Probeer dit sap voor een beter figuur

De ingrediënten in dit sap hebben eigenschappen die kunnen helpen de stofwisseling te versnellen. Combineer het drinken van dit sap met een gebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging voor de beste resultaten.
Probeer dit sap voor een beter figuur

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

De buik is een lichaamsdeel dat veel mensen over de hele wereld een hoop kopzorgen bezorgt, mensen die voortdurend op zoek zijn naar manieren om buikvet te verliezen. Wat dacht je van een sap voor een beter figuur?

In dit deel van het lichaam is overgewicht het beste zichtbaar. Vochtretentie, voedselallergieën en vele andere problemen kunnen de uitstraling van je figuur nog meer beïnvloeden.

Om dit probleem goed aan te pakken is het belangrijk om een gezonde leefstijl aan te houden die bestaat uit een gebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging. 

Daarnaast bestaan er echter ook enkele hulpmiddelen die zouden kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te remmen en afvalstoffen die bijdragen aan die uitpuilende buik te elimineren.

Vandaag hebben we het over een sap voor een beter figuur. Dit sap van ananas, komkommer, selderij, gember, en citroen is namelijk rijk aan voedingsstoffen, waardoor het je dieet ideaal ondersteunt. Wil je meer weten?

Hoe kan dit sap voor een beter figuur zorgen?

Ananas
 • Ingrediënten als ananas, komkommer en selderij staan bekend om hun vochtafdrijvende eigenschappen. Vocht in het lichaam maakt echter slechts een deel uit van het gewicht. Het effect blijft dus beperkt.
 • Gember en citroen hebben beide ontstekingsremmende eigenschappen die in staat zijn ontstekingen in het spijsverteringssysteem te verminderen. Zo verlies je niet perse gewicht, maar krijg je toch een minder opgeblazen buik.

Wat zijn de andere voordelen van dit sap?

Buikvet

Dit sap zou ervoor zorgen dat je sneller calorieën verbrandt en voorkomt het het ontstaan van vetophopingen. Dat is echter nog niet wetenschappelijk bewezen.

Daarnaast kunnen ontstekingen in dit deel van het lichaam veroorzaakt worden door maag-darmproblemen. Deze problemen zouden kunnen worden verzacht door regelmatig dit sap te drinken.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat wanneer je lichaam niet in staat is vocht naar behoren af te drijven, dit invloed heeft op meerdere delen van je lichaam. Hierdoor wordt de kans op cardiovasculaire problemen en overgewicht groter.

Hoe maak ik dit sap?

Sap om Buikvet te Verbranden

De ingrediënten die gebruikt worden om dit sap te maken zijn gelukkig heel eenvoudig te verkrijgen en meestal ook niet al te duur. Dit is vaak afhankelijk van het seizoen.

Ingrediënten

 • ½ komkommer
 • 2 stengels selderij
 • 1 kop water
 • 1 citroen
 • ½ theelepel gember
 • ½ kop ananas, in blokjes gesneden
 • ¼ groene appel

Instructies

 • Schil de komkommer en snijd hem in stukjes. Was de selderij en de andere ingrediënten en stop alle ingrediënten, op de citroen na, samen in de blender.
 • Mix de ingrediënten tot je een homogeen mengsel hebt en voeg dan het citroensap toe.

Wij raden aan om dit sap te drinken op een lege maag om zo veel mogelijk te profiteren van alle voordelen.

Je kunt het sap het beste een week lag elke ochtend drinken en dan drie dagen achtereenvolgend pauze te nemen. Wanneer je je streefgewicht behaald hebt, kun je de behandeling voortzetten door het sap minimaal twee à drie keer per week te blijven drinken.

Let op!

Dit sap voor een beter figuur kan in sommige gevallen wel beperkte effecten hebben, maar voor echt gewichtsverlies is ondersteuning van een gebalanceerd dieet en lichaamsbeweging noodzakelijk.

Gebruik dit sap onder geen enkele voorwaarde als vervanging voor je maaltijden. Het sap kan je lichaam namelijk niet voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Wanneer je te veel van het sap drinkt, dan kan dit een laxerende werking hebben die tegenstrijdig is met de doelen die je wilt behalen. Drink daarom maximaal twee glazen per dag.

De eigenschappen van fruit en groenten om gewicht te verliezen worden ten slotte soms betwist in wetenschappelijk onderzoek. Je hangt dus beter niet af van sapjes of andere natuurlijke remedies. Neem contact op met een arts of diëtist als je twijfelt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review. Biotechnology Research International. https://doi.org/10.1155/2012/976203
 • Rathnavelu, V., Alitheen, N., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications (Review). Biomedical Reports. https://doi.org/10.3892/br.2016.720
 • Ginger. (2010). In Botanical Medicine for Women’s Health. https://doi.org/10.1111/ijfs.12940
 • Stelmach-Mardas, M., Rodacki, T., Dobrowolska-Iwanek, J., Brzozowska, A., Walkowiak, J., Wojtanowska-Krosniak, A., … Boeing, H. (2016). Link between food energy density and body weight changes in obese adults. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu8040229

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.