Wallen verminderen op een natuurlijke manier

Kringen onder de ogen kunnen net als wallen erg frustrerend zijn, omdat ze onaantrekkelijk zijn, je er ouder en vermoeider uit laten zien dan dat je bent en ze lastig zijn om te kwijt te raken.
Wallen verminderen op een natuurlijke manier

Laatste update: 23 december, 2018

Wallen onder je ogen kunnen door verschillende redenen ontstaan, zoals een slapeloze nacht, genetica, allergieën, bijwerkingen van medicijnen of zelfs door het vasthouden van vocht. Kringen onder je ogen en wallen verminderen op een natuurlijke manier leer je hier, zodat je operaties kunt vermijden.

Tips om gedag te zeggen tegen wallen en kringen

Wallen verminderen op een natuurlijke manier

Wallen verminderen met je dieet

Ten eerste zou je een gebalanceerd dieet moeten volgen waar weinig natrium in zit en tenminste 2 liter water per dag moeten drinken.

Wallen verminderen door goede slaap

Slaap met je ogen naar het plafond gericht, zodat water niet rond je ogen ophoopt, wat wallen veroorzaakt. Om wallen te voorkomen moet je minimaal acht uur aan een stuk door slapen.

Wallen verminderen met kou

 • Doe twee lepels in een vriezer en laat ze daar de hele nacht inliggen.
 • Ga wanneer je in de morgen wakker wordt met je ogen naar het plafond gericht liggen en plaats de twee lepels onder je ogen.
 • Laat ze daar vijf minuten zitten, totdat ze niet meer koud zijn.

De zwelling zal verminderen door de lage temperatuur, aangezien hierdoor de bloedvaten samentrekken.

Wallen verminderen met aambeiencrème

Breng één keer per dag aambeiencrème onder je ogen aan om kringen onder je ogen te verminderen. Doe dit bij voorkeur in de morgen. De ontstekingsremmende eigenschappen zullen ervoor zorgen dat de zwelling minder wordt.

Wallen verminderen met groene thee

 • Doe een doek in een kopje koude groene thee.
 • Breng deze vervolgens op je ogen aan.
 • Laat het twintig minuten zitten. Dit kan je het beste doen wanneer je thuis komt van het werk.

De thee zal de bloedsomloop in dit gebied vergroten en als een gevolg daarvan zal de zwelling verminderd worden.

Wallen verminderen met groene thee

Wallen verminderen met aardappel of komkommer

 • Spuit een beetje water op je ogen wanneer je wakker wordt.
 • Doe vervolgens een rauw aardappel- of komkommerschijfje op beide ogen.
 • Laat het tien minuten zitten en de lelijke uitstraling van je ogen zal daardoor verminderen.
 • Je zou het drie keer per week moeten herhalen.

Wallen verminderen door klopbewegingen

Tik zachtjes het gebied onder je ogen aan met je ringvinger. Begin aan de binnenkant en beweeg langzaam naar buiten. Doe dit per dag tien keer voor elk oog. Het zal je helpen om ophopingen van vocht vrij te laten en de bloedsomloop te vergroten.

Wallen verminderen met eiwit

Neem twee eiwitten, plaats deze onder je ogen en laat ze opdrogen. Spoel het af met lauw water en droog je ogen af door zachtjes te deppen. De vitamine B van eieren zal de bloedsomloop verbeteren.

Effectieve behandelingen voor kringen onder je ogen

Kringen onder je ogen zijn een klassiek symptoom van een ongezonde levensstijl. Ze kunnen ontstaan door een slechte voeding, niet goed slapen of slapeloosheidsproblemen of omdat je huidproblemen hebt. Onthoud de volgende aanbevelingen om wallen te voorkomen:

Slaap voldoende

Geef je lichaam, huid en geest de mogelijkheid om te herstellen.

Drink voldoende water

Dit zorgt ervoor dat je huid gladder en strakker wordt. Je zal hierdoor ook gehydrateerd zijn en giftige stoffen elimineren.

Eet gezond

Je dieet is nauw verbonden met huidproblemen. Om er stralender uit te zien en geen last te hebben van wallen, zou je meer vitaminen en mineralen moeten eten. Je huid zal er hierdoor veel gezonder uitzien.

Gebruik een natuurlijk bleekmiddel om pigmentatie te verwijderen

Je kan profiteren van aardappel- of komkommersap: hele schijfjes van beide groenten zullen meer onmiddellijke voordelen geven.

Gebruik theezakjes

Elke soort, maar de normale is goed genoeg.

 • Bereid een infusie zoals normaal, maar laat het zakje zitten en het water afkoelen.
 • Maak er een doek mee nat en breng het aan onder je ogen.
 • Je kan ook het koude zakje rechtstreeks op je oog leggen. Dit zal de zwelling verminderen.

Maak een honingsmeersel met een eetlepel poedermelk

Breng dit aan op het probleemgebied. Laat het vervolgens vijftien minuten zitten en spoel het daarna af met lauw water.

Make-uptrucjes om wallen te verbergen

Terwijl je ‘wacht’ op de resultaten van de zelfgemaakte behandelingen en goede gewoontes voor oogkringen en wallen, kan je gebruik maken van make-uptrucjes om deze veelvoorkomende gezichtsproblemen te verbergen.

Vergeet niet dat goede make-up wonderen voor je huid kan doen. Je kan duizenden producten voor kringen onder je ogen in winkels vinden, maar ze zijn niet allemaal goed voor je huid of sommige zorgen ervoor dat het net lijkt of je een gezicht vol met make-up hebt.

Make-up bedekt een hoop, maar personen met een erg bleke huid hebben een groot probleem, omdat er nooit echt een kleur is die gelijk is.

Als je geen professional bent met betrekking tot het aanbrengen van make-up, kan je last krijgen van het zogenaamde ‘wasbeer-effect’. Dit is wanneer je een lichtere of donkerdere kleur rond je ogen hebt.

Wallen verminderen met make-uptrucjes

Hoe breng je de make-up aan

Breng, om bovengenoemd effect te voorkomen en ook die lelijke wallen te verbergen, je normale basis aan door je huid licht aan te raken met je vingertoppen, nadat je gezicht droog is en je een vochtinbrengende crème hebt aangebracht.

Op deze manier bedek je de wallen en zorg je ervoor dat niemand ze kan zien. Laat dit een paar minuten zitten en ga daarna door met het aanbrengen van je make-up. Je voorkomt zo dat je de toplaag door de basis heen smeert.

We raden ook aan om make-up op je hele gezicht aan te brengen, behalve op de gebieden rond je oogkringen. In dit gebied zou je een lichtere laag met een borsteltje aan moeten brengen.

Je zal een dekking krijgen die net zo doorzichtig is en dezelfde kleur heeft als de basis onder de ogen en daardoor vlekken in dit gebied voorkomen. Om het ‘wasbeer-effect’ te voorkomen zijn er lichtere of meer sprankelende oogschaduws om lichte en wazige tintjes aan te brengen, voor een gelijkmatige kleur op je hele gezicht.

Als je opmerkt dat je een lichtere kleur op de plek van de wallen hebt, dan kan je dit compenseren door een beetje blush op je wangen aan te brengen, wat de focus op de ongewenste gebieden voorkomt. Je kan ook meer lippenstift aanbrengen, een heldere kleur zoals rood bijvoorbeeld.

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door Rochelle Hartman, Nicolas Sanguinetti, Romana Klee en Anna Hirsch.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Bags under eyes – Mayo Clinic

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.