Victoria Beckham: haar workout-routine om altijd fit te zijn

Ontdek de geheimen van Victoria Beckham om in vorm te blijven en haar fitnessdoelen te bereiken - laat je inspireren door de gezonde levensstijl van de voormalige Spice Girl!
Victoria Beckham: haar workout-routine om altijd fit te zijn
Leonardo Biolatto

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Leonardo Biolatto.

Geschreven door Editorial Team

Laatste update: 21 juni, 2024

Heb je je ooit afgevraagd wat het geheim is achter het ongelooflijk gespierde figuur van Victoria Beckham? Op haar 49e heeft de modeontwerpster en voormalig lid van de Spice Girls een figuur dat de tand des tijds lijkt te trotseren, zelfs na de geboorte van vier kinderen!

In meerdere interviews heeft de Posh Spice haar discipline onthuld, zowel op het gebied van fitness als dieet. Maar nadat ze zich jarenlang had gericht op cardio-oefeningen, veranderde ze haar routine om zich te richten op krachttraining.

Achter haar fysieke transformatie staat haar persoonlijke trainer Bobby Rich. Hij heeft de oefeningen gedeeld die Beckham doet om in vorm te blijven. Lees verder om de geheimen achter haar uiterlijk te ontdekken!

Ik heb mijn eigen balans gevonden tussen het verlangen om plezier te hebben en de discipline om gezond te eten en te sporten.

~ Victoria Beckham, in een interview voor Grazia ~

Victoria Beckham’s fitness workout om in vorm te blijven

Misschien wekt haar gedistingeerde voorkomen de indruk dat ze haar stiletto’s en maatpak nooit zou inruilen voor leggings en sneakers. De waarheid is echter dat de Engelse artieste vijf keer per week traint, zelfs als ze op vakantie is!

Dit is niet alleen bevestigd door de sociale netwerken van haar man, David Beckham, maar ook door Bobby Rich, die onthult dat ze tijdens haar reizen online sessies doet, omdat het bijhouden van haar routine een prioriteit is.

Victoria’s beslissing om de focus op cardio te laten varen, was gebaseerd op de observatie van haar trainer. Die merkte dat de routines die ze beoefende minimale voordelen voor haar genereerden. Ondanks dagelijkse sessies van 90 minuten in de sportschool, slaagde ze er alleen maar in om haar conditie op peil te houden in plaats van te verbeteren.

Na die evaluatie stelde Rich een trainingsplan op dat gebaseerd is op drie pijlers: kracht, mobiliteit en stretching. Zijn routine varieert echter om zich op verschillende delen van het lichaam te richten. De ene dag werkt hij bijvoorbeeld aan het bovenlichaam, waarbij hij weerstandsoefeningen combineert. Daarnaast bereidde ze sessies voor van 35 tot 90 minuten.

Wil je weten hoe deze beroemdheid erin slaagt om in vorm te blijven? Hier zijn wat details over haar workout-routine.

Onthoud dat Victoria Beckham’s workout gericht is op haar levensstijl en behoeften. Daarom raden we je aan om, als je een vergelijkbare routine wilt volgen, naar een professional te gaan zodat die een plan kan ontwikkelen dat bij jou past.

Wil je meer weten over de routines van beroemdheden? Lees dan dit artikel:
Dit is de eenvoudige 15-15-15-routine van Jennifer Aniston

Full body exercises

Hoe kunnen dans-workouts je in vorm houden?

Als je op zoek bent naar een complete workout die het hele lichaam bewerkt, zijn full body oefeningen een uitstekende keuze. Victoria Beckham weet dat maar al te goed.

Deze routine heeft het vermogen om zowel de bovenste als onderste ledematen te versterken en te verstevigen, wat zorgt voor een toename in spiermassa (Engelse link). Daarnaast draagt het bij aan spieradaptatie bij ongetrainde individuen.

Tricep dips

Victoria Beckham neemt tricep dips op in haar routine om gedefinieerde armen te krijgen. Deze oefening bestaat uit het laten zakken en optrekken van het lichaam met behulp van de bovenste ledematen. Daardoor  kun je de triceps brachii (Engelse link) trainen en versterken, evenals de schouders en rug.

Naast het definiëren van de armen, bieden tricep dips ook andere voordelen. Een publicatie (Engelse link) van de Inspire USA Foundation meldt dat deze activiteit helpt de spierkracht en stabiliteit te vergroten, en regelmatige oefening helpt het risico op rug- en schouderblessures te verminderen en de houding te verbeteren.

Om dit te doen kun je parallelle stangen, een dipstation of zelfs meubels gebruiken.

