Vier kruidentheeën voor een jong uitziende huid

Deze theeën zijn ideaal om er op natuurlijke wijze voor te zorgen voor een jong uitziende huid. Als je echter merkt dat je huid begint te jeuken of andere onaangename symptomen begint te vertonen wanneer je ze op je huid aanbrengt, dan is het belangrijk om er meteen mee te stoppen en je gezicht gelijk te wassen.
Vier kruidentheeën voor een jong uitziende huid

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wil je ervoor zorgen dat je een jong uitziende huid hebt? Dan ben je lang niet de enige.

Dit is iets wat de meeste vrouwen wel zouden willen. Naarmate we ouder worden, merken we echter dat onze huid dunner en minder stevig begint te worden en beginnen de fijne lijntjes in onze huid steeds duidelijker zichtbaar te worden.

Daarom bestaan er ook zo veel schoonheidsproducten die kunnen helpen om deze problemen tegen te gaan. Helaas zijn we echter niet allemaal in staat om deze producten ook regelmatig aan te schaffen.

Het goede nieuws is dat je er ook zonder deze producten voor kunt zorgen dat je huid er gedurende langere tijd jong uit blijft zien. Houd hiervoor rekening met de volgende gewoontes:

 • Hydrateer je huid zowel inwendig als uitwendig.
 • Ontwikkel een schoonheidsroutine waarbij je je huid reinigt en exfolieert om dode huidcellen die ervoor zorgen dat je huid er dof uitziet verwijdert.
 • Probeer niet te roken en ook geen alcohol te drinken.
 • Slaap elke dag minstens acht uur zodat je lichaam zich kan regenereren en lichaamscellen kan herstellen.

Maar ook deze theeën kunnen hierbij zeer behulpzaam zijn. De eerste thee kan gebruikt worden als een aanvulling op andere kruidentheeën. Ze zijn stuk voor stuk heerlijk en geweldig om samen met een paar vriendinnen te drinken op een ontspannend avondje na een lange werkdag.

1. Kamillethee voor een jong uitziende huid

Kamille is een van de meest gebruikte kruiden en wordt tevens als geneeskrachtig beschouwd, omdat het zoveel voordelen biedt.

Enkele van de voornaamste doeleinden waarvoor kamille wordt gebruikt is om een trage spijsvertering tegen te gaan en lichte brandwondjes te behandelen.

In relatie tot de huid, heeft kamillethee een uitstekende ontstekingsremmende werking en kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij problemen als:

Jong Uitziende Huid
 • Eczeem
 • Oppervlakkige wondjes
 • Acne
 • Allergieën

Je kunt kamille drinken in de vorm van thee of de thee gebruiken als tonic om de huid uitwendig mee te behandelen.

Wij raden beide opties aan: breng kamillethee aan op je huid voor kleinere problemen wanneer deze zich voordoen, maar zorg er ook voor dat je de thee regelmatig drinkt.

Dit zal er namelijk voor zorgen dat je kunt profiteren van alle voordelen om er op een veel effectievere wijze voor te zorgen dat je die jong uitziende huid krijgt waar je zo naar verlangt. 

Je kunt kamillethee ook gebruiken als masker om de gelaatskleur van je huid egaler te maken en kleine pukkeltjes in je gezicht, op je ellebogen en op andere delen van je lichaam te elimineren.

Ingrediënten

 • ½ kop kamillethee (100 ml)
 • ½ theelepel honing (3 gram)

Procedure

 • Breng de thee aan op het deel van je huid dat je wilt behandelen en laat het vervolgens vijftien minuten zijn werk doen.
 • Spoel daarna af met warm water.

2. Paardenbloemthee voor een jong uitziende huid

Paardenbloemen worden doorgaans vaker gebruikt als decoratie dan vanwege de voedingsstoffen die ze bevatten. Toch hebben paardenbloemen enorm veel eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat je huid er jonger uitziet. Het sap van paardenbloemen, alsook de thee, bevat namelijk een hoop antioxidanten en heeft een vochtafdrijvende en zuiverende werking.

