Vader laat tattoo zetten van litteken van zoons operatie

Gabriel hield aan zijn operatie een litteken over op zijn hoofd, dat hem beroofde van zijn blijdschap en verlangen om het huis uit te gaan.
Vader laat tattoo zetten van litteken van zoons operatie

Laatste update: 20 februari, 2019

Gabriel Marshall is een dappere jongen, zeer geliefd door de mensen om hem heen en toch heeft zijn hersentumor een diep litteken op zijn hoofd achtergelaten dat hem beroofde van een deel van zijn blijdschap en zijn zelfverzekerdheid.

Gabriel Marshall is een acht jaar oude jongen die twee dingen heel goed weet: hij heeft de beste vader ter wereld en een lang leven voor hem liggen.

Als Gabriel tegenwoordig over de hele wereld bekend is, dan is dit vanwege een zeer mooie en bemoedigende reden. Niet zo lang geleden vierde veel landen vaderdag en op deze dag wilde de vader van Gabriel, Josh Marshall, iets bijzonders doen voor zijn zoon.

Gabriel loopt rond met een groot litteken op zijn hoofd waar hij zich eigenlijk voor schaamt. Het blijft hem herinneren aan zijn ziekte, die nu bijna geheel weg is.

Omdat dit litteken Gabriel beroofde van zijn lach, besloot zijn vader om een tattoo te laten zetten. Op dezelfde plek, in dezelfde kleur, om dezelfde wond na te bootsen met een heel specifiek doel: om zijn zoon een hart onder de riem te steken en kracht te geven.

Laten we eens kijken naar hun verhaal.

Een voorbeeld van een vader die van zijn zoon houdt

Alle ouders houden meer van hun kinderen dan van wie of wat dan ook. Er is dan ook waarschijnlijk niks angstaanjagender dan te horen krijgen dat je kind gediagnosticeerd is met een ernstige ziekte als kanker.

Statistieken geven aan dat de kans op overleving bij kinderen tussen de vier en achttien jaar oud die gediagnosticeerd zijn met kanker ongeveer 80% is. Dit is natuurlijk goed nieuws. Toch is de strijd, de angst en de pijn die je voelt wanneer je kind wordt onderworpen aan heftige behandelingen en operaties ongetwijfeld zeer moeilijk om mee om te gaan.

Gabriel Marshall werd een jaar geleden gediagnosticeerd met kanker en de impact hiervan was overweldigend: hij had een zeldzame hersentumor die bekend staat als anaplastisch astrocytoom.

Vader kust zijn zoon

Dit is een kwaadaardige tumor in het centrale zenuwstelsel, die het meeste voorkomt bij volwassen mannen.

Hoewel de prognose niet geweldig is, is de kans op overleving bij kinderen wel iets groter. Hierdoor kreeg de familie van Gabriel hoop en verloren dit geen dag.

Kanker bij een achtjarige

Wanneer een kind gediagnosticeerd wordt met een ziekte die zo ernstig is als deze, is hij zich nog niet helemaal bewust van wat dit precies inhoudt.

Zijn leven zal drastisch veranderen en zijn dagelijkse bezigheden, zoals naar school gaan, met vrienden spelen, videospelletjes spelen en huiswerk doen, worden verstoord door bezoeken aan het ziekenhuis, behandelingen, naalden en angst.

Een van de moeilijkste dingen die kinderen moeten accepteren, is hun lichamelijke verandering. Chemotherapie zorgt er niet alleen voor dat patiënten hun haar verliezen. Het zorgt er ook voor dat hun gezicht opzwelt, dat ze gewicht verliezen en dat hun gezichtsuitdrukking verandert.

Daarnaast is vermoeidheid een constante metgezel van mensen die tegen kanker vechten.

  • Gabriel overleefde een moeilijke operatie, waarbij oncologen een groot deel van de tumor verwijderden. Het was een zeer ingewikkelde ingreep. De doktoren waren niet in staat om alle schade die de astrocytoom had veroorzaakt volledig te elimineren.
  • Toch is de diagnose op dit moment goed. De ziekte is nu stabiel en niet actief. Dit is een positief gegeven waar deze familie stevig aan vasthoudt.
Gabriel in het ziekenhuis
  • Een blijvend probleem dat Gabriel hier echter aan over heeft gehouden, is een gebrek aan zelfvertrouwen. Elke keer dat hij in de spiegel kijkt, ziet hij alleen maar het litteken van zijn operatie.
  • Het grote, rode litteken net boven zijn oor dat als een pijl verwijst naar zijn ziekte.
  • Zijn dromen is hij verloren. Hij weigert het huis uit te gaan, om terug naar school te gaan, om te spelen in het park… Hij ziet alleen zijn litteken.

Een tattoo van het litteken

Josh Marshall is de vader van Gabriel. Hij is een achtentwintig jaar oude optimist en een dappere man, die zijn kinds zijde geen moment heeft verlaten. Ondanks het gegeven dat het leven soms ontzettend oneerlijk kan zijn, weet Josh dat het vooral belangrijk is om een positieve houding aan te houden en je hoop nooit te verliezen.

Daarom was het voor hem duidelijk dat het, zodra de doktoren hadden gezegd dat ze hun werk hadden verricht en de tumor hadden verwijderd, tijd was om de ’emoties van zijn zoon te genezen’, om zijn zelfvertrouwen te herstellen, net als zijn energie en zijn optimisme.

Een foto van vader en zoon

Vaderdag gaf Josh de kans om zijn zoon op een geweldige manier te verrassen. Hij had zijn hoofd kaal geschoren en een tattoo laten zetten die er precies hetzelfde uitzag als het litteken op zijn zoons hoofd. Nu ‘waren ze hetzelfde’.

Vanaf dat moment ging Gabriel naar buiten met een hernieuwd gevoel van kracht. Hij schaamt zich niet meer, omdat hij zijn vader aan zijn zijde heeft die samen met hem zijn litteken aan de wereld laat zien. Samen zijn ze sterkere mensen die alles aankunnen.

Wij wensen kleine Gabriel al het geluk van de wereld, een dappere jongen die nu al negen maanden stabiel is. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.