9 dingen die je beter niet in de slaapkamer kunt hebben

Ben jij één van die mensen die de slaapkamer grondig organiseert? Of slaap je gewoon ergens waarbij het jou niet interesseert wat er zich allemaal in die kamer bevindt? Het maakt niet uit welke voorkeuren en gewoontes je hebt. Volg de aanbevelingen in dit artikel op optimaal gebruik te maken van deze essentiële ruimte in je huis.
9 dingen die je beter niet in de slaapkamer kunt hebben

Laatste update: 14 juni, 2018

Wist je dat er bepaalde dingen zijn die je beter niet in de slaapkamer kunt hebben? Ja, er zijn enkele ‘verboden’, die jij duidelijk negeert. Lees dus verder en ontdek welke dingen je in de slaapkamer moet vermijden.

Het zijn de details die zorgen voor de harmonie in de slaapkamer, en zelfs in het hele huis. Vele van die details merken we vaak niet op. Maar je hebt waarschijnlijk wel last van hun negatieve gevolgen.

Maar je kan ervoor zorgen dat je je in de slaapkamer behaaglijk voelt en daardoor ook goed kan rusten. Je hoeft alleen maar enkele principes te volgen. De meest van die voorwaarden hebben te maken met de invloed die dingen hebben op je energie en je geestelijk bewustzijn.

9 dingen die je beter niet in de slaapkamer kunt hebben

De slaapkamer

1. Bloemen

Vele mensen plaatsen overal in hun huis bloemen. Maar het is geen goed idee om ze in de slaapkamer te plaatsen. Dit heeft niets te maken met die belachelijke mythe dat ze ‘s nachts jouw zuurstof stelen. Het is meer een kwestie van energie.

Volgens deskundigen in de Feng shui bevorderen bloemen ontrouw en verraad. Ze vertegenwoordigen affaires en kunnen dit soort huwelijksproblemen aantrekken.

Maar de bloemen kunnen ook sterven omdat slaapkamers niet goed verlicht zijn. Bovendien trekken planten stof aan. Dit kan erg schadelijk zijn voor mensen met allergieën.

We willen echter ook wijzen op de positieve aspecten in het geval je toch beslist om bloemen in je slaapkamer te plaatsen. Want planten helpen om de temperatuur te regelen. Ze dempen ook het geluid en hebben verzachtende effecten.

2. Felle kleuren

Oranje, rood en geel zijn kleuren die de energie van vuur vertegenwoordigen. Dat is volledig het tegenovergestelde van de rust die mensen in hun slaapkamer zoeken. Ze zijn misschien wel positief voor de passie. Maar ze stimuleren ook jaloezie en wantrouwen. We bevelen daarom aan om kleuren te gebruiken met bruine accenten.

3. Televisies of draadloze verbindingen

Liggend televisie kijken is ongetwijfeld iets waarvan vele mensen genieten. Maar het is niet het beste alternatief voor de slaapkamer. Want zowel televisietoestellen als draadloze apparaten, zoals WiFi-routers zenden straling uit die een goede nachtrust kunnen verstoren.

Witte slaapkamer

Als je ze niet uit de slaapkamer kan verwijderen, plaats dan kwarts dichtbij deze toestellen. Want kwarts bezit de kracht om deze golven te absorberen.

4. Een rommelige kleerkast

Zelfs al sluit je de deuren van de kleerkast om de rommel niet te zien, toch is een rommelige kleerkast één van de dingen die je in de slaapkamer moet vermijden. Want deze dingen nemen ruimte in en voorkomen dat nieuwe energieën kunnen binnenkomen. Bovendien beïnvloedt de beslissing om de dingen die je niet nodig hebt niet weg te doen ook je leven. Het weerspiegelt hoe je met materiële dingen omgaat.

Spiegels in de slaapkamer

5. Spiegels

Dit is één van de voornaamste waarschuwingen in de Feng shui over de plaats waar we uitrusten. Spiegels reflecteren energie. Deze energie zal dus tijdens de nacht van en naar je lichaam reizen.

Je kan ervoor kiezen om je spiegel naar een andere kamer te verhuizen. Een andere, minder radicale mogelijkheid is de spiegel zo in de slaapkamer te plaatsen dat het jou niet weerspiegelt terwijl je slaapt.

6. Een rommelig bureau

Dit is vrijwel hetzelfde als bij een rommelige kleerkast. Het verschil is dat je het bureau voortdurend ziet. Als je een bureau in de slaapkamer hebt, probeer dan niet alles op het bureau te laten liggen.

Want dit vervuilt de ruimte op visueel gebied. Het zal je ook een gevoel van wanorde en onafgewerkte taken geven. Onbewust zal je geest dit overbrengen naar je dagelijks leven, zelfs al herinner je je niet wat er in de slaapkamer aanwezig is.

7. Plafondventilatoren

Feng Shui-deskundigen zeggen dat plafondventilatoren die voortdurend in beweging zijn, ervoor zorgen dat de chi onafgebroken herverdeeld wordt. Dit verhindert een goede nachtrust. Ze beweren ook dat airconditioning of staande ventilatoren de beste keuze zijn. Want je kan ze van de ene naar de andere plaats verhuizen.

Ook dit is een boeiend artikel: 9 stijlvolle kamerschermen voor in huis

8. Dingen onder het bed

Vele mensen plaatsen dozen of andere dingen onder hun bed. Maar ook dat is een slecht idee. Dit is dus één van de dingen die je beter niet in de slaapkamer kunt hebben.

Want wanneer je op die plaats dingen bewaart dan neemt dit je energie weg. Het belemmert ook de circulatie van energie en maakt het nieuwe kansen onmogelijk om in je leven te verschijnen. Bovendien heeft het een negatief effect als je de kamer met je partner deelt.

Bewaar dus geen dingen onder je bed. Daarnaast moet het bed zich minstens vijf centimeter boven de grond bevinden. Want dit helpt om het gevoel van macht en hiërarchie van de persoon die in dit bed slaapt te verhogen.

Meisjesslaapkamer

9. Elementen die te maken hebben met het werk of met training

Het is leuk om in je huis een hometrainer of een crosstrainer te hebben. Maar je mag deze echt niet in de slaapkamer zetten! Want ze leiden je af en verdrijven je gedachten. Ze zenden ook je energie in de richting van andere doelen en niet in functie van ontspanning en rust.

Als je deze aanbevelingen opvolgt, zal je jouw persoonlijke ruimte verbeteren en beter uitrusten. Je zal de resultaten ook elke dag in je prestaties op het werk, in je humeur en in je relaties met anderen zien. Als je deze dingen nog steeds in de slaapkamer hebt, zorg er dan zo snel mogelijk voor dat je die verwijdert!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.