Deze fruitbomen kun je binnenshuis houden

In tegenstelling tot wat mensen denken, zijn er veel bomen die je in je huis kan laten groeien. Wanneer je fruitbomen teelt in je huis geef je je huis een gezonde hoeveelheid kleur en rust.
Deze fruitbomen kun je binnenshuis houden

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Zou je je huis graag vullen met zuivere lucht en een geweldige energie? Dan moet je het huis vullen met planten. Naast de klassieke bloempotten zijn er ook enkele mooie fruitbomen die je gemakkelijk in je huis kunt houden.

Fruitbomen brengen kleur en vreugde

Dit is een fantastisch alternatief omdat het je vreugde zal brengen en je je eigen biologische kunt fruit telen. Dit is een geweldige manier om de enorme hoeveelheid chemische bestanddelen te vermijden die nog regelmatig in de fruitteeltindustrie gebruikt worden.

De zorg die de bomen nodig hebben geeft ons ook de kans om voor onszelf te zorgen. Wanneer je de planten verzorgt, kun je een pauze nemen en je andere verantwoordelijkheden en zorgen even opzij zetten.

Tuinieren is een ideale strategie om stress te bestrijden. We leggen zo immers rechtstreeks contact met iets levends zonder dat er iets of iemand tussen ons en de natuur staat.

Als je dit nog niet uitgeprobeerd hebt, dan stellen we voor dat je dat nu eens doet. Het is een uitstekende manier om los te laten, te ontspannen en zorg te dragen voor iets moois.

Toch zijn niet alle fruitbomen geschikt om binnenskamers te groeien. Vandaag zullen we je daarom uitleggen welke bomen hiervoor het best geschikt zijn. Op die manier vermijd je dat je gefrustreerd raakt omdat je iets uitprobeert dat niet zal werken.

1. De bruine Turkse vijgenboom

Het is waar: vijgenbomen zijn mooi en verspreiden een aangenaam aroma. Je moet wel een soort kiezen die bedoeld is om binnenshuis gehouden te worden.

In dit geval is de beste keuze de bruine Turkse vijgenboom. Deze boom past zich namelijk aan aan de klimaatomstandigheden in een huis of appartement. De boom is ook zelfbestuivend.

Het gevolg is dus dat deze plant geen hulp nodig heeft van bijen om fruit te geven. Je kunt dus op die manier genieten van de natuurlijke zoetheid van de vijgen. Je zal weinig vruchten vinden die zo smaakvol en voedzaam zijn.

Deze boom wordt ook niet erg groot. De hoogte hangt eigenlijk af van de grootte van de pot waarin je de boom plant.

Het is ook heel gemakkelijk om deze vijgenboom te verzorgen.

  • Geef deze plant één keer per week water.
  • De boom heeft ook natuurlijk zonlicht nodig. Plaats deze plant dus op de best verlichte plek.
  • Zorg er ook voor dat hij niet op de tocht staat.

2. De Meyer-citroenboom

Fruitbomen op een balkon

De citroenboom is wellicht de meest aromatische boom van alle fruitbomen die je in je huis kunt laten groeien. Bovendien zal zijn kleur vrolijkheid geven aan de kamer. De kamer zal zo tot een speciale plek omgetoverd worden.

We hebben gekozen voor de citroenboom omwille van zijn grootte, want deze boom behoort tot de groep van de minibomen.

  • De citroenboom waardeert vochtigheid. Het is dus een ideale plant voor appartementen en het leven in de stad.
  • Hij heeft wel minstens acht uur zon per dag nodig, zoals de meeste citrusbomen.

3. De Arbequina-olijfboom

Olijfboom

Deze boom blinkt uit omdat hij weinig aandacht nodig heeft. Ook al verliest hij veel bladen, maak je geen zorgen! Leg gewoon iets onder de pot. Zet daar de pot op, zodat de bladeren de vloer niet raken.

Er bestaan borden en andere gecommercialiseerde onderzetters die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Deze zijn gemakkelijk te reinigen en niet duur.

  • Je hoeft deze boom niet al te vaak water te geven, of altijd volgens een bepaald schema.
  • Hoe weet je wanneer de boom water nodig heeft? Kijk naar de bovenste laag van de aarde. Als die droog is, dan is het tijd om de plant water te geven.
  • Wat betreft zonlicht wordt aangeraden dat de plant dagelijks minstens zes uur zonlicht krijgt.

4. De mini-rodebananenboom

Banaan

We stellen deze kleine variant voor omdat het de meest geschikte is om binnenshuis te houden. Bovendien verschaft deze boom eetbare bananen.

Zoals andere fruitbomen die je thuis zelf kunt houden, is ook deze boom zelfbestuivend.

  • Deze plant heeft veel water nodig in vergelijking met de andere fruitbomen. Wel moet je altijd wachten met het water geven totdat de grond droog is.
  • De plant houdt ook van veel zonlicht. We raden dus aan dat je de plant ergens zet waar alle delen dezelfde hoeveelheid licht opvangen.

Geniet van de voordelen die deze bomen en andere planten je bieden als je ze in je huis houdt. Door ze binnenshuis te houden in potten, zorg je voor een prachtige verandering in je gezondheid en een goede omgeving in je leefruimte.

Je gezin en visite zullen de invloed van die bomen direct opmerken zodra ze binnenkomen.

Ben je klaar om je leven te verrijken?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.