Vijf psychologische trucjes om andere mensen aan te trekken

Wist je dat er verschillende trucjes bestaan om jezelf aantrekkelijker te maken voor anderen? Leer meer over deze trucjes in dit artikel!
Vijf psychologische trucjes om andere mensen aan te trekken

Laatste update: 03 december, 2018

Ware aantrekking wordt in de geest gecreëerd. Het intrigeert ons, windt ons op en vult ons met een nieuwsgierigheid die veel verder gaat dan de lichamelijke aspecten van ons zijn, zoals ons gezicht, ons lichaam en onze ogen. Wat kan je dan doen om andere mensen aan te trekken?

Er bestaat een cultureel vooroordeel waarbij we geloven dat alles wat mooi is, ook goed is en dat iemand die heel aantrekkelijk is daardoor dus ook geweldige eigenschappen moet hebben. Naarmate we ouder worden en meer ervaring opdoen, realiseren we ons echter ook dat dit niet altijd waar is.

Bovendien realiseren we ons dat het in werkelijkheid veel intenser is om die andere vorm van aantrekking te kunnen ervaren waarbij de genoegens, waarden en projecten van twee geesten met elkaar een harmonie vormen.

In dit artikel willen we het echter houden bij het gebied dat de loutere ‘aantrekkingskracht’ overstijgt. Je kunt zelf dingen doen om aantrekkelijker te worden door gebruik te maken van een reeks interessante strategieën die we allemaal in staat zijn te ontwikkelen.

Hier zijn vijf psychologische trucjes die je kunnen helpen om dit te bereiken.

5 trucjes om andere mensen aan te trekken

1. Ware aantrekkelijkheid gaat verborgen in zelfvertrouwen. Wees authentiek!

Vogels rond vrouw

Mensen die zelfverzekerd zijn en over voldoende zelfvertrouwen beschikken zijn in staat anderen te betoveren en aan te trekken. Deze zekerheid en dit vertrouwen zouden echter nooit over moeten gaan in trots en narcisme.

We spreken van oprecht zelfvertrouwen wanneer iemand zichzelf en zijn eigen krachten kent. Tegelijkertijd moet hij zich echter ook te allen tijde bewust zijn van zijn eigen beperkingen. Wanneer hij zijn eigen beperkingen kan erkennen, heeft hij ook de kans om ze te verbeteren.

Zelfvertrouwen wordt echter ook gevoed en onderhouden met andere fundamentele en essentiële dimensies.

Enkele van deze dimensies zijn:

 • Zelfverzekerdheid.
 • Een positief zelfbeeld.
 • Een bepaalde soort nederigheid die ons in staat stelt om onszelf meer open te stellen naar anderen toe en hechtere banden met hen op te bouwen.

De ware magie gaat schuil in het balans tussen deze dimensies.

2. Creëer je eigen kenmerk

In een wereld waarin bijna iedereen hetzelfde is, is anders zijn zeer aantrekkelijk. Soms krijgen we echter het idee dat anders zijn er juist voor zorgt dat we losgekoppeld raken van anderen, dat we bekritiseerd zullen worden en onszelf zelfs afscheiden van de rest van de maatschappij.

Een kromme neus hebben of overgewicht, bijvoorbeeld, kunnen aanvoelen als ware obstakels om het zelfvertrouwen te krijgen waarmee we anderen aan kunnen trekken. Hetzelfde geldt voor het hebben van een asymmetrisch gezicht of te lang of te kort zijn.

Al deze nuances zouden echter gepaard moeten gaan met zelfvertrouwen. Laat de wereld zien hoe uniek je bent, dat je je eigen (ken)merk hebt en dat je gelukkig bent met wie je bent. Laten we daarom leren om gebruik te maken van al onze eigenaardigheden.

3. De kracht van non-verbale communicatie

Communiceren met je ogen

Aantrekkelijk zijn in de ogen van anderen begint met een blik en de kennis van hoe je een verbintenis kunt opbouwen met anderen. Daarnaast moet je echter ook leren om rekening te houden met je houding.

