Val sneller af met deze lekkere en gezonde tips!

Thee gemaakt van vruchten biedt veel vitamines en mineralen, bevat weinig calorieën en kan tegelijkertijd helpen het lichaam te ontgiften. Val sneller af door het drinken van deze heerlijke drankjes.
Val sneller af met deze lekkere en gezonde tips!

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

“Val sneller af” klinkt eenvoudig, maar geloof ons, we weten heel goed dat het absoluut niet makkelijk is om gewicht te verliezen.

Er is veel wilskracht, doorzettingsvermogen en bovenal voldoende motivatie voor nodig. Waarschijnlijk weet je uit ervaring al dat er helaas niet zo iets bestaat als een wonderdieet.

In de meeste gevallen zullen diëten die zichzelf voordoen als wonder, maar eigenlijk je gezondheid aantasten en je lichaam mogelijk zelfs ernstig beschadigen.

Daarom delen we in dit artikel een paar simpele tips die je elke dag kunt gebruiken.

We hopen dat je hierdoor zult zien dat er misschien geen wonderdieet bestaat. Maar val sneller af door een paar kleine, gezonde, veranderingen.

Probeer te onthouden dat je gefocust en optimistisch moet blijven en een gezonde voeding nooit moet verwaarlozen. Zullen we dan maar beginnen?

Val sneller af met de hulp en steun van je vrienden

Samen sporten en val sneller af

Een erg effectieve strategie om af te vallen is om met twee of drie vrienden/vriendinnen samen gezonder te gaan eten en je allemaal houden aan dezelfde richtlijnen.

Hierdoor zal je motivatie groter worden en zul je minder snel opgeven omdat je het niet alleen hoeft te doen. Wil je weten waarom dit nog meer behulpzaam is?

 • Je zult jezelf meer beloond voelen en je vrienden begrijpen waarom je het doet.
 • Het is ideaal als je afspreekt om op dezelfde tijd te gaan wandelen, rennen of thuis te sporten.
 • Je kunt samen nieuwe recepten bedenken om gewichtsverlies te bevorderen en tips en adviezen met elkaar delen. Bovendien kun je elkaar op de juiste manier aanmoedigen door te blijven gaan tot je het gewenste gewicht bereikt hebt.

Drink elke ochtend warm water met citroen op een lege maag

Warm Water met Citroen

We hebben het hier al vaker over gehad op ons blog en we zullen het hier nog eens herhalen: er zijn maar weinig dingen die net zo goed zijn voor je lichaam als het drinken van een glas warm water met citroensap op lege maag.

Maar weet je nog waarom dit zo is?

 • Citroenen zijn rijk aan vitamine C en pectine en beide zijn geweldig om de lichamelijke pH-waarde in balans te houden en kunnen helpen je lever te ontgiften, zodat dit orgaan optimaal functioneert.
 • Warm water met citroen verbetert de spijsvertering.
 • Omdat het de pH-waarde in balans houdt, zul je dankzij het drinken van warm water met citroen meer verzadigd zijn, waardoor je minder behoefte hebt om te snacken tussen maaltijden in.

Dus val sneller af met een glas citroenwater in de ochtend.

Val sneller af met vruchtenthee

Vruchtenthee val sneller af

Thee gemaakt van fruit bevat erg weinig calorieën, maar is alsnog rijk aan vitamines en mineralen die helpen je lichaam te ontgiften, je lichaam te hydrateren en je kunnen voorzien van een bom van antioxidanten.

We geven een paar voorbeelden van fruitthee:

 • Sinaasappelschil en kaneel
 • Aardbeien en citroen
 • Appel en groene thee

De voordelen van amandelmelk

Val sneller af met amandelmelk

Zoals je waarschijnlijk al weet is het niet echt ideaal om melk te drinken als je op dieet bent. Melk bevat namelijk erg veel vet en dierlijke proteïnen die de spijsvertering kunnen belemmeren.

Een erg gezond alternatief voor koemelk is amandelmelk.

