5 huismiddelen voor mooie ogen

· 27 januari 2016
Komkommers zijn een geweldige aanvulling op je schoonheidsroutine, aangezien ze verfrissend zijn en ontstekingen behandelen. Wist je ook dat ze kunnen helpen om de verschijning van kraaienpoten rond de ogen te verminderen?

Zwellen je ogen op? Kan je fijne lijnen rond je buitenste contouren zien? Maak je geen zorgen. In dit artikel zullen we vijf simpele huismiddelen opnoemen om deze twee veel voorkomende problemen aan te pakken. Dit zijn een paar simpele, betaalbare en volledig natuurlijke remedies voor mooie ogen!

Zelfgemaakte crèmes voor mooie ogen

De contour van je ogen, het buitenste gebied, is vaak het eerste deel dat tekenen van ouderdom of zelfs van frequent glimlachen laat zien. Kou, uitdroging, de zon en je leeftijd kunnen de verschijning van fijne lijnen veroorzaken, die ook wel bekend staan als kraaienpoten. Ze veroorzaken soms een lichte zwelling van het weefsel rond dat gebied. Hieronder staan een aantal crèmes die je thuis kan maken om ze te behandelen.

1. Aloë vera en druivenpitolie

Druivenpitten

Druivenpitten? Dit verrast je mogelijk, maar druivenpitten zijn het best bewaarde geheim voor mooie ogen. Druivenpitolie is een essentiële olie die gevonden kan worden op elke markt. Het toevoegen aan aloë vera maakt het een betere remedie dan die dure crèmes die in schoonheidswinkels verkocht worden.

Om de crème te maken heb je alleen maar een eetlepel aloëveragel, twee druppels druivenpitolie en een eetlepel gelatine nodig. Meng ze allemaal samen en laat het trekken. Je zal een aantal dagen met dit mengsel kunnen doen als je het royaal aanbrengt op de contour van je ogen, in een masserende beweging voordat je naar bed gaat.

2. Olijfolie en cacaopoeder

Cacaopoeder

Dit is nog een geweldige manier om het gebied rond je ogen te hydrateren en kraaienpoten te behandelen. Cacaopoeder kan je in elke gezondheidswinkel kopen, het is goedkoop en het heeft vele voordelen. Je hebt alleen een eetlepel nodig. Smelt het boven vuur en voeg een paar druppels olijfolie toe. Je kan ongeveer drie dagen doen met dit mengsel. Masseer het in het gebied voor de beste voordelen.

3. Yoghurt en groene thee

Yoghurt

Probeer deze remedie voor wanneer je wakker wordt met opgezwollen ogen of wallen onder je ogen. Deze remedie zit vol met antioxidanten en biedt hydratatie. Bereid een kopje groene thee met een half kopje water. Voeg twee eetlepels witte yoghurt toe en meng het goed. Doe het in de koelkast, zodat het af kan koelen. Breng het aan onder de ogen om de wallen en zwelling te behandelen.

4. Komkommer en vaseline

Komkommer

Dit zijn twee ingrediënten die je zeer waarschijnlijk al in huis hebt: komkommer en vaseline. Ze fungeren beide als hydraterende middelen om je huid te vormen en herstellen, zodat hij er gezond uit ziet. Dus hoe gebruik je ze? Snijd twee dunne komkommerschijfjes. Meng de komkommer met behulp van een vork in de vaseline totdat je een fijn smeersel krijgt. Doe het een paar minuten in de koelkast om af te koelen. Gebruik het ongeveer tien minuten in de ochtenden of voordat je naar bed gaat en je zal een enorm verschil merken. Die wallen onder de ogen zullen verdwijnen en je rimpels zullen minder merkbaar zijn.

5. Rozenwater en yoghurt

Rozenwater

Rozenwater kan je makkelijk vinden. In gezondheidswinkels zou je een kwalitatief goed product moeten kunnen vinden, dat niet te duur is. Het wordt over het algemeen op verschillende manieren gebruikt en heeft een aantal geweldige voordelen voor het gebied rond je ogen. Als je ongeveer drie druppels mengt met twee eetlepels yoghurt en het op je ogen aanbrengt, zal je de bloedstroom in dat gebied helpen, wat inhoudt dat je huid meer elastisch en gevormd zal worden.

Probeer één van deze remedies voor mooie ogen en geniet van het resultaat!