Ruimte besparen in je kast met deze 15 tips

Je kunt meerdere soorten verdelers kopen om ruimte in je kast te besparen en je kast netjes te houden, door je kleding bijvoorbeeld op kleur te sorteren.
Ruimte besparen in je kast met deze 15 tips

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Meerdere banen en een gebrek aan tijd kunnen ervoor zorgen dat mensen er nooit aan toe komen om hun kast netjes te houden. Ze vinden ruimte besparen in hun kast dan ook moeilijk.

Hierdoor zit hun kast vaak vol kleding, wat er niet alleen slordig uitziet, maar waardoor het ook moeilijk is om het kledingstuk te vinden waar ze naar op zoek zijn.

Soms zitten je kasten zo vol dat het lijkt alsof er onmogelijk nog iets bij gepropt kan worden. In werkelijkheid is het waarschijnlijk juist zo dat je de ruimte gewoon enorm onhandig hebt ingedeeld, waardoor elke millimeter vrije ruimte verloren gaat.

Daarom delen we in dit artikel zeventien goede ideeën om je te helpen om je kast op orde te houden, zodat je geen tijd en ruimte meer zult verspillen.

Ga direct aan de slag!

Leer ruimte besparen in je kast met deze handige tips

1. Rol je t-shirts op

Opgerolde T-shirts

Heb jij er ook zo een hekel aan om je t-shirts op te vouwen? Probeer ze dan eens op te rollen en gewoon naast elkaar te leggen in plaats van ze uit gemak in een lade te proppen.

Deze truc zal er niet alleen voor zorgen dat het makkelijker is om het shirt dat je nodig hebt te vinden, maar voorkomt ook dat je t-shirts gekreukeld raken.

2. Gebruik hangers voor je laarzen

Laarzen aan Hangers

Hoge laarzen kunnen veel ruimte in beslag nemen en misschien weet je niet hoe je je laarzen het best kunt opbergen om ervoor te zorgen dat ze niet beschadigd raken.

In plaats van je laarzen in dozen of iets dergelijks te bewaren, kun je beter kleine haakjes of hangers kopen en deze aan de wand in je kast hangen.

3. Berg T-shirts verticaal op

T-shirts Opbergen

Als je behendig genoeg bent om je T-shirts netjes in vierkantjes op te vouwen, probeer ze dan eens verticaal op te bergen in je kast, zodat het makkelijker is om het gewenste shirtje te vinden op basis van kleur en stijl.

4. Gebruik buizen voor kleine items

Sjaals Opbergen

Gebruik een paar ronde kartonnen buizen om kleine voorwerpen als zakdoekjes, sjaaltjes en riemen in op te bergen.

5. Hergebruik houten kistjes

Opbergkistje

Een houten doos of kistje waar ooit fruit in zat of die afkomstig is uit een oude ladekast is geweldig om je ondergoed of andere kleine kledingstukken in te bewaren. Gebruik verdelers om deze voorwerpen te sorteren op kleur.

6. Bewaar je sjaals op hangertjes

Sjaals Ophangen

Hangertjes zijn een geweldige manier om sjaaltjes of andere accessoires op te bergen die vaak een troep maken van je lades.

Op die manier zul je deze voorwerpen altijd binnen handbereik hebben en hoef je niet veel tijd te verspillen om te zoeken naar de kleur en stijl die je nodig hebt.

7. Gebruik het lipje van blikjes frisdrank

Lipje van Blikje

Kan een simpel lipje op mijn blikje frisdrank helpen om ruimte in mijn kast te besparen? Natuurlijk kan dat!

Dit stukje metaal dat je normaal gesproken waarschijnlijk linea recta in de prullenbak gooit, kan je helpen om een hoop ruimte in je kast te besparen als je het gebruikt op de manier zoals te zien is op de afbeelding hierboven.

8. Gebruik gordijnringen

Shorts aan Gordijnringen

Ook de ringen die bij de gordijnen horen die je koopt voor in je huis kunnen goed gebruikt worden om de ruimte in je kast zo goed mogelijk te gebruiken. Haal de ringen door een lus aan je kleding en hang ze op aan de stang in je kast.

9. Gebruik wijnkistjes als verdelers

Schoenen Opbergen

Nog een manier om oude materialen te recyclen en tegelijkertijd je kast netjes te houden is door de verdelers in wijnkistjes te gebruiken om schoenen netjes op te bergen.

10. Gebruik PVC-buizen als schoenenrek

Schoenenrek

Als je ergens in huis nog een paar grote PVC-buizen hebt rondslingeren van eerdere klusjes in het huis, dan kun je deze gebruiken om een uniek schoenenrek mee te maken.

Maak de buizen aan de muur vast en gebruik verschillende kleuren verf om ze aantrekkelijker te maken voor het oog.

11. Hang je schoenen op

Schoenen Ophangen

Koop hangers voor je schoenen om je schoenencollectie geordend te houden. Hiermee kun je ontzettend veel ruimte besparen.

12. Deel je ondergoed netjes in

Ondergoed Opbergen

Er zijn genoeg handige verdelers verkrijgbaar om je ondergoedlade heerlijk geordend te houden.

13. Gebruik ladders

Ladder als Kledingopberger

Een oude ladder kan gebruikt worden om hangertjes en haakjes aan op te hangen. Op de sporten kun je dozen en accessoires bewaren terwijl je de stijlen gebruikt om kleding aan op te hangen.

14. Gebruik hangertjes gemaakt van gekleurde linten

Gekleurde Hangers

Gebruik verschillende kleuren linten om deze om je kledinghangers te wikkelen.

Deze tip kan gebruikt worden als systeem om je kleding te sorteren en zal ook helpen om ervoor te zorgen dat je kleding niet van de hanger afglijdt of uitrekt.

Bovendien ziet je kast er zo een stuk levendiger uit.

15. Berg je tassen handig op

Tassen Opbergen

In plaats van je tassen op te hangen aan allemaal haakjes, kun je een organizer kopen of zelf maken.

Heb je iets aan de bovenstaande tips? Probeer ze vandaag nog en breng je kast fijn op orde om je leven een stuk minder ingewikkeld te maken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.