Een verstopte lever door onderdrukte emoties

31 oktober 2018
Als je een verstopte lever wilt behandelen, zou je oefeningen moeten doen waarbij je je rechterarm beweegt. Wanneer je deze arm beweegt, masseer en ontstop je tegelijkertijd je lever.

We hebben het meerdere keren gehad over de verschillende factoren die je lever kunnen beschadigen. Zoals slechte eetgewoontes, vervuiling en allerlei soorten gifstoffen die zich om ons heen bevinden. Je kan er zelfs een verstopte lever van krijgen.

Er zijn echter veel mensen die goed voor zichzelf zorgen en op al deze dingen letten en toch problemen met hun lever hebben. Hoe komt dit?

In dit artikel leggen we uit welke invloed negatieve emoties, met name woede, op de lever hebben. We bespreken ook hoe je de gezondheid van je lever op natuurlijke wijze kunt verbeteren.

Wat gaat er in de lever schuil?

Volgens de Chinese geneeskunde zijn al onze organen verbonden aan een bepaalde emotie, die een sterke invloed heeft op het bepaalde orgaan. Aan de hand van deze theorie kunnen we een idee krijgen van welke emoties kunnen leiden tot welke chronische ziektes. Zo zijn de longen bijvoorbeeld verbonden aan verdriet en de nieren aan angst.

De lever wordt het sterkst beïnvloed door gevoelens van woede en frustratie. Dit zijn twee emoties die je nooit zou moeten onderdrukken of proberen te verbergen. Dit heeft namelijk direct effect op de lever, net als wanneer je een bord vol vet voedsel naar binnen werkt.

Lees ook: Tips voor schonere longen

Woede en andere emoties in relatie tot een verstopte lever

Hoewel we ons in dit artikel voornamelijk richten op woede, zullen we ook rekening moeten houden met andere soortgelijke emoties als wrok, bitterheid of irritatie, die allemaal even schadelijk zijn.

Wanneer je vaak je woede onderdrukt, kan dit ervoor zorgen dat je een verstopte lever krijgt. Een verstopte lever kan erg vervelend zijn en voor veel lichamelijk ongemak zorgen (spanning in de nek en schouders, hoofdpijn, problemen met het gezichtsvermogen etc.).

Hierdoor ontstaat er een vicieuze cirkel die maar moeilijk te doorbreken is. Op de lange termijn kan het zelfs leiden tot een chronische ziekte.

Hoe kun je je gevoelens het beste uiten?

De oplossing, die in dit geval inhoudt dat je je woede uit, is niet zo makkelijk als deze lijkt. Mensen die door het opkroppen van hun woede last hebben van een verstopte lever weten heel goed hoe moeilijk het is om de manier waarop ze omgaan met dagelijkse belemmeringen te veranderen.

Er zijn veel mensen die herhaaldelijk last hebben van woedeaanvallen en ons gezond verstand vertelt ons dat dit niet gezond is. Het is namelijk zelfs zo dat mensen die vaak woedend op dingen reageren uiteindelijk last krijgen van hartproblemen.

Wat is dan dus de oplossing? Laten we eens kijken naar een aantal tips om om te gaan met een verstopte lever, een orgaan dat sterk beïnvloed wordt door negatieve emoties.

1. Realiseer je wat er aan de hand is

Yoga

Het realiseren van wat er aan de hand is, is de eerste stap om te leren voorkomen dat dergelijke intense situaties zich alsmaar blijven herhalen. Leer als eerste jezelf goed kennen.

Achterhaal wat voor soort mensen bij jou woede oproepen. Probeer erachter te komen hoe je kunt voorkomen met woede ergens op te reageren. Meestal helpt het om simpelweg te lachen of stil te blijven.

Je kunt ook een afspraak maken bij een therapeut die je kan helpen je emoties onder controle te houden. Of probeer homeopathische middelen als bachbloesem. Dit is een natuurlijk alternatief, dat geen bijwerkingen heeft. Het zal je misschien nog verbazen door de snelle en positieve resultaten die het levert.

2. Leer te communiceren

In de poging je emoties niet te onderdrukken, is het belangrijk te leren communiceren. Je moet leren om op een rustige manier te praten over wat er in je omgaat en waarom je gekwetst bent.

Leer praten met zowel mensen die je dierbaar zijn als met andere mensen waar je mee te maken krijgt in je dagelijkse leven, vooral de mensen op je werk. Dit kan soms erg moeilijk zijn, maar de positieve resultaten die het oplevert zullen je motiveren om het te blijven proberen.

3. Doe aan lichamelijke beweging

wandelen in de natuur

Lichamelijke beweging is een van de beste oplossingen voor meerdere problemen. In dit geval is het vooral behulpzaam omdat je hiermee lichamelijke spanningen uit de weg ruimt. En als je je lever wilt ontstoppen, zou je vooral moeten kiezen voor vormen van beweging waarbij je je rechterarm beweegt.

Wanneer je de rechterarm beweegt, masseer en ontstop je namelijk tegelijkertijd je lever. Probeer dus lichamelijke beweging te doen in de vorm van bijvoorbeeld tennis of kickboksen, afhankelijk van hoe atletisch je bent.

Ook is het belangrijk om af en toe te bewegen in de natuur. Wat ook erg behulpzaam kan zijn is om dan te proberen zo hard mogelijk te schreeuwen. Dit lijkt misschien vreemd, maar probeer het toch eens. Het kan nuttiger zijn dan je denkt.

Misschien ook interessant om te lezen: Snel en natuurlijk je lever reinigen

 

4. Druk jezelf uit

vader en kind aan het knutselen

Er zijn genoeg manier waarop je jezelf kunt uitdrukken, vooral wanneer je moeite hebt te communiceren met woorden.

Het maken van kunst is een geweldige manier om je gevoelens te uiten. Veel introverte mensen kiezen hier uiteindelijk voor en worden er zelfs erg goed in. Twijfel niet om te zoeken naar een artistieke manier om vrij te genieten zonder enig toezicht of verwachtingen.