Vijf make-uptrucjes voor een dunner uitziend gezicht

Om ervoor te zorgen dat je gezicht er dunner uitziet, kun je spelen met lichte en donkere kleuren, waarmee je verschillende effecten kunt creëren. Als je normaal gesproken nooit echt veel make-up draagt, probeer je dan alleen te richten op je ogen.
Vijf make-uptrucjes voor een dunner uitziend gezicht

Laatste update: 10 december, 2018

Een dunner uitziend gezicht is een kwestie van de juiste make-up gebruiken en enkele nuttige trucjes toe te passen.

Je hoeft geen visagiste te zijn of jezelf urenlang op te maken om je wangen minder vol te laten lijken en de lijnen van je gezicht duidelijker naar voren te laten komen.

Het enige dat je nodig hebt is de juiste poeder, een goede foundation, rouge, eyeliner en een kwastje.

Het eerste dat je kunt doen om je gezicht dunner te laten lijken, is een goede reiniger gebruiken.

Schone, niet-vettige en geëxfolieerde lippen zorgen ervoor dat make-up beter blijft zitten, waardoor je een professionelere afwerking kunt creëren die langer mee zal gaan.

Probeer deze trucjes voor een dunner uitziend gezicht

1. Foundation, de balans tussen lichte en donkere delen

Donkere en Lichte Kleuren

Je hebt vast wel gehoord van de laatste make-uptrend die bekend staat als ‘contouring’ en die de nadruk legt op de contouren van je gezicht.

In eerste instantie kan dit misschien een beetje overdreven en bijna theatraal lijken, maar de truc om deze trend toe te passen zonder eruit te zien als een wasbeertje is door het te doen met sierlijkheid en behendigheid.

Als je een goed beeld hebt van de lijnen van je gezicht, dan kun je een vlekkeloos resultaat creëren. Probeer het zelf eens zonder al te veel make-up te gebruiken.

Hoe je make-up aanbrengt om de contouren van je gezicht te benadrukken

Je zult het volgende nodig hebben:

 • Een concealer voor onder je ogen
 • Een foundation die bij de kleur van je gezichtshuid past
 • Een basis die twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur
 • Een highlightpoeder
 • Een transparante gezichtspoeder

En zo ga je te werk:

 • Breng als eerste de concealer onder je ogen aan.
 • Verdeel vervolgens een beetje foundation over je hele gezicht. Het is zelfs nog beter als de foundation ook beschermt tegen de zon.
 • Daarna is het tijd om de nadruk te leggen op de delen van je gezicht die je wilt benadrukken. Breng hiervoor de donkere foundation aan op de lijnen van je ogen naar je wangen (zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding).
 • Creëer nog een lijn die je slapen verbindt met je kaaklijn, waarbij de lijn doorgaat tot net onder je kin. Gebruik je vingers om deze lijnen iets te vervagen.
 • Vervolgens breng je de magische finishing touch aan: de highlightpoeder. Volgens deskundigen kun je door deze poeder aan te brengen op je voorhoofd, het midden van je neus en langs je kaaklijn anderen misleiden en ervoor zorgen dat de vollere delen van je gezicht minder opvallen.
 • Breng vervolgens een beetje transparante poeder aan om ervoor te zorgen dat je make-up goed blijft zitten.

2. ‘Cat eyes’ voor een langer uitziend gezicht

Eyeliner

Dit is een van de meest klassieke en simpele make-uptrucjes. Gebruik een eyeliner om die klassieke uitstraling te creëren die ervoor zorgt dat je gezicht er dunner uitziet.

Hoe je je eyeliner gebruikt om ‘cat eyes’ te creëren

 • Begin door een dun laagje primer aan te brengen om rimpels en onzuiverheden te verbergen.
 • Breng vervolgens een beetje oogschaduw aan die een beige of huidskleurige tint heeft.
 • Om je ogen te benadrukken, hoef je alleen een dun lijntje te trekken langs je bovenste wimpers. Trek deze lijn vanaf je buitenste ooghoek een beetje door in een boog naar boven.

3. Maak je wenkbrauwen langer

Wenkbrauwen Bijtekenen

Dit is een essentiële en zeer effectieve truc voor een dunner uitziend gezicht. Volle wenkbrauwen zorgen ervoor dat je gezicht er strakker uitziet, omdat ze zullen helpen om lege delen te vullen.

Het zal je gezicht een duidelijkere uitdrukking geven en het bovenste gedeelte van je gezicht vullen.

Hoe je make-up op je wenkbrauwen aanbrengt

 • Begin door je wenkbrauwen te kammen met een speciaal kammetje. Kam ze naar boven gericht.
 • Trek vervolgens met behulp van een wenkbrauwpotlood een lijn in de richting van je haarlijn en veeg deze lijn met behulp van een kwastje uit om lege plekken te verbergen. Het resultaat is erg mooi!

4. Rouge, een absolute must

Ook rouge is een geweldige manier om een dunner uitziend gezicht te krijgen. Kies hiervoor altijd rouge met een roze of oranje tint.

Het geheim is om de rouge precies in het midden van je jukbeenderen aan te brengen (in de vorm van een omgekeerde driehoek).

5. Gebruik voor de lippen huidskleurige tinten of lipgloss

Lippen

Om een evenwichtigere uitstraling te creëren (aangezien je de nadruk al hebt gelegd op andere delen van je gezicht, zoals je ogen en je jukbeenderen), is het verstandig om donkere tinten of lippenstift te vermijden.

Je kunt het beste tinten gebruiken die roze of beige zijn of gewoon een eenvoudige lipgloss. Deze tinten zullen ervoor zorgen dat je uitstraling zachter en natuurlijker wordt.

In combinatie met die donkere contouren en je verleidelijke ‘cat eyes’ zal dit ervoor zorgen dat je een klassieke uitstraling krijgt, waardoor je er stralend en aantrekkelijk uit zult zien… en bovendien een evenwichtiger en dunner uitziend gezicht zult hebben.

Probeer een beetje te experimenteren met deze make-uptrucjes om de gewenste uitstraling te creëren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.