Vet verbranden met groene sapjes

Dit artikel bezorgt je een lijstje van groene sapjes, die reeds bewezen hebben te kunnen helpen bij het kwijtraken van enkele overtollige kilo's. Ze zorgen in het bijzonder voor het verbranden van vet, waardoor ze heel erg in de smaak vallen bij mensen die graag op een natuurlijke manier willen afvallen zonder gebruik te moeten maken van vermageringskuren, die soms een ware aanslag op de gezondheid kunnen vormen.
Vet verbranden met groene sapjes
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Groene sapjes of smoothies worden steevast aanbevolen om het lichaam te ontgiften en tegelijkertijd een aantal kilo’s vet te verbranden. Door de hoge concentratie aan vitamines en mineralen zijn ze hiervoor bijzonder geschikt en zal je zien dat ze vast en zeker het gewenste resultaat opleveren.

En dat met maar één groene smoothie per dag en zonder andere dingen te hoeven vermijden. Een goede groene smoothie is vullend, laag in aantal calorieën en hoog in vezels. Hierdoor krijgt je lichaam een gezonde boost van vitaminen, mineralen en vezels.

Combineer kiwi, spinazie en sla

kiwi

De combinatie van deze twee groene groenten en groen fruit bezorgen je een heerlijke en gezonde smoothie boordevol voedingsvezels, chlorofyl en antioxidanten. Groene bladgroenten bevatten namelijk stoffen die in geen enkele andere groentesoort te vinden zijn.

Ze zijn vochtafdrijvend en vetverbrandend, wat betekent dat ze in staat zijn te ondersteunen als je kiest voor een kuur die je helpt kilo’s te verliezen en voor een maatje minder te gaan.

Ze helpen bovendien de verzuring van het lichaam tegen te gaan en overtollige gifstoffen te verwijderen, waardoor ze een enorme boost voor je gezondheid betekenen. Ook de spijsvertering krijgt een steuntje in de rug en deze lekkere remedie helpt eveneens stress te verminderen.

Om dit sapje te bereiden, reinig je en schil je een kiwi. Neem ongeveer 5 spinazieblaadjes en enkele gewassen slablaadjes. Meng alle ingrediënten in een blender samen met een glas gekookt water en voeg een eetlepel natuurlijke honing toe. Mix het tot een homogene smoothie en giet het door een zeefje indien nodig. Drink het bij voorkeur lekker gekoeld.

Om enkele kilo’s te verliezen, drink je bij voorkeur deze groene smoothie drie maal per week, ‘s ochtends net voor het ontbijt.

Groene sapjes met peer, selderij, ananas, grapefruit en honing

selder en ananas

Mix alle ingrediënten in een blender en je krijgt een verrassend frisse smoothie, die heel wat gezondheidsbevorderende eigenschappen bezit. Het hoge gehalte aan vezels van dit sapje zorgt voor een snelle verbranding van extra vet.

Het sapje helpt eveneens om gifstoffen uit het lichaam te filteren. Bovendien is ook deze smoothie een natuurlijke vochtafdrijver.

Drink deze lekkere combinatie vijf dagen na elkaar net voor het ontbijt. Las een pauze in van een week en begin opnieuw met een reeks van vijf. Test op deze manier of je lichaam in staat is de smoothie te verteren. Heb je hiermee geen probleem, dan kan je de kuur gewoon voortzetten.

Heb je graag afwisseling, probeer dan ook eens de volgende variant van deze vetverbrander uit. Neem een halve peer en twee selderijstelen, het sap van grapefruit en citroen, een schijfje ananas en een eetlepel natuurlijke honing. Opnieuw mixen in de blender en puur genieten van deze supergezonde combinatie.

Groene super vetverbrander

groene water peterselie drank

Deze combinatie is heel specifiek gericht op het verbranden van vet. Je drinkt ze daarom bij voorkeur tien dagen na elkaar gedronken voor een optimaal resultaat. De smoothie is rijk aan hoge concentraties van vitamine C en B6, vezels, foliumzuur, omega 3 en antioxidanten.

Was een aantal spinazieblaadjes en 1 selderijstengel, een halve kop peterselie en een in partjes gesneden appel, citroensap en een halve komkommer. Doe alles vervolgens samen in de blender en drink onmiddellijk erna om de voedzame nutriënten onmiddellijk op te nemen.

Onthou echter dat al deze groene sapjes een bloedzuiverende werking hebben en dat regelmatig pauzes inlassen aangeraden wordt. Wees ook alert op eventuele negatieve reacties van het lichaam en stop de kuur indien nodig.

Gaat alles goed, geniet dan vooral van de positieve gevolgen die deze lekkere kuren in petto hebben: het verliezen van overtollig vet, een mooiere huid, vermindering van allergische reacties, minder vaak griep en verkoudheden door betere weerstand, een diepere slaap en meer energie, minder snel zweten en verrassend genoeg ook een betere lichaamsgeur.

Zoals met veel dingen in het leven, zal het de eerste paar keren wel even oefenen zijn om handig te worden in het voorbereiden van je groene smoothie. Maar als je dit na een paar dagen onder de knie hebt, zul je al binnen een paar minuten een gezond groen sapje kunnen maken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Sujarwo, W., Keim, A. P., Savo, V., Guarrera, P. M., & Caneva, G. (2015). Ethnobotanical study of Loloh: Traditional herbal drinks from Bali (Indonesia). Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2015.03.079
  • Pawar, R. S., Krynitsky, A. J., & Rader, J. I. (2013). Sweeteners from plants-with emphasis on Stevia rebaudiana (Bertoni) and Siraitia grosvenorii (Swingle). Analytical and Bioanalytical Chemistry. https://doi.org/10.1007/s00216-012-6693-0
  • Reinli, K., & Block, G. (1996). Phytoestrogen content of foods – A compendium of literature values. Nutrition and Cancer. https://doi.org/10.1080/01635589609514470

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.