Snatches

Bobby Rich heeft onthuld dat Victoria weliswaar een solide basis van cardiovasculair en musculair uithoudingsvermogen bezat, maar niet bekend was met de voordelen van gewichtheffen.

Gewichtheffen is een essentieel onderdeel van elke fitnessroutine, omdat het kan helpen om meer toning te krijgen, het evenwicht te verbeteren, het risico op blessures te verminderen en de algehele gezondheid op peil te houden.

De snatch, ook wel bekend als snatch, is een technische en geavanceerde gewichthefbeweging die populair is bij CrossFit. Bij deze oefening wordt een geladen halter in één vloeiende, explosieve beweging van de grond naar boven getild.

Om de oefening goed uit te voeren, moet je kracht, snelheid, coördinatie en flexibiliteit combineren. Het grootste voordeel van de snatch ligt in het vermogen om spierkracht en -kracht in het hele lichaam te ontwikkelen (Engelse link).

De trainer van Victoria Beckham richt zich op precieze bewegingen met banden en halters voor effectieve, gerichte krachtontwikkeling in elke spiergroep.

De Military Press

De military press is een fundamentele oefening in krachttraining. Hij kan staand of zittend worden uitgevoerd en door de juiste uitvoering kun je de deltaspiergroep trainen.

Het is belangrijk om te vermelden dat, naast het strakker maken van de spieren, weerstandsoefeningen ook het bewegingsbereik van de gewrichten verbeteren. Dat bevordert een grotere mobiliteit en flexibiliteit.

In lijn hiermee suggereert het National Institute on Aging (Engelse link) dat het sterk houden van de spieren niet alleen bijdraagt aan het evenwicht. Het helpt ook om valpartijen en blessures te voorkomen. Aan de andere kant dragen ze ook bij aan de gezondheid van het hart.

Volgens een onderzoek gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise (Engelse link) hebben mensen die enige vorm van krachttraining in hun wekelijkse routine opnemen een lager risico op een hartaanval, beroerte of overlijden als gevolg van hartaandoeningen.

Het is niet allemaal grote, complexe liften. We leggen veel nadruk op kleinere bewegingen, waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt.

~ Bobby Rich. ~
.

Weighted Squats

Squats worden erkend als een van de beste oefeningen; vanwege hun vermogen om de core te versterken (Engelse link). Deze multi-joint compound oefening betrekt de heupen, bilspieren en dijspiergroepen.

Om de stabiliteit en coördinatie te verbeteren, gebruikt Victoria Beckham gewichten, in de vorm van een plaat, tijdens squats, wat een grotere balanscontrole vereist tijdens het tillen en uitvoeren van de oefening. Het toevoegen van gewicht bevordert een grotere spiertonus.

Naast deze voordelen kunnen squats ook helpen om de algehele houding te verbeteren (Engelse link).

Vind je dit een leuk artikel? We denken dat je het ook leuk zult vinden om dit artikel te lezen:
Het geheim van een lang leven in voetbal: Trainingsroutines en Diëten

Lunges

Lunges

Lunges zijn een effectieve oefening om het onderlichaam te versterken en strakker te maken. Daarnaast zijn ze zeer geschikt om de prestaties van de spieren rond de heupen te verbeteren (Engelse link).

Om ze uit te voeren, stap je met één been naar voren en buig je beide knieën, waardoor het achterste been bijna de grond raakt. Deze beweging activeert de spieren van de benen, billen en buik intens.

Strides zijn een van de belangrijkste oefeningen bij HIIT-trainingen en hebben onder andere als voordelen een betere balans, meer flexibiliteit van de heupen en coördinatie van het onderlichaam.

Om ze uit te voeren, gebruikt de voormalige Spice Girl een elastische band die om de benen wordt geplaatst, net boven de knieën.

Stretches

Victoria Beckham heeft op haar sociale netwerken het belang van mobiliteit in haar trainingsroutine gedeeld. Voor en na elke sessie rekt ze om spierherstel te bevorderen.

Hoewel rekken vaak over het hoofd wordt gezien in veel routines, benadrukt de Mayo Clinic (Engelse link) dat het essentieel is om de flexibiliteit van gewrichten te vergroten en vrijere en vloeiendere bewegingen mogelijk te maken.

Het is een goed idee om vijf tot tien minuten op te warmen voordat je met de stretchoefeningen begint en ze dan langzaam en voorzichtig uit te voeren. Daarbij moet je elke oefening minstens 30 seconden vasthouden om de grootste voordelen te krijgen.

