4 bedden met opbergruimte waar je kinderen dol op zullen zijn

Lang leve degene die bedden met opbergruimte heeft bedacht! Ken jij de voordelen van bedden met opbergruimte voor de kinderkamer, en weet je welke soorten er bestaan?
4 bedden met opbergruimte waar je kinderen dol op zullen zijn

Laatste update: 02 november, 2018

Het is een bekend fenomeen in kinderkamers: kleren over de hele vloer, rondslingerend speelgoed, overal boeken en spelletjes. De hele kinderkamer is één grote rommel. Het is onmogelijk om in zo’n chaos te vinden wat je zoekt. Bedden met opbergruimte bieden de oplossing! Ze zijn perfect voor het op orde brengen van rommelige kamers.

Veel ouders gebruiken tegenwoordig modulaire bedden voor hun kinderen, vooral als deze kleine slaapkamers hebben. Het grote voordeel van dit soort bedden is dat ze lades en compartimenten hebben.

Kun jij je wel vinden in dit idee, en ben je bereid te investeren in een bed met opbergruimte, of wil je er zelf een maken? Dan is dit artikel iets voor jou. Bekijk de onderstaande opties om de perfecte keuze te maken voor jouw kind. Er is voor iedereen wel een passende mogelijkheid, zowel voor jongens als voor meisjes. Er zijn ook mooie bedden voor tieners, dus leeftijd is geen probleem.

Waarom bedden met opbergruimte?

Zoals we hierboven beschreven zijn kinderkamers vaak een rommeltje, om het maar zacht uit te drukken. Alles wat kan helpen om de kinderkamer opgeruimd te houden en ruimte vrij te maken is dus mooi meegenomen.

Bedden met opbergruimte

Zoals alle soorten opbergmeubilair zijn deze bedden vaak modulair, wat betekent dat je de onderdelen kunt herschikken afhankelijk van je wensen van dat moment. Als het bed bijvoorbeeld niet in een nieuwe kamer past, hoef je niet meteen een ander bed aan te schaffen. Haal het eenvoudigweg uit elkaar en zet het op een andere, passende manier weer in elkaar.

Bedden met opbergruimte voor kinderen en tieners

1. Stapelbedden met ingebouwde lades

We beginnen met een type bed dat het meest geschikt is voor opslag in kinderkamers: het stapelbed. Als je meer dan één kind hebt, is dit zeker een optie om te overwegen. Stapelbedden besparen namelijk veel ruimte.

Deze structuur bestaat uit een stapelbed, maar niet met het ene bed recht onder het andere. Er bevinden zich namelijk ook lades onder het bovenste bed, meestal geplaatst naast het onderste bed. In het midden geeft een trapje toegang tot het bovenste bed.

De ingebouwde lades ondersteunen niet alleen het bovenste bed, ze bieden ook nog eens veel opslagruimte voor kleding. Je kunt kiezen voor lades in verschillende kleuren voor een bijzonder resultaat. Al met al geeft deze optie je twee bedden én verschillende lades, en dat allemaal op slechts een paar vierkante meter. 

2. Bedden in de hoek

De sleutel tot deze bedden is hun locatie. Door ze in de hoek van de kamer te plaatsen kun je profiteren van verschillende voordelen: ten eerste kun je onder ieder bed lades plaatsen, of zelfs een extra matras voor gasten. Een andere optie is om losse onderbedboxen te gebruiken om bijvoorbeeld kinderschoenen in te bewaren.

In de ruimte in de hoek, tussen de hoofdeinden van elk bed, zou je een nachtkastje neer kunnen zetten, of een tweede set lades om bijvoorbeeld verkleedkleding of kleding van een ander seizoen in te bewaren. Als je doel is om ruimte te besparen zijn er weinig oplossingen die efficiënter zijn dan een hoekbed. Ook hier kun je met verschillende kleuren experimenteren voor een vrolijk geheel.

Bedden in de hoek

3. Hoofdeinde met opslag

Er is nog een geweldige manier om optimaal van een kleine ruimte te profiteren, namelijk door een hoofdeinde met opbergruimte te gebruiken, of een lange, smalle plank achter het bed te plaatsen. Als je voor de laatste optie kiest, blijft er ruimte over onder de plank, die je ook nog kunt gebruiken als opslag. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een kastje op wielen gebruiken voor makkelijke toegang tot je opgeborgen spullen.

4. Opklapbedden

Ten slotte bestaan er ook nog bedden die je kunt opklappen en netjes kunt opbergen. Dit bespaart enorm veel ruimte. Deze extra ruimte zou je kunnen gebruiken voor een ander meubelstuk, of om eenvoudigweg meer bewegingsruimte te creëren. Een ander groot voordeel is dat opklapbedden vaak vrij betaalbaar zijn.

Als je op zoek bent naar manieren om optimaal te profiteren van de ruimte in kleine kinderkamers dan zouden deze bedden met opbergruimte bovenaan je lijstje moeten staan. Je kinderen zullen er dol op zijn omdat ze zo uniek en speels zijn. Bovendien zul jij een stuk gelukkiger zijn met hun opgeruimde kamers! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • マイケル I.ノートン. (2009). IKEA効果:努力と執着の関係. Harvard Business Review.
  • Salas, K., & Cortabarría, L. (2014). Análisis competitivo del sector madera y muebles de la región Caribe de Colombia. Prospect. https://doi.org/10.1016/j.spinee.2014.04.022
  • Toledo, R. C. (2009). muebles de madera , Guatemala. Revista Iberoamericana.
  • Martinez Del Rio De Redo, M. (1984). Muebles TT – Furniture. In Franz Mayer: una colección.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.