 • Amandelmelk die geen toegevoegde suikers bevat, is ideaal om te drinken als ontbijt. Je kunt de melk toevoegen aan je koffie of mengen met wat havermout.
 • Amandelmelk is erg voedzaam en geeft je lichaam veel energie, waardoor het een geweldige keuze is om je dag mee te beginnen.

Griekse yoghurt is ideaal

Griekse yoghurt is een erg gezonde keuze, die je hoe dan ook moet opnemen in je dieet als je op de juiste manier snel wilt afvallen. Lees hieronder waarom:

 • Kies voor natuurlijke, gewone Griekse yoghurt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bevat Griekse yoghurt juist helemaal niet veel calorieën, terwijl het wel boordevol voordelen zit. Griekse yoghurt kan helpen het spijsverteringssysteem te reguleren en biedt gezonde bacteriën die je lichaam nodig heeft.
 • Het bevordert de stofwisseling.
 • Gebruik in plaats van mayonaise in je sladressing of op sandwiches Griekse yoghurt. Dit is veel gezonder en zorgt ervoor dat je veel minder calorieën binnenkrijgt.
 • Een ideaal ontbijt kan bestaan uit een beetje Griekse yoghurt met wat vers fruit en noten. Dit is echt heerlijk.

Meer lezen over Griekse yoghurt?
Ontdek de voordelen van Griekse yoghurt

Zeg ja tegen kokosolie en val sneller af!

Val sneller af met kokosolie

Kokosolie is geweldig voor je algehele gezondheid, maar ook voor gewichtsverlies. Je kunt kokosolie tegenwoordig gewoon verkrijgen bij de meeste supermarkten, maar natuurlijk ook nog steeds bij reformwinkels.

Kokosolie help de schildklierfunctie te reguleren, waardoor het de stofwisseling en de gezondheid van je lever verbetert.

Daarnaast heeft kokosolie ook een sterke antivirale werking. Waarom zou je dit aan je voorbij laten gaan?

Probeer elke dag twee eetlepels kokosolie te consumeren – één lepel in de ochtend en één lepel in de avond. Herhaal dit vijftien dagen achtereenvolgend en neem dan tien dagen pauze voordat je weer opnieuw begint. Het is erg simpel!

De voordelen van het dagelijks drinken van groene sap

Zoals je misschien al weet, zijn groene sappen erg populair bij mensen die willen afvallen.

Groene sappen kunnen er niet alleen voor zorgen dat je sneller verzadigd bent, maar helpen ook het lichaam te ontgiften en versnellen de stofwisseling. Daarnaast zijn groene sappen natuurlijk rijk aan vitamines en mineralen.

Probeer dit simpele recept elke dag:

Ingrediënten

 • 1 peer (ongeschild)
 • ½ komkommer
 • 1 kiwi
 • ½ kop kokoswater (100 ml)
 • Het sap van een halve limoen
 • 1 kop water (200 ml)

Bereiding

 • Als eerste was je de peer en snijd je deze in vier partjes.
 • Vergeet niet het klokhuis en de zaden te verwijderen.
 • Schil de komkommer en de kiwi en snijd beide in stukjes
 • Pers het sap uit een halve limoen – simpel!
 • Stop nu alle ingrediënten samen in de blender, voeg ook het kokoswater en het gewone water toe. Mix dit samen tot er een gladde vloeistof ontstaat en voeg dan een paar ijsblokjes toe. Je kunt dit sap drinken bij je avondmaal of gewoon wanneer je moe thuis komt van je werk.

Ben je er klaar voor om deze tips vandaag nog in praktijk te brengen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Miao, M., Jiang, B., Jiang, H., Zhang, T., & Li, X. (2015). Interaction mechanism between green tea extract and human α-amylase for reducing starch digestion. Food chemistry, 186, 20-25.
 • Selvamuthukumaran, M., Boobalan, M. S., & Shi, J. (2017). Bioactive Components in Citrus Fruits and Their Health Benefits. Phytochemicals in Citrus: Applications in Functional Foods.
 • Tan, S. P., Kha, T. C., Parks, S. E., & Roach, P. D. (2016). Bitter melon (Momordica charantia L.) bioactive composition and health benefits: a review. Food Reviews International, 32(2), 181-202.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.