Leer thuis calorieën te verbranden

Als een sessie van 40 minuten te veel is, probeer het dan op te breken in vier sessies van tien minuten verspreid over de dag. Dat zal het makkelijker maken om vol te houden.
Leer thuis calorieën te verbranden

Laatste update: 01 november, 2018

Experts zijn het er over eens dat dagelijks 30 minuten bewegen al genoeg is om je fit te houden en om ziektes die gerelateerd zijn met inactiviteit te voorkomen. Leer in dit artikel tips om thuis calorieën te verbranden.

Oefeningen doen is een goede gewoonte om te helpen om je gewicht onder controle te houden. Bovendien voorkomt het ook bepaalde ziektes en verbetert het je algemene welzijn. Je hoeft bovendien niet dagelijks uren in de sportschool te slijten om de voordelen van deze oefeningen te ervaren.

Als je de tijd of het geld niet hebt om naar de sportschool te gaan is dat geen probleem, want met onderstaande oefeningen kan je tot 600 calorieën per dag verbranden en je lichaam in vorm krijgen zonder je huis uit te gaan of geld uit te geven. Om alle voordelen uit de oefeningen te halen zou je ze drie keer per week gedurende 40 minuten moeten uitvoeren en liefst ‘s ochtends. Ben je klaar om van start te gaan?

Begin thuis calorieën te verbranden met deze 4 oefeningen

Voor je met je oefeningen begint, zet je het beste wat muziek aan om meer energie en inspiratie te krijgen. Daarna warm je je spieren op door enkele kleine bewegingen van je gewrichten, nek, schouders, pols, knieën, enkels en heupen.

1. Cardiovasculaire oefeningen

Fietsen

Cardiovasculaire oefeningen zijn van groot belang om in vorm te blijven. Ze zijn bovendien erg gezond en bevorderen gewichtsverlies. Begin met joggen of snel wandelen rond je huis gedurende 5 minuten. Ga daarna enkele malen de trappen op en af of dans een beetje.

Je kan ook kiezen om toch de deur uit te gaan en even te gaan fietsen, rennen of zwemmen. Na deze oefeningen zal je zeker al twintig calorieën verbrand hebben.

2. Opdrukken

Ook met opdrukken verbrandt je een significant aantal calorieën. Ga op je buik liggen op de grond met je handen plant op de grond ter hoogte van je schouders. Duw je gestrekte lichaam omhoog en keer dan terug naar de beginpositie. Je kan de oefeningen met gestrekte benen of met gebogen benen doen. Voor een optimaal resultaat raden we minstens tachtig push-ups aan.

3. Squats

Squats

Squats worden beschouwd als de beste oefening om thuis calorieën te verbranden. Daarom zijn ze dan ook een vitaal onderdeel van je oefenschema. Hou je handen in stand achter je hoofd. Doe vervolgens alsof je gaat zitten totdat je lichaam een hoek van 45° met de grond maakt. Ga vervolgens weer volledig recht staan.

Let er op dat je je rug tijdens de oefening zo gestrekt mogelijk houdt. Herhaal zestig tot tachtig keer voor het beste resultaat.

4. Uitval

Als laatste oefening doen we twaalf uitvallen. Deze oefening versterkt en verstrakt zowel de benen als de billen. Je kan gewichten in je handen houden om de oefening zwaarder te maken.

Om te beginnen ga je rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Als je gewichten zou gebruiken, houd ze dan in je handen met de palm van je handen naar binnen gedraaid. Val vervolgens met een van je benen uit naar voor totdat het dijbeen van je voorste been evenwijdig met de grond is. Keer vervolgens terug naar je startpositie en herhaal de oefening met het andere been. Ga door tot je met elk been twaalf keer bent uitgevallen.

Nog wat advies…

  • Vergeet niet te stretchen na de oefeningen om spierpijn te vermijden. Denk zowel aan je armen, je benen, als je buik en rug.
  • Als je in optimale vorm wil blijven, vergeet dan niet dat het belangrijk is om ook een gezond dieet aan te houden dat laag is in vetten, suikers en natrium.
  • Eet meer groenten en fruit. Deze zullen je niet alleen helpen om gewicht te verliezen, maar zullen je ook de energie geven die je nodig hebt om je oefenschema vol te houden.
  • Als je niet veertig minuten aan één stuk wil oefenen, doe dat dat in vier reeksen van tien minuten.
  • Onthoud dat je minstens acht glazen water per dag moet drinken voor het beste resultaat.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.