Verbrand meer calorieën op drie eenvoudige manieren

Meer calorieën verbranden is gemakkelijker dan je denkt. Het hangt van meerdere factoren af. Het tijdstip van de dag waarop je traint, hoe snel en hoe hard je gaat, hoe vaak je traint en hoe je jezelf hydrateert.
Verbrand meer calorieën op drie eenvoudige manieren
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Voor de meeste mensen is calorieën verbranden het doel van trainen. Als je meer calorieën wilt verbranden, dan ben je hier aan het juiste adres. Blijf dus zeker verder lezen. Voeg de volgende tips toe aan je trainingsprogramma en start ermee tijdens de volgende trainingssessie. Je zal snel het verschil zien!

Plan je volgende trainingssessie ‘s ochtends

Meer calorieën verbranden

‘s Ochtends trainen is veel beter voor je en veel doeltreffender. Studies tonen aan dat mensen die ‘s ochtends trainen, dit harder en langer doen.

De reden hiervoor kan zijn dat je ‘s ochtends meer energie hebt. Dit is niet zo na een lange werkdag. Bovendien zal het aantal keren dat je per week traint, helpen om de hoeveelheid calorieën te laten stijgen die je elke keer verbrandt.

Jouw doelstellingen moeten dus aangeven hoe vaak je zal trainen. Als je meer calorieën wilt verbranden, dan zal je de frequentie van de trainingssessies moeten verhogen.

Onthoud ook dat je de beste resultaten behaalt en het meeste gewicht verliest als je al deze basisregels in je trainingsplan combineert. Hoe vlugger je bijvoorbeeld dezelfde afstand kunt lopen, hoe meer calorieën je zult verbranden.

Verhoog de intensiteit en de snelheid

Hoe sneller en hoe harder je traint, hoe meer calorieën je zal verbranden. Let hier dus op bij je volgende trainingssessie.

 • Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen wandelen en lopen.
 • Dit geldt zelfs nog meer als je intervaltrainingen doet.

Bovendien zal de duur van jouw training een rechtstreekse invloed hebben op de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Als je meer calorieën wil verbranden, moet je dus geleidelijk de afstand vergroten die je loopt.

Zorg er ook voor dat je minstens één trainingssessie of loopparcours per week langer laat duren dan de rest. Op deze manier zal je meer calorieën verbranden. Je zal ook echt de fysiologische veranderingen in je lichaam zien.

Meer dan alleen maar cardiovasculaire training

Als we het over gewichtsverlies hebben, dan moet je onthouden dat cardio-trainingen niet alles zijn. Je mag immers niet vergeten dat hoe meer spiermassa je hebt, hoe gemakkelijker het zal zijn om meer calorieën te verbranden.

Het is dus fundamenteel dat je een trainingsplan opmaakt dat niet alleen duurtrainingen bevat. Je moet ook elementen zoals gewichtheffen toevoegen.

Drink ijskoud water om meer calorieën te verbranden

Drink ijskoud water

Zorg er zeker voor dat het water dat je drinkt, extreem koud of indien mogelijk, ijskoud is. Het is ook een goed idee om het heel snel op te drinken. We bevelen aan om door de dag heen 8 glazen water te drinken.

Misschien vind je dit moeilijk om te geloven. Je zal echter ongeveer 25 calorieën per glas verbranden. Wanneer het water koud is, dan moet je lichaam harder werken om het op te warmen. Het resultaat is dat je meer calorieën verbrandt.

Meer calorieën verbranden met intensieve trainingen

Nog een andere mogelijkheid is dagelijks trainingssessies van 15 minuten te doen. Een intensieve training werkt immers doeltreffender. Je zal in staat zijn om telkens tot 100 calorieën te verbranden. Denk hieraan bij je volgende trainingssessies.

Je kan bijvoorbeeld proberen om een combinatie uit te voeren van verschillende oefeningen die telkens 5 minuten duren. Voorbeelden zijn:

 • de loopband
 • de fiets
 • de crosstrainer

Vergeet ook niet om gedurende 5 minuten de volgende oefeningen te doen:

 • curl-oefeningen voor de biceps
 • het tricepstoestel
 • de armen heffen (zowel zijwaarts als verticaal)

Ook dit is een interessant artikel:
Snel calorieën verbranden op 8 makkelijke manieren

Nog enkele extra tips om meer calorieën te verbranden

Blijf niet meer dan twee uren zitten

Zit niet langer dan twee uren

Dit is iets wat we heel vaak doen. Als dit bij jou het geval is, dan moet je deze gewoonte zo snel mogelijk veranderen.

 • Wandel even rond in het kantoor of wandel een blokje rond.
 • Wissel ook jouw bureaustoel af met zitten op een yogabal.

Op een yogabal zitten zal je lichaam dwingen om ongeveer 50 calorieën per uur te verbranden. Dat komt omdat je allerlei stabiliserende kleine en grote spieren gebruikt.

Doe circuittrainingen

Circuittrainingen zijn ook een uitstekende keuze.

 • Voer circuits uit van 10 tot 15 herhalingen.
 • Tussen de circuits rust je 20 tot 30 seconden.

Als je deze tips volgt, dan zal je in geen tijd goede resultaten zien. Het enige wat jij moet doen, is het proberen! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.