Hij bedroog mij met mijn beste vriendin, en nu?

Onthoud dat relaties, of ze nu romantisch zijn of gewoon tussen vrienden, kwetsbaar zijn zoals porseleinen potten. Ontrouw kan ze voorgoed breken. Je kunt de stukjes weer oppakken en ze lijmen, maar de dingen zullen niet meer zijn zoals ze daarvoor waren.
Hij bedroog mij met mijn beste vriendin, en nu?

Laatste update: 07 januari, 2019

Niemand vindt het leuk om bedrogen te worden, dat is een ding dat zeker is. Er zijn echter bepaalde slippertjes die meer pijn doen dan andere. Dit is vooral het geval wanneer we de derde persoon kennen. Hij bedroog mij met mijn beste vriendin, wat nu?

Je gelooft het misschien niet maar er zijn veel vrouwen die hebben geleden door een overspelige partner die achter vrouwen aanging die hen nabij stonden en dierbaar waren.

Is er een pijnlijkere en ergere situatie dan te moeten zeggen: “Hij bedroog mij met mijn beste vriendin?”  Waarschijnlijk niet. In het artikel van vandaag vertellen we je hoe je op deze verschrikkelijke situatie kunt reageren.

Hij bedroog mij met mijn beste vriendin

Misschien heb je hem op heterdaad betrapt. Misschien was je achterdochtig en heb je berichtjes of bewijsmateriaal gevonden. Of misschien heeft je vriend (misschien nu je ex) alles opgebiecht omdat hij last van zijn geweten had.

Wat zeker is, is dat je de slechtst mogelijke situatie hebt ontdekt: hij heeft je bedrogen met je beste vriendin. Misschien voel je je verraden door hen allebei. Het was namelijk niet alleen je romantische partner die was vreemdgegaan, maar ook je vriendin.

Natuurlijk, je eerste reactie kan zijn dat je uit je vel springt, je voelt woede of hopeloosheid. Daarna zal je waarschijnlijk een periode van pijn en smart ervaren. Op een gegeven moment moet je echter een beslissing nemen over wat je wilt gaan doen of wat het beste voor je is. Hij bedroog mij met mijn beste vriendin, wat moet ik nu doen?

Er zijn verschillende manieren om met de situatie om te gaan en elk ervan vereist een bepaald niveau van kalmte en tijd.

Je kunt niet binnen 1 minuut je toekomst bepalen. Je moet kritisch reflecteren en de voor- en nadelen analyseren.

Hij bedroog mij met mijn beste vriendin, wat zijn de opties die ik heb?

Optie 1: verlaat je vriend en maak ruzie met je vriendin

Als je het vreemdgaan niet kunt accepteren, of misschien is het niet de eerste keer dat je vriend vreemdging, dan is het beste wat je kunt doen de banden te verbreken. Beide mensen (je vriend en vriendin) hebben zich immers vreselijk gedragen achter jouw rug om.

Dit is natuurlijk een moeilijke beslissing, omdat je niet alleen je partner zult verliezen, maar ook degene aan wie je je vriendschap hebt gegeven.

Hij bedroog mij met mijn beste vriendin

Weet dat het heel pijnlijk zal zijn, dat je het moeilijk zal gaan vinden om mensen weer te vertrouwen. Je zou echt iemand moeten vinden met wie je kunt praten over wat er gebeurt is. Op zoek gaan naar professionele hulp zou een optie kunnen zijn.

Optie 2: ga praten met je partner en probeer er samen uit te komen

Sommige vrouwen kiezen ervoor om bij hun partner te blijven nadat ze hebben ontdekt dat deze haar heeft bedrogen met haar beste vriendin. Ze geven de andere vrouw de schuld of kiezen ervoor om de relatie voort te zetten vanwege hun kinderen. Of misschien kunnen ze het gewoon vergeven.

Hij bedroog mij maar ik blijf bij hem

Om tot dit soort beslissing te komen is het belangrijk dat je eerst kalm bent. Ook moet je je partner zijn kant van het verhaal laten vertellen. Misschien was het een vergissing, was er sprake van verwarring, een moment van zwakte of dronkenschap. Natuurlijk kunnen dit ook excuses zijn. Het geloven ervan (of niet) is van jou afhankelijk.

In ieder geval moet je altijd luisteren naar wat de ander te zeggen heeft, zelfs als je ze niet vergeven kunt. Als je echter besluit om hier met je partner uit te komen en samen een stel te blijven, dan moet er iets veranderen. Misschien is het nodig om naar relatietherapie te gaan, om meer samen uit te gaan, betere seks te hebben, enz.

Optie 3: luister naar de kant van het verhaal van je beste (ex) vriendin

Dit is een andere optie. Het is niet logisch om te zeggen dat je vriend vreemdging met je beste vriendin en geen gevoel van woede of agressie te voelen jegens de persoon die je zoveel vertrouwde. Je zou haar ook een kans moeten geven om te vertellen wat er nou precies gebeurd is en hoe, tussen haar en jouw partner.

Net als bij de vorige optie is de keuze tussen het accepteren van haar verhaal, en nog belangrijker – haar te vergeven, of het beëindigen van de vriendschap geheel afhankelijk van jou.

Hij bedroog mij en nu moet ik beslissen wat ik ga doen

Welke beslissing je ook neemt, geduld en kalmte zijn essentieel. Ten eerste moet je rustig nadenken over je toekomst. Uitbarstingen van verdriet, toenemende jaloezie en paranoia zijn echter normaal.

Zonder enige twijfel is er niets goeds aan overspel en we wensen dit onze ergste vijand nog niet toe. Het zou echter gewoon een nieuwe kans kunnen zijn om een relatie te verbeteren of te leren om voorzichtiger te zijn voordat je iemand vertrouwt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.