruik dit om je potten en pannen goed mee schoon te schrobben. Het resultaat is een glanzende pan die helemaal vetvrij is.

7. Draad door een naald halen

Het is helemaal niet nodig om helemaal gestrest te raken wanneer je een stukje draad door een naald moet halen. Pak er de volgende keer dat je weer eens voor deze lastige uitdaging staat gewoon wat haarspray bij. Spuit het einde van de draad in met een beetje haarspray. Daarna heb je de draad binnen een seconde door de naald.

8. Harde boter

Boter Raspen

Is de boter vaak te hard om te smeren? Gebruik dan een rasp om de boter in dunne schijfjes te raspen.

9. Kleine plekken stofzuigen

Door de dop van een plastic ketchupfles vast te maken aan het einde van je stofzuiger, zal het een stuk makkelijker zijn om die kleine plekken te stofzuigen waar je niet goed bij kunt.

10. Een spijker vasthouden

Spijker Vasthouden

Je zult nooit meer de pijn hoeven voelen die je voelt wanneer je een spijker in de muur wilt slaan en per ongeluk met de hamer op je vinger slaat. Gebruik de volgende keer dat je een spijker in de muur moet slaan gewoon een wasknijper om de spijker vast te houden.

11. Luciferdoosjes om te naaien

Dat kleine luciferdoosje kan superhandig zijn om naalden, draad, spelden en ander naaigerei dat je maar één keer in de zoveel tijd nodig hebt in op te bergen.

12. Kabels opbergen

Kabels Opbergen

Gebruik bijvoorbeeld een paar oude wc-rollen om de oplader van je telefoon en kabels voor je computer etc. netjes op te bergen.

13. Kranen schoonmaken

Wanneer je merkt dat de kraan in je keuken of badkamer dof wordt, vul dan een plastic zakje met azijn en wikkel dit zakje om de kraan heen, zodat de kraan de hele nacht in de azijn kan weken. Haal het zakjes er de volgende dag weer vanaf, poets de kraan even op en je zult zien dat je kraan er weer als nieuw uitziet.

14. Plastic zakjes opbergen

Zakjes in Tissuedoos

Berg plastic zakjes niet langer op in een grote plastic zak, maar berg ze netjes op in een tissuedoos. Zorg ervoor dat de zakjes helemaal droog zijn, vouw ze dan netjes op en doe ze in de doos.

15. Je oordopjes opbergen

Dat lege spoel van je draad lijkt misschien helemaal nutteloos nu er geen draad meer opzit. Het is echter hartstikke handig om je oordopjes om heen te wikkelen, zodat ze niet helemaal in de knoop raken doordat je ze gewoon in je tas gooit.

Motiveer jezelf om deze simpele ideeën eens te proberen om jezelf dus een hoop tijd te besparen. Weet jij nog een paar handige tips voor taken in huis als deze? Dan nodigen we je uit om ze eens met ons te delen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Hernandez Perez J.M, G. V. M. (2003). Intoxicaciones por productos domésticos. Medicina.
  • Cabezas, J. (2014). Guía de limpieza y desinfección en el hogar.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.