Paardenbloemthee kan gebruikt worden om acne te behandelen omdat het helpt om gifstoffen via de zweetklieren en de urine uit het lichaam te verwijderen.

Wanneer deze gifstoffen niet naar behoren worden geëlimineerd, stapelen ze zich alsmaar op en kunnen ze op een gegeven moment acne veroorzaken. Door paardenbloemthee te drinken kun je ontstekingen remmen en onzuiverheden in je huid tegengaan.

Zoals we al zeiden is paardenbloem rijk aan antioxidanten, waardoor het kan helpen om het effect dat vrije radicalen hebben op de huid en het lichaam te minimaliseren.

Het drinken van deze thee kan dus helpen om:

 • Fijne lijntjes en expressielijntjes minder zichtbaar te maken
 • Onzuiverheden te elimineren
 • Rimpels rond de lippen en ogen te verminderen

Thee gemaakt van de wortel van de paardenbloem kan daarnaast helpen om de huid te voeden en verstevigen en verslapping tegen te gaan.

3. Citroenmelissethee voor een jong uitziende huid

De derde kruidenthee die wij aan raden om je huid te verjongen is een thee gemaakt van citroenmelisse.

Citroenmelisse is geweldig om de huid te ontspannen wanneer je het gebruikt als een massage-olie na het scheren.

Bovendien heeft het egaliserende eigenschappen die helpen om de uitstraling van de huid te verbeteren wanneer deze er droog en vermoeid uitziet.

Wanneer je citroenmelisse in de vorm van thee drinkt, biedt het dezelfde resultaten, maar dan met een langduriger effect.

4. Muntthee voor een jong uitziende huid

Jong Uitziende Huid

Muntblaadjes zijn handig om acne te behandelen en kunnen er dankzij de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen ook voor zorgen dat je huid er jonger en gezonder uit zal zien.

Je kunt munt drinken in de vorm van thee of op de huid aanbrengen als tonic.

Wanneer je ervoor kiest om de thee te drinken, kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Je pukkeltjes zullen verdwijnen.
 • Muntthee is geweldig voor mensen met een gemengde huid, aangezien het de aanmaak van oliën controleert, maar de huid tegelijkertijd ook hydrateert.
 • Fijne lijntjes zullen langzaam verdwijnen.
 • Je huid zal er stralender en gezonder uitzien.
 • Irritatie en jeuk veroorzaakt door insectenbeten zal gekalmeerd worden.

Als je deze effecten wilt ondersteunen, probeer dan eens om de muntthee met een watje direct op je huid aan te brengen.

Spoel de thee na vijftien minuten af met water. Na verloop van tijd zul je zien dat je huid er steeds stralender uit zal zien.

Het is ongetwijfeld een geweldig alternatief om kruidentheeën te gebruiken in je schoonheidsroutine. Ze zijn niet alleen heerlijk en een geweldige manier om een beetje te ontspannen, maar ze zijn ook erg behulpzaam om je lichamelijke uitstraling te verbeteren.

Wij zijn er zeker van dat deze vier kruidentheeën je zullen helpen om er met de minste moeite voor te zorgen dat je huid er een stuk jonger uitziet.

Als aanvulling op de werking van deze theeën raden wij aan om:

 • Voldoende water te drinken.
 • Je gezicht dagelijks schoon te maken.
 • Zo veel mogelijk natuurlijke en hypo-allergene make-up te gebruiken.
 • Een gezond dieet aan te houden. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Hurtado, C., Menses, J., & Resendiz, J. (2010). Tés e infusiones(Doctoral dissertation, Tesis]. Universidad Nacional Autónoma de México. México, DF).
 • Linares, E., Bye, R., & Flores, B. (1990). Tés curativos de México. Cuadernos7, 47-107.
 • Yanishlieva, N., & Maslarova, V. (2001). Origen de los antioxidants naturales: verduras, frutas, hierbas, especias y tés. Pokorny, J., Yanishlieva, N., Gordon, M.,“Antioxidantes de los alimentos”, Editorial Acribia SA, Zaragoza, España, 86-87.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.