Tips om meer ruimte in je badkamer te creëren

Als je meer ruimte in je badkamer wilt creëren en ervoor wilt zorgen dat je badkamer iets functioneler wordt, dan kun je het beste gebruik maken van kleine ruimtes waar je plankjes kunt ophangen om opbergruimte te creëren voor voorwerpen die vaak gebruikt worden.
Tips om meer ruimte in je badkamer te creëren

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

In veel huizen is de badkamer klein. Omdat de ontwerpers van het huis vaak meer waarde hechtten aan een grote woonkamer en ruime slaapkamers.

Hoewel er in de badkamer dus doorgaans minder ruimte is, kun je altijd proberen om je badkamer wat knusser te maken door decoratieve elementen en accessoires toe te voegen.

Het probleem is echter dat het vaak lastig is om deze elementen goed neer te zetten. Waardoor je een badkamer overhoudt die vol flessen, cosmetische producten, toiletpapier, handdoeken en een verscheidenheid aan andere veelgebruikte voorwerpen staat.

Creatief met ruimte omgaan

Waar velen echter niet over nadenken is dat er genoeg manieren bestaan om meer ruimte te creëren in je badkamer. En toch alles netjes opgeborgen te houden.

Mocht je je hier nog niet van bewust zijn, dan delen we in dit artikel een lijst van negentien van de interessantste manieren om je leven in de badkamer op orde te brengen en de beperkte ruimte beter te gebruiken.

Ben je er klaar voor om ze eens bij jezelf thuis uit te proberen?

1. Recycle je PVC-buizen

Haardroger Opbergen

Ja, dat lees je goed. Overgebleven PVC-buizen van een andere klus kunnen gemakkelijk worden omgetoverd in handige houders voor haarborstels, föhns en andere voorwerpen die doorgaans troep veroorzaken.

2. Koop smalle badkamermeubels

Badkamerkastje

Meubelstukken voor in de hoek of om tegen de muur aan te plaatsen zijn geweldig om gebruik te maken van smalle ruimtes en kleine hoekjes in je badkamer. Op deze manier kun je handdoeken, toiletpapier en nog een hoop andere producten handig opbergen.

3. Hang mandjes aan de muur

Mandjes

Als je toevallig een paar mandjes in huis hebt die je eigenlijk nergens voor gebruikt, probeer deze dan eens aan de muur te hangen, zodat je er body lotion en make-up borsteltjes en dergelijke in kunt bewaren. Dit is een geweldige manier om ruimte in je badkamer te creëren.

4. Hang een plank op

Plankjes

Houten planken kunnen je muur een elegante touch geven en goed worden gebruikt om cosmetische producten netjes neer te zetten.

5. Gebruik deuren van je kastjes

Opbergen achter Deur

De deurtjes van kasten zijn een perfecte plaats om een plank of bak aan op te hangen en dingen op te leggen, zoals een föhn of een steil- of krultang.

6. Handdoekenrekje en plank

Handdoekenrek

Wat dacht je van een handige plek om je handdoeken en make-up op te bergen? Je kunt een hoop ruimte creëren in je badkamer door slechts een paar haakjes op te hangen.

7. Badkuip met verborgen opbergruimte

Opbergen onder Bad

Als je een badkamer aan het ontwerpen bent of van plan bent om een nieuwe badkamer te laten plaatsen, probeer dan wat verborgen opbergruimte te creëren rond je badkuip, zodat je de dingen die je bijna nooit gebruikt een mooi plekje kunt geven.

8. Meerdere niveaus

Opbergplateau

Voorwerpen die je ooit gebruikte om cakejes of kleine hapjes op te serveren, kunnen gemakkelijk gebruikt worden om je make-up en andere kleine voorwerpen op te bewaren.

9. Glazen potten

Glazen Potten

Houd je van het idee van hergebruiken? Probeer dan eens alle lege glazen potten die je in huis hebt bij elkaar te zoeken om deze handige organizer te maken voor in je badkamer.

10. Gebruik magnetische strips

Magnetische Strip

Om ervoor te zorgen dat je nooit meer een haarspeldje of andere kleine metalen voorwerpen kwijtraakt, kun je een magnetische plakstrip plakken tegen de rand van een plank om dit soort voorwerpen te bewaren.

11. Planken boven de wc

Opbergen boven WC

Een mooie plank boven de wc is immers een geweldige ruimte om schoonmaakproducten, handdoeken, washandjes en nog een hoop andere voorwerpen op te bergen.

12. Haakjes

Haken aan Douchestang

Als je geen plank in je douchecabine of boven je badkuip hebt om je toiletartikelen op te bergen, probeer dan eens om een knijphaakje te gebruiken om deze dingen netjes te bewaren.

13. Haakjes voor je kaptafel

Haakjes aan Spiegel

Je kunt makkelijk haakjes vinden die je vast kunt plakken aan je badkamerspiegel of kaptafel, waardoor je een mooie plek creëert om je borstels, kammetjes en andere accessoires aan op te hangen.

14. Opbergvakken aan je deur

Opbergvak aan Deur

Je kunt ook opbergvakken hangen aan deurtjes om schoonmaakproducten, sponsjes en andere dingen die je het liefst netjes verborgen wilt houden in te bewaren.

15. Een magneetbord

Magneetbord

Koop een magneetbord en plak kleine magneetjes aan je make-up producten, zodat ze altijd goed in het zicht zijn en klaar om te gebruiken.

16. Rol je handdoeken op

Handdoeken

In plaats van je handdoeken gewoon op te vouwen, kun je proberen om ze op te rollen en ze te bewaren in een leuke mand of op een plankje. Hierdoor zal je niet alleen ruimte besparen, maar ook een gezellige sfeer creëren.

17. Een kastje onder de spiegel

Badkamerkast

De ruimte onder je gootsteen en spiegel is onder andere geschikt om een kastje neer te zetten of plankjes op te hangen. Op deze plek kun je vervolgens allerlei dingen bewaren die je dagelijks gebruikt.

18. Haakjes aan de deur in je badkamer

Stangen aan Deur

Bevestig bijvoorbeeld een paar haakjes of stangen aan de binnenkant van je badkamerdeur. Deze zijn immers ideaal om handdoeken, badjassen of andere slaapkleding op te hangen.

19. Ingebouwde lades

Ingebouwde Lades

Elke vrije ruimte op de muur kan immers gebruikt worden om kleine multifunctionele lades te bouwen.

Heb jij nog ideeën om meer ruimte te creëren in je badkamer? Deel deze dan en twijfel vooral niet om een van oplossingen die we in dit artikel hebben gedeeld eens uit te proberen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.