9 stijlvolle kamerschermen voor in huis

Ontdek de beste ideeën om je kamers in meerdere ruimtes te verdelen en profiteer van de ruimte in je huis met deze stijlvolle kamerschermen.
9 stijlvolle kamerschermen voor in huis

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Als je van plan bent om een kamerscherm te gaan gebruiken, is het belangrijk om gebruik te maken van je creativiteit en goede smaak. Vooral als je wilt dat het resultaat mooi wordt. Met andere woorden, je moet proberen om stijlvolle kamerschermen te gebruiken die meerdere aangename ruimtes in je huis kunnen creëren.

Als je bijvoorbeeld weet hoe je van elke hoek gebruik kunt maken, en hoe je ervoor kunt zorgen dat er meer licht binnenkomt, kunnen kleinere ruimtes groter lijken.

We hebben allemaal weleens meegemaakt dat we door iemands huis liepen, of misschien zelfs ons eigen huis, en dat we plotseling van de keuken naar de woonkamer gingen en zelfs vanuit de woonkamer naar de slaapkamers, omdat er niets was dat deze ruimtes van elkaar onderscheidde.

De afmetingen doen er niet toe. Het kan een kleine of juist enorme ruimte zijn, maar als er niets is dat de verschillende kamers markeert, kan het oncomfortabel en een beetje verstikkend aanvoelen. Stijlvolle kamerschermen zijn zeer nuttige hulpmiddelen als het gaat om het inrichten van je huis.

Maak je geen zorgen, je kunt kamers op meerdere manieren van elkaar onderscheiden dan met een muur. Er zijn hier geen grenzen. Je kunt reeds gemaakte kamerschermen gebruiken, of je kunt ze zelfs zelf maken met voorwerpen die je op voorraad hebt.

Het doel is dat je je ontwerpvaardigheden benut en iets maakt dat het beste bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Vergeet niet dat de kamerschermen stijlvol maar ook functioneel moet zijn. Het dient namelijk niet alleen ter decoratie, maar ook om aan andere behoeften te voldoen.

Ideeën voor stijlvolle kamerschermen

1. Eenvoudig en functioneel

Stijlvolle kamerverdelers

Als je wilt, kun je kiezen voor een kamerscherm met een enigszins minimalistische touch – eenvoudig en functioneel. Je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel decoratie en details nodig. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar iets om de keuken van de woonkamer te scheiden, dan is dit een perfecte optie. Dit soort stijlvolle kamerschermen nemen niet veel ruimte in beslag en kun je tevens gebruiken om planten of keukengerei in te bewaren.

2. Gerecycled

Stijlvolle kamerverdelers

Het kan zo simpel zijn als het aan elkaar vast maken van enkele houten pallets met een paar scharnieren. Je kunt de kleur kiezen die het beste bij jouw huis past en zelf enkele details toevoegen. Het leukste zou zijn als deze geïnspireerd zijn door het recyclingconcept.

Als je kiest voor lichte en pastelkleuren met een romantisch tintje, dan kunnen dit soort kamerschermen veel ruimte bieden. Bovendien kun je dit soort kamerschermen ook zeer makkelijk aan de kant zetten.

3. Helemaal natuurlijk

Stijlvolle kamerverdelers

Je hebt de mogelijkheid om een ​​tuin in huis te creëren, waarmee je ook nog bepaalde ruimtes van elkaar kunt onderscheiden. In dit geval laat je je inspireren door de natuur, maar dit doet niet af aan het moderne gevoel. Dit komt omdat dit soort stijlvolle kamerschermen uit contrasten bestaan die de ruimte harmonischer maken.

4. Vintage

Stijlvolle kamerverdelers

Denk je er echt over na om die deur weg te gooien? Wanneer we het over een vintage inrichtig hebben, hoeven we niet noodzakelijk materialen uit de vorige eeuw te gebruiken. Geef gewoon een nieuw leven aan de oude dingen die je thuis hebt liggen.

Er is niets dat een goede verflaag niet kan repareren. In het voorbeeld hierboven kun je zien wat die oude, stoffige deur in je achtertuin eigenlijk nog allemaal voor je kan betekenen.

5. Artistiek

Stijlvolle kamerverdelers

Het wordt tijd dat je al die familiefoto’s uit de doos haalt en ze als artistieke kamerschermen gebruikt. Een muur met foto’s in het huis trekt altijd de aandacht en is een geweldige manier om de ruimte te versieren.

Een voorbeeld van een kamerschermen die een heel klassiek resultaat biedt: foto’s in zwart en wit, gecombineerd met dezelfde kleuren op de achtergrond. Dit is een van de beste ideeën voor stijlvolle kamerschermen die je kunt gebruiken als het gaat om een kleine ruimte.

Als je een iets vrolijkere stijl hebt, probeer het dan met andere kleuren. Je kunt zelfs ontwerpen en texturen toevoegen aan de achtergrond van je kamerscherm.

6. Rustiek oosters

Stijlvolle kamerverdelers

Het kenmerk dat deze stijl onderscheidt is de natuur. De kamerschermen moeten gemaakt zijn van ecologische materialen die niet door een industrialisatieproces zijn gegaan.

Bomen, takken en steen zijn de basismaterialen voor de constructie ervan. Zorg er ook voor dat het een schone ruimte is, dat alles netjes is en laat licht binnenvallen om de ruimte iets groter te laten lijken.

7. Gemaakt van draden

Ben je op zoek naar een voordelige en eenvoudig te maken scheidingswand? Dan is dit de oplossing. Het enige dat je nodig hebt is verschillende gekleurde draden en een beetje tijd om ze aan een stok te bevestigen. Dit is een stijl voor degenen die iets meer durven en die niet bang zijn voor levendige kleuren en prints. De sleutel is om leven in je huis te brengen.

8. Glas

Stijlvolle kamerverdelers

Dit is een van die stijlvolle kamerschermen die nooit uit de mode raken. Glazen schuifdeuren getuigen van goede smaak, zijn makkelijk te bewegen en geven ons de mogelijkheid om verbonden te blijven met andere delen van het huis.

Het zorgt ervoor dat er veel licht binnenkomt. En dit geeft je het gevoel dat de ruimte groter is, vanwege de optische illusie die het glas veroorzaakt. Als je je huis een eigentijdse stijl wilt geven, kies dan vooral voor glas.

9. Aziatische stijl

Stijlvolle kamerverdelers

Deze stijl is eenvoudig, net als de basis van de oosterse cultuur. Het maakt gebruik van zwart en wit met een vleugje rood voor wat vibratie. Bovendien zal de kamer geen details verliezen, zoals het binnenvallen van licht en het contrast met de neutrale kleuren op de achtergrond. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.