Met je benen en armen over elkaar zitten en staan zorgt ervoor dat je een muur creëert die ervoor zorgt dat je geen zelfvertrouwen kunt genereren.

Zorg ervoor dat je een open houding ontwikkelt, waarmee je aan anderen laat zien dat je je op je gemak voelt en rustig bent.

 • Gebruik je handen om dingen over te brengen
 • Je glimlach om anderen te betoveren
 • Je hoofd om te knikken en interesse te tonen.
 • En je lichaam om zelfvertrouwen om hechtheid uit te stralen.

4. Empathische communicatie

Iemand die weet hoe hij dichterbij anderen kan komen, die in staat is om te luisteren en een emotionele en cognitieve empathische connectie op te bouwen, wordt geleidelijk aan steeds aantrekkelijker.

Sommige mensen hebben daarentegen de gewoonte ontwikkeld om altijd alleen maar over zichzelf te praten. Met het idee om zichzelf alleen maar voor de show ‘aan anderen te verkopen’. Ze verheerlijken hun zogenaamde deugden, vermogens en beruchte vaardigheden. Hetgeen ze echter werkelijk veroorzaken, is ongemak en afstandelijkheid.

Het is daarom belangrijk om te leren hoe je een hechte band kunt opbouwen met anderen. Er bestaan mensen die dit kunnen door werkelijk authentiek te zijn, oprecht geïnteresseerd in de persoon die voor hen staat en door zichzelf altijd nederig op te stellen. Hierdoor worden deze mensen ongelooflijk aantrekkelijk.

5. Iets ongewoons

Verlegen vrouw

Zoals we eerder al aangaven, zul je, wanneer je er koste wat kost bij wilt horen en dezelfde eigenschappen wilt hebben als andere mensen, alleen maar opgaan in een oceaan van algemeenheid zonder ooit op te vallen.

Wil je andere mensen naar je toe trekken, anders zijn en ervoor zorgen dat de ogen van iedereen op jou gericht zijn wanneer je in een kamer vol soortgelijke mensen staat? Probeer dan de nadruk te leggen op een enkel aspect dat jou definieert.

Je kunt die persoon zijn die van de ‘pin-upstijl’ houdt, dat originele kapsel heeft of die klassieke schoenen draagt. Of je kunt die man zijn met die elegante snor, die een strikdas draagt of juist altijd casual gekleed gaat.

Jouw poging om origineel te zijn, zou overeen moeten stemmen met je uitstraling en manier van zijn. Probeer nooit iets op anderen over te brengen dat niet bij jouw essentie past of iets waarmee je jezelf verwijdert van je ware identiteit.

Schoonheid is werk in uitvoering

Over het algemeen zijn dit dimensies die aangeleerd kunnen en zouden moeten worden. De meeste ervan komen voort uit zelfkennis. Dat wil zeggen, pas wanneer we onszelf werkelijk kennen, zullen we in staat zijn te begrijpen wat we aan onszelf moeten veranderen.

Hierdoor zullen we ons ook bewust zijn van onze krachten. Bovendien zullen we er hierdoor ook achter kunnen komen waar die magie waarmee we anderen kunnen betoveren en ervoor kunnen zorgen dat anderen ons zien staan, verborgen gaat.

Tot slot is het belangrijk om ook het volgende niet te vergeten: zodra je iemand aan hebt weten aan te trekken, moet je die aantrekking ook in stand zien te houden.

Wanneer je te allen tijde op jezelf vertrouwt, zul je ongetwijfeld in staat zijn langdurige en vruchtbare relaties op te bouwen met vrienden, romantische partners en collega’s.

Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ferreras, E. (2007). La autoestima. Anales de Mecánica y Electricidad.
 • Atienza, F. L., Moreno, Y., Balaguer, I., & Rosenberg, M. (2004). Escala de autoestima de
 • Rosenberg. Apuntes de Psicologia. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.biochi.2007.09.002
 • Branden, N. (1989). Cómo mejorar su autoestima. Círculo de Lectores. https://doi.org/10.1186/cc1474
 • Berntsson, E. (2004). Los seis pilares de la Autoestima. Atención Primaria. https://doi.org/10.1157/13068212

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.