Dingen waarvan je niet weet dat ze je onaantrekkelijk maken

Onaantrekkelijk zijn gaat niet alleen om uiterlijk. Je kunt de persoon zijn met het beste uiterlijk, maar je gedrag kan je onaantrekkelijk maken.
Dingen waarvan je niet weet dat ze je onaantrekkelijk maken

Laatste update: 05 februari, 2019

De meesten van ons streven ernaar om de beste persoon te zijn, iemand die aardig en attent is. Maar er zijn misschien gewoontes die je hebt die eigenlijk onaantrekkelijk zijn.

Sommigen gedragskenmerken zorgen er misschien voor dat je onaantrekkelijk, vervelend en onbereikbaar overkomt. Als je erop let om die te verbeteren, zal je vriendengroep groeien, terwijl je zelf groeit als persoon.

Lees verder om te leren over wat onaantrekkelijke gewoontes.

Je denkt alleen aan jezelf

Het is normaal dat mensen dit doen zonder erover na te denken. Dit gebeurt wanneer je alleen op jezelf let, alleen over jezelf praat en je niet luistert naar wat anderen te zeggen hebben.

Denk je echt dat je de enige persoon bent die er toe doet? Als dit het geval is, is het tijd om een paar veranderingen aan te brengen. Niemand wil bevriend zijn met mensen die alleen maar aan zichzelf denken.

Bekijk ook:
Zeven gewoontes van goede vrienden

Je focust op uiterlijk en niet op de schoonheid van het innerlijk

Uiterlijk

Ware schoonheid komt vanuit het hart, bovenop die van je lichaam en geest. Je fysieke uiterlijk is niet wat het belangrijkste is.

Wanneer je iemand bent die onaantrekkelijk gedrag vertoont, zullen anderen personen je niet zien als het type persoon waar ze mee om willen gaan.

Als je denkt dat uiterlijk alles is dat je nodig hebt, is het tijd om in de spiegel te kijken en verder dan het fysieke te kijken.

Je bent te competitief

Ben je zo’n persoon die beter moet zijn dan anderen? Als dat zo is, laat ons je vertellen dat dit een van de dingen is die je onaantrekkelijk doet overkomen.

Als je geeft om je vrienden, gun je ze hun moment om te stralen.

Voorkom dat je het type persoon bent dat de overwinningen van anderen minimaliseert omdat je eruit wilt springen. Waarde geven aan de kundigheid van anderen, maakt je een aangenamer persoon.

Je zult je ook beter voelen over jezelf wanneer je anderen waardeert, omdat je een goed karakter uitstraalt.

Praten tegen je vrienden alsof ze je vijanden zijn

Een van de dingen die je onaantrekkelijk doen overkomen, is regelmatig discussies aangaan met je vrienden. Probeer juist om jullie verschillen te respecteren of op te lossen.

Op deze manier zal je beter kunnen zorgen voor anderen.

Als je je vrienden ziet alsof ze je vijanden zijn, zou je ze waarschijnlijk ook zonder blikken of blozen verraden.

Bedenk dat jullie vrienden zijn en bescherm elkaar. Dat is waarom je ze altijd moet zien als mensen die je naasten zijn, ondanks de meningsverschillen die jullie hebben.

Je vraagt je steeds af wat jouw belang voor anderen is

Ruzie Maken

Dit maakt je ongetwijfeld een onaantrekkelijk persoon. Als je je constant afvraagt hoeveel je waard bent voor anderen, verraad je dat je een onzeker persoon bent, wat mensen afstand doet nemen.

Als, bijvoorbeeld, twee vrienden besluiten om ergens heen te gaan zonder jou, betekent dit niet dat je jullie vriendschap in twijfel zou moeten trekken. Ze zullen je vrienden blijven en hun levens zullen niet ophouden wanneer jij er niet bij bent.

Je hoeft niet altijd gelijk te hebben.

Te dominant zijn maakt iemand onaantrekkelijk

Ideaal gezien, zullen in een goede vriendengroep de verhouding gelijk zijn.

  • Ben jij meestal degene die de beslissingen maakt?
  • Heb je de permanente neiging om de leiding te nemen in elke situatie?
  • Probeer je controle uit te oefenen op wat anderen doen?

Als een van de drie bovenstaande gevallen van toepassing is op jou, kan dit je minder aantrekkelijk maken. Probeer te ontspannen, laat anderen hun meningen uitdrukken en neem alleen zo nu en dan de leiding.

Dit zal je, naast dat het je aantrekkelijker maakt, de kans geven om een stap terug te doen en niet altijd de verantwoordelijk op je schouders te dragen.

Oneerlijk zijn

Liegen over alles of het verzinnen van onnodige excuses is niet iets dat iedereen zoekt in een vriend. Als je dit gedrag vertoont, ben je waarschijnlijk een persoon die anderen niet vertrouwt en de neiging voelt om degenen om je heen te veroordelen.

Oneerlijk zijn gaat je nergens brengen. Vergeet niet dat je vrienden er zijn om je te steunen, dus wees eerlijk.

Brutaal zijn

Als je een brutaal, beledigend persoon bent, of het type dat ervan houdt om zijn/haar vrienden voor schut te zetten, zal je onaantrekkelijk zijn. Geen twijfel mogelijk. Weinig mensen willen dit soort types om zich heen hebben.

Het is irritant om bij iemand te zijn die niet weet hoe hij/zij zich moet gedragen. Een situatie zo simpel als samen iets ondernemen, kan een scène worden waar niemand onderdeel van wil zijn, als het betekent dat anderen moeten omgaan met iemand die brutaal is.

Je hoeft je niet voor te doen als iemand die je niet bent, maar het verbeteren van je uitstraling en letten op je gedrag zal je socialer maken.

We bevelen aan om te lezen:
Bedaar je rusteloze geest en vind innerlijke vrede

Negatief zijn

Negativiteit

Een van de ergste dingen die je onaantrekkelijk maken, is negatief zijn. Dit treedt op wanneer je constant de donkere kanten van dingen ziet, de dingen zo slecht inbeeldt als mogelijk of opgeeft zonder te proberen.

Niemand wil bij iemand in de buurt zijn die een bron is van ontmoediging in plaats van steun. Als je positief bent, zal je degenen om je heen aanmoedigen en zullen er meer positieve dingen met je gebeuren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.