6 fouten in je schoonheidsroutine die je nooit moet maken

Behalve dat je nooit je cosmetische producten met anderen moet delen, is het ook noodzakelijk dat je ze na een bepaalde tijd vervangt. Als ze niet meer houdbaar zijn, kunnen ze allergische reacties veroorzaken.
6 fouten in je schoonheidsroutine die je nooit moet maken

Laatste update: 04 maart, 2019

Er zijn kleine details in je schoonheidsroutine die je er soms ouder of vermoeider uit laten zien dan je eigenlijk bent. Dit zijn onbelangrijke dingen waar we ons meestal niet van bewust zijn, want soms kleden we ons aan en doen snel even onze make-up op zonder veel aandacht te besteden aan het uiteindelijke resultaat.

Wat denk je ervan om vanaf nu de volgende fouten in onze schoonheidsroutine te onthouden? Als je ze verbetert of vermijdt, zie je er nog mooier en natuurlijker uit.

6 fouten in je schoonheidsroutine die je nooit moet maken

1. Pluizig haar en wallen onder de ogen? Een combinatie die je moet vermijden

Kringen onder de ogen

Er zijn dagen dat we geen tijd hebben om onze krullen te temmen en als gevolg hebben we meer volume, wat dat vervelende pluishaar kan veroorzaken dat we allemaal kennen.

Als we dan ook nog eens geen goede concealer gebruiken op de donkere kringen onder onze ogen, zal het eindresultaat er niet zo goed uitzien. We zullen eruit zien als het toonbeeld van vermoeidheid.

Wat kan ik doen in mijn schoonheidsroutine?

 1. Voor pluizig of ‘veel’ haar
  • Was je haar met warm water
  • Breng 3 ml kokosolie aan op het haar en masseer dit goed in, van de wortels naar de punten. Laat het tien minuten intrekken.
  • Was je haar met lauw, bijna koud water.
  • Droog je haar met een föhn op de koudste stand, nooit heet, en zonder te veel aan het haar te trekken.
 2. Voor gezwollen ogen
  • Leg 2 theelepeltjes voor 15 minuten in de koelkast.
  • Als deze tijd voorbij is, leg je onder ieder oog een van de theelepeltjes gedurende 5 seconden.
  • Haal het eraf voor 5 seconden en leg het er dan weer 5 seconden op.
  • Blijf dit gedurende 5 minuten doen en breng daarna je make-up aan zoals normaal, met een goede concealer die bij je huidskleur past.

Nu zul je er geweldig uitzien!

2. Gebruik niet te veel oogmake-up of hele donkere lippenstift

Opvallende make-up

Kies voor het een of het ander, maar niet tegelijk. Als we te veel oogmake-up gebruiken, zoals mascara, oogschaduw of eyeliner, en tegelijkertijd ook een lippenstift in een hele opvallende kleur, zoals rood of bruin, zien we er 5 jaar ouder uit dan we eigenlijk zijn.

Het is het beste om niet te veel make-up te gebruiken en er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Om dit te bereiken moet je er altijd goed over nadenken welk gedeelte van je gezicht je het meest wilt benadrukken.

 • Als het je ogen zijn, kies dan voor een lichte lippenstift, zoals een nude of roze kleur. 
 • Als je de nadruk op je mond wilt leggen, zorg er dan voor dat je ogen stralen met een subtiele oogschaduw die ze lichter maakt en er natuurlijk uitziet.

3. Zeg ja tegen haar met zachte golven in plaats van een strakke staart of knot

Golvend haar

Er zijn van die dagen dat we een klassieke paardenstaart zo strak trekken dat het aan ons gezicht te zien is. Kies niet voor zo’n overdreven look. Je weet al dat, als het om schoonheid gaat, het het beste is om er natuurlijk uit te zien. Dus is haar met zachte golven altijd flatteuzer voor ieder gezicht.

Het maakt niet uit of je gezicht rond of hoekig is, zachte krullen laten je gezicht er altijd zachter uitzien en geven iedere vrouw een soort unieke schoonheid. Kom op, dames, krullen zijn in!

4. Let op blush en kleuren!

Blush

Rouge of blush lijkt altijd een belangrijk onderdeel te zijn van ons schoonheidsroutine. Als we het niet goed aanbrengen, kunnen we er echter uit komen te zien als een porseleinen pop met roze wangen. Je moet ook goed opletten met bronzing powder die, als je het niet goed aanbrengt, voor vlekken kan zorgen die er nep uitzien.

Denk eraan om een goede kwast te gebruiken om de poeders goed te kunnen verspreiden. Het resultaat zal prachtig zijn.

5. Cosmetica heeft een houdbaarheidsdatum!

Mascara

We moeten goed oppassen. Soms stoppen we onze make-up, zoals poeders, in onze make-up tas zonder ze om te draaien om naar de houdbaarheidsdatum te kijken. Het zal je verrassen!

En het is een gezondheidsrisico, want het zijn producten die we aanbrengen op onze huid, onze ogen en onze lippen, die ernstige allergische reacties kunnen veroorzaken. Maak ook niet de vergissing om de make-up die je niet meer gebruikt aan je jonge dochters of zusjes te geven om mee te spelen, zonder naar de houdbaarheidsdatum te kijken.

6. Kammen en borstels moet je schoonmaken

Kammen en borstels schoon houden
Maak jij regelmatig je make-upkwasten schoon? En de sponsjes? En je haarborstels en kammen? Het is namelijk heel belangrijk! Alles dat in contact komt met je huid moet regelmatig gewassen en gedesinfecteerd worden. Zo kun je het hygiënisch houden, zodat bacteriën zich niet kunnen verzamelen.

Haarborstels en kammen verzamelen alles, van roos tot olie, dus vergeet niet om ze regelmatig schoon te maken. Je zorgt op deze manier niet alleen voor je schoonheid, maar ook voor je gezondheid. Vergeet het niet! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.