Is het mogelijk om net zo fit te zijn als Victoria Beckham?

Volgens haar trainer heeft Victoria Beckham de perfecte balans gevonden in haar trainingsroutine. Hoewel het waar is dat ze veel traint, doet ze dat op een slimme manier. Fit zijn betekent niet dat je ontelbare uren in de sportschool doorbrengt, maar dat je gedisciplineerd bent en er een gezonde levensstijl op nahoudt.

Een uitgebalanceerd dieet volgen, gehydrateerd blijven, stress verminderen en je lichaam de kans geven om goed te herstellen na elke sessie zijn allemaal van belang om je fitnessdoelen te bereiken. Het gaat er niet alleen om dat je er goed uitziet, maar ook dat je voor je algehele gezondheid zorgt. En jij, ben jij bereid om je aan deze routine te houden?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Bagchi, A. (2015). A comparative electromyographical investigation of triceps brachii and pectoralis major during four different freehand exercises. Journal of Physical Education Research, 2(2), 20–27. https://www.researchgate.net/publication/331477905
 • Clínica Mayo. (23 de febrero de 2022). Guía de estiramientos básicoshttps://www.mayoclinic.org
 • Evangelista, A. L., Braz, T. V., La Scala Teixeira, C. V., Rica, R. L., Alonso, A. C., Barbosa, W. A., Reis, V. M., Baker, J. S., Schoenfeld, B. J., Bocalini, D. S., & Greve, J. M. D. (2021). Split or full-body workout routine: which is best to increase muscle strength and hypertrophy?. Einstein, 19, eAO5781. https://www.scielo.br/j/eins/a/sQYb5T8zwYNzgNCpK8pDYwF/?lang=en
 • Harvard Health Publishing. (20 de marzo de 2020). Strengthening your core: Right and wrong ways to do lunges, squats, and planks. Harvard Medical School. https://www.health.harvard.edu/
 • Krause, D. A., Elliott, J. J., Fraboni, D. F., McWilliams, T. J., Rebhan, R. L., & Hollman, J. H. (2018). Electromyography of the hip and thigh muscles during two variations of the lunge exercise: a cross-sectional study. International journal of sports physical therapy, 13(2), 137–142. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6063068/
 • Liu, Y., Lee, D. C., Li, Y., Zhu, W., Zhang, R., Sui, X., Lavie, C. J., & Blair, S. N. (2019). Associations of Resistance Exercise with Cardiovascular Disease Morbidity and Mortality. Medicine and science in sports and exercise, 51(3), 499–508. https://journals.lww.com/
 • Lorenzetti, S., Ostermann, M., Zeidler, F., Zimmer, P., Jentsch, L., List, R., Taylor, W. R., & Schellenberg, F. (2018). How to squat? Effects of various stance widths, foot placement angles and level of experience on knee, hip and trunk motion and loading. BMC sports science, medicine & rehabilitation, 10, 14 https://bmcsportsscimedrehabil.biomedcentral.com
 • Luna, D. (s.f.). Dips (Chest and Triceps): Benefits, Muscles Worked, and More. Inspire USA Foundation. https://www.inspireusafoundation.org/chest-and-tricep-dips/
 • Luna, D. (s.f.). Snatch vs Clean: Major Differences Explained. Inspire USA Foundation. https://www.inspireusafoundation.org/snatch-vs-clean/
 • Luna, D. (s.f.). Military Press: Benefits, Muscles Used, and More. Inspire USA Foundation. https://www.inspireusafoundation.org/military-press/
 • Modglin, L. (s.f.). 7 Benefits Of Strength Training, According To Experts. Forbes Health. https://www.forbes.com/health/body/benefits-of-strength-training/
 • Myer, G. D., Kushner, A. M., Brent, J. L., Schoenfeld, B. J., Hugentobler, J., Lloyd, R. S., Vermeil, A., Chu, D. A., Harbin, J., & McGill, S. M. (2014). The back squat: A proposed assessment of functional deficits and technical factors that limit performance. Strength and conditioning journal, 36(6), 4–27. https://journals.lww.com/nsca-
 • National Institute on Aging. (s.f.). Four Types of Exercise Can Improve Your Health and Physical Ability. https://www.nia.nih.gov/
 • Suchomel, T. J., Nimphius, S., Bellon, C. R., & Stone, M. H. (2018). The Importance of Muscular Strength: Training Considerations. Sports medicine, 48(4), 765–785. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29372481/
 • Vallie, S. (s.f.). How to Do a Snatch. Jump Start by WebMD. https://www.webmd.com/fitness

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.