Deze fruitbomen kan je binnenshuis houden

· 14 september 2017
In tegenstelling tot wat mensen denken, zijn er veel bomen die je in je huis kan laten groeien. Wanneer je fruitbomen teelt in je huis, dan geef je je huis een gezonde overvloed aan kleuren en rust.

Zou je je huis graag vullen met zuivere lucht en een geweldige energie? Dan moet je het huis vullen met planten. Naast de klassieke bloempotten zijn er ook enkele mooie fruitbomen, die je gemakkelijk in je huis kan laten groeien.

Dit is een fantastisch alternatief, want het zal je vreugde brengen en je kunt je eigen biologische fruit hebben. Dat je dit kan, is een geweldige manier om de enorme hoeveelheid chemische bestanddelen te vermijden die de grote supermarktketens gebruiken in hun fruit.

De zorg die de bomen nodig hebben, geeft ons ook de kans om voor onszelf te zorgen. Wanneer je de planten verzorgt, kan je een pauze nemen en je andere verantwoordelijkheden en zorgen even opzij zetten. Tuinieren is een ideale strategie om stress te bestrijden. We hebben immers een rechtstreeks contact met iets levends zonder dat er iets of iemand tussen ons en de natuur staat.

Als je deze activiteit nog niet uitgeprobeerd hebt, dan stellen we voor dat je dat nu eens doet. Het is een uitstekende manier om los te laten, te ontspannen en zorg te dragen voor iets moois.

Toch zijn niet alle fruitbomen geschikt om binnenskamers te groeien. Vandaag zullen we je voorstellen welke bomen hiervoor het best geschikt zijn. Op die manier vermijd je dat je gefrustreerd raakt omdat je iets uitprobeert dat niet zal werken.

1. De bruine Turkse vijgenboom

Het is waar: vijgenbomen zijn mooi en verspreiden een aangenaam aroma, maar je moet wel een soort kiezen die bedoeld is om binnenshuis te groeien.

In dit geval is de beste keuze de bruine Turkse vijgenboom, want deze boom past zich aan aan de klimaatomstandigheden in een huis of appartement. De boom is ook zelfbestuivend. Het gevolg is dus dat deze plant geen hulp nodig heeft van bijen om fruit te geven. Je kan dus op die manier genieten van de natuurlijke zoetheid van de vijgen. Je zal weinig vruchten vinden die zo smaakvol en voedzaam zijn.

Deze boom wordt ook niet erg groot. De hoogte hangt eigenlijk af van de grootte van de pot waarin je de boom plant.

Het is ook heel gemakkelijk om deze vijgenboom te verzorgen.

  • Geef deze plant één keer per week water.
  • De boom heeft natuurlijk zonlicht nodig. Plaats deze plant dus op de best verlichte plek. Zorg er ook voor dat hij niet op de tocht staat.

2. De Meyer-citroenboom

Citroenboom

De citroenboom is wellicht de meest aromatische boom van alle fruitbomen die je in je huis kan laten groeien. Bovendien zal zijn kleur vrolijkheid geven aan de kamer. De kamer zal tot een speciale plek omgetoverd worden.

We hebben gekozen voor de citroenboom omwille van zijn grootte, want deze boom behoort tot de groep van de minibomen.

  • De citroenboom waardeert vochtigheid. Het is dus een ideale plant voor appartementen en het leven in de stad.
  • Hij heeft wel minstens acht uur zon per dag nodig, zoals de meeste citrusbomen.

Lees ook dit: Tien geweldige manieren om citroen te gebruiken

3. De Arbequina-olijfboom

Olijfboom

Deze boom blinkt uit omdat hij weinig aandacht nodig heeft. Ook al verliest hij veel bladen, maak je geen zorgen. Leg gewoon iets onder de pot. Zet daar de pot op, zodat de bladeren de vloer niet beschadigen. Er bestaan borden en andere gecommercialiseerde dingen die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en niet duur.

  • Je hoeft deze boom niet al te vaak water te geven, of altijd volgens een bepaald schema.
  • Hoe weet je wanneer de boom water nodig heeft? Kijk naar de bovenste laag van de aarde. Als die droog is, dan is het tijd om de plant water te geven.
  • Wat betreft zonlicht, is het aangewezen dat de plant dagelijks minstens zes uur daglicht opneemt.

Lees ook: 11 planten die je helpen vermageren

4. De mini-rodebananenboom

Banaan

We stellen deze kleine variant voor, omdat het de meest geschikte is om binnenshuis te houden. Bovendien verschaft deze boom eetbare bananen.

Zoals andere fruitbomen die je thuis zelf kan telen, is ook deze boom zelfbestuivend.

  • Deze plant heeft veel water nodig, maar je moet altijd wachten om water te geven totdat de grond droog is.
  • De plant houdt ook van veel zonlicht. We raden dus aan dat je de plant ergens zet waar alle delen dezelfde hoeveelheid licht opvangen.

Geniet van de voordelen die deze bomen en andere planten je bieden als je ze in je huis houdt. Door ze binnenshuis te houden in potten, zorg je voor een prachtige verandering in je gezondheid en een goede omgeving in je leefruimte.

Je gezin en visite zullen de invloed van die bomen direct opmerken zodra ze binnenkomen.

Ben je klaar om je leven te verrijken?