12 make-up tips om er expressiever uit te zien

De vorm van je ogen en je gezicht is bepalend voor welke make-up, technieken en kleuren je kunt gebruiken om de gewenste look te krijgen.

Het aanbrengen van make-up is een essentiële stap geworden in de dagelijkse schoonheidsroutine van veel vrouwen.

Dit wordt gedaan om uiterlijke kenmerken te accentueren om een mooier en aantrekkelijker gezicht te krijgen. Maar als je niet bekend bent met de technieken en de juiste producten, kan het voorkomen dat je fouten maakt.

Het gebied rond de ogen is een van de moeilijkste gebieden om make-up op aan te brengen, omdat het een heel belangrijke rol speelt in het creëren van een expressieve uitstraling.

Deze keer willen we graag 12 make-up tips laten zien die je kunt gebruiken om in een mum van tijd de perfecte look te creëren.

1. Denk aan de vorm van je ogen

Ogen

Het kiezen van de juiste make-up is echt belangrijk als je wilt dat je ogen opvallen. Het is belangrijk eerst naar de vorm van je ogen te kijken om de juiste soort wimpers, lijnen en kleuren te gebruiken.

Lees ook: 6 fouten in je schoonheidsroutine die je nooit moet maken

2. De “smokey” look

Kohlpotlood

De smokey look geeft de ogen een diepere en meer sensuele uitstraling. Als je niet weet hoe dat moet, teken dan een hashtag (#) op het ooglid en veeg dit vervolgens uit met een borsteltje.

3. Zorg ervoor dat je mascara vloeibaar is

Mascara Opwarmen

Voor het aanbrengen van mascara moet je ervoor zorgen dat hij vloeibaar genoeg is om een fijne laag achter te laten. Als het product uit begint te drogen, krult het niet goed en laat het lelijke klonten achter. Om de levensduur te verlengen, zet je de mascara een paar minuten in een kopje heet water. Onmiddellijk gebruiken.

4. Vergroot het volume van je wimpers

Poeder

Het toepassen van compact poeder voor het gebruik van mascara is een uitstekende tip om je wimpers langer te doen lijken. Het is niet klonterig en helpt ze er veel fijner te te laten zien.

5. Omlijn je ogen

Eyeliner

De cat eye look is een geweldige manier om een vleugje sensualiteit toe te voegen en je ogen te laten opvallen. Om het minder ingewikkeld te maken kun je eerst de buitenste lijnen tekenen. Vul dan de rest in.

6. Voor de perfecte krul

Wimperkrultang

Wimpers spelen een belangrijke rol in de totale uitstraling van je gezicht. Het krullen van je wimpers is niet altijd even makkelijk, vooral niet als ze kort zijn.

De eerste tip om ze er leuk uit te laten zien is om een lepel of stuk karton te gebruiken, zodat de mascara niet op de oogleden kan komen. Als je je wimpers krult, gebruik dan een föhn om de krultang op te warmen voor beter resultaat.

7. Zorg voor het gebied rond je ogen

Komkommer

Wallen en donkere kringen onder de ogen geven het gezicht een vermoeid uiterlijk. Probeer om deze problemen te voorkomen een goede nachtrust te krijgen en pas koude komkommer of aardappelschijfjes toe op de huid.

8. Gebruik witte eyeliner of oogpotlood

Wit Oogpotlood

Witte eyeliner is een uitstekende manier om de kleur van je oogschaduw te verbeteren. Het enige wat je hoeft te doen is een laagje aan te brengen voordat je de rest van je make-up aanbrengt.

9.  Alternatief voor eyeliner

Oogschaduw

Als je niet beschikt over een potlood of vloeibare eyeliner, onderschat dan niet de kracht van de oogschaduw. De textuur maakt het makkelijk aan te brengen en laat geen gaten achter in de wimperlijn. Deze tip wordt aanbevolen voor mensen die de omvang van hun ooglid willen verminderen.

Lees ook dit artikel:5 trucjes om je gezicht thuis mooier te maken

10. Gebruik de juiste concealer

Concealer

Het toepassen van concealer kan helpen om make-up er meer natuurlijk uit te laten zien of kan het juist meer laten opvallen. Om dit te voorkomen trek je een omgekeerde driehoek op je wangen en vul je deze met een dun laagje.

11. Kies de juiste lengte wimpers

Nepwimpers

Let op! Dit is waar een heleboel mensen fouten maken. Heel lange wimpers zorgen niet per se voor de meest aantrekkelijke look. De lengte moet overeenkomen met de afmetingen van het oog ten opzichte van de afstand tot de wenkbrauwen. Als ze te lang of te dik zijn, ziet het er onnatuurlijk uit.

12. Perfect gevormde wenkbrauwen

Wenkbrauw

Dikke, borstelige wenkbrauwen zijn de nieuwste trend. Dit is echter niet geschikt voor alle gezichtssoorten. Het is belangrijk om je look te analyseren, zonder make-up, met aandacht voor de grootte van de ogen en hun afstand van elkaar.

Door het gebruik van deze eenvoudige tips in je schoonheidsroutine heb je de perfecte look zonder veel ingewikkelde stappen of technieken.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook