Versterk je anti-cellulitebehandeling met gewoon water

· 8 maart 2016
Dankzij het contrast tussen heet en koud water verwijden de bloedvaten en vernauwen ze vervolgens. Dit helpt je spieren te ontspannen en ontstekingen te verminderen.

Er zijn vandaag de dag ontelbare behandelingen tegen cellulite verkrijgbaar op de markt, maar om deze behandelingen echt effectief te maken, moeten ze altijd worden gecombineerd met een gebalanceerd dieet en voldoende lichamelijke beweging.

In het artikel van vandaag geven we je nog een tip over hoe je de effecten van je anti-cellulitebehandeling kunt versterken. Hiervoor heb je nodig: een beetje water en enkele minuten van je tijd.

Wisselende temperaturen

Als het bij jou thuis mogelijk is om de douche van heel koud naar heel warm te zetten, dan kun je profiteren van de geweldige voordelen van een wisseldouche. Deze therapie is bekend als de Schotse douche en wordt toegepast in kuuroorden en bij hydrotherapie.

Het hete water helpt om je bloedvaten te verwijden en bevordert het ontspannen van de spieren en gewrichten. Het koude water daarentegen zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken en dit vermindert ontstekingen en houdt de weefsels stevig.

Doordat je koud en warm met elkaar afwisselt, profiteer je van de voordelen van beide en kun je rekenen op de volgende resultaten:

  • Verbeterde bloedsomloop
  • Versteviging van de huid
  • Verbetering van het uiterlijk van de huid
  • Snellere spijsvertering

Bovendien ga je met de Schotse douche niet alleen het ontstaan van cellulite tegen, maar profiteer je ook van andere gezondheidsvoordelen. Ten eerste versterk je geleidelijk aan je immuunsysteem, waardoor je beter bestand bent tegen extreme klimaatomstandigheden, en tegelijkertijd ervaar je een ontspannend gevoel, dat zeer bevorderend is voor je zenuwstelsel.

Vrouw in Water

Hoe doe je het?

De eerste paar keren kan het erg onprettig zijn om onder de koude douche te staan. Je kunt daarom beter beginnen met iets warmer water. Blijf er ook niet te lang onder staan. Op een gegeven moment zal je lichaam gewend raken aan het koude water en zul je het zelfs als erg prettig ervaren.

Je kunt de wisseldouche richten op die gebieden waar je last hebt van cellulite of je kunt ervoor kiezen om de behandeling toe te passen op je hele lichaam.

Het is ook behulpzaam als de kamer waarin je deze therapie besluit toe te passen niet te koud is, maar dat hij op een aangename kamertemperatuur is.

De procedure is als volgt:

  • 1 minuut heet water gevolgd door 1 minuut koud water
  • 2 minuten heet water gevolgd door 2 minuten koud water
  • 1 minuut heet water gevolgd door 1 minuut koud water
  • 2 minuten heet water gevolgd door 2 minuten koud water
  • 3 minuten heet water gevolgd door 3 minuten koud water

Het is belangrijk dat je altijd eindigt met koud water en dat je de wisseldouche toepast van onder naar boven en van de buitenkant van je lichaam naar de binnenkant.

Anti-cellulitebehandeling: lotion

Na de behandeling droog je jezelf af met een wat ruwe handdoek, omdat de wrijving zal helpen je lichaamstemperatuur weer normaal te maken en de poriën van je huid te openen.

Dit is het beste moment om anti-cellulitecrème aan te brengen, omdat je huid deze nu optimaal zal kunnen absorberen, waardoor de effecten van de crème versterkt worden. Als je geen speciale crème bij de hand hebt, kun je ook een plantaardige olie naar keuze gebruiken (amandel-, kokos-, olijf- of sesamolie) waaraan je enkele druppeltjes berkenolie toevoegt.

Dit is ook een goed moment om vijf minuten lang een massage uit te voeren. Maak hierbij ronde bewegingen en concentreer je op die gebieden waar sprake is van cellulite. Je kunt voor het toepassen van deze massage ook een avocadopit gebruiken.

Laat je huid de moisturizer absorberen voordat je je aankleedt.

Enkele laatste gedachten

We raden aan dat je deze eenvoudige therapie twee weken lang een keer per dag toepast voor de snelste resultaten. Na de twee weken kun je de therapie wat minder vaak toepassen, tot elke twee of drie dagen.

Deze therapie zal niet alleen de zichtbaarheid van cellulite verminderen; het zal ook de uitstraling van je hele lichaam direct verbeteren.

Je resultaten zullen ook afhankelijk zijn van het krijgen van voldoende cardiovasculaire lichaamsbeweging en het handhaven van een gebalanceerd dieet, dat vrij is van schadelijke voedingsmiddelen zoals witte suiker, zout, verzadigde vetten en oliën, geraffineerde bloem en alcohol.

Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor het ontwikkelen van cellulite, maar over het algemeen wordt het vervelende sinaasappelhuidje veroorzaakt door verkeerde gewoontes en niet doordat je het op een of andere wrede manier geërfd hebt van je moeder of je oma.