Toen Roodkapje haar angsten onder ogen zag

Leer om een wijs, energiek en dapper mens te worden. Leer hoe je de leiding neemt over je eigen realiteit. Stop met bang zijn. Wees geen naïef Roodkapje, maar omarm je innerlijke sterke wolf.
Toen Roodkapje haar angsten onder ogen zag

Laatste update: 26 februari, 2019

Angsten liggen op de loer in het oerwoud van je dagelijkse leven. Ze achtervolgen je, observeren je in hun wolvenvachten.

Soms voel je je kwetsbaar. Het is net of je Roodkapje bent. Je moet aan een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen. Je moet je in onbekende situaties begeven. Het is bijna als een overgangsritueel.

Dit zijn de momenten waarop je jezelf moet uitdagen. Je moet ontdekken wie je bent. Daarnaast is dit een goed moment om je grenzen te ontdekken.

Het leven leven houdt in dat je op ontdekkingstocht moet. Bovendien gaat het erom dat je elke dag de strijd aangaat met je eigen onzekerheden en angsten. Op die manier zullen ze je niet verslaan.

Dit is de enige manier waarop je een sterk en onafhankelijk mens kunt worden. Het is een manier om te leren om op je instinct te vertrouwen. Op je intuïtie en je eigen ervaringen.

Vandaag willen we voorstellen dat je hiermee aan de slag gaat. Laat je rode cape van angsten achter en leer van de moedige wolf.

Je angsten zijn je aanvallers

Roodkapje

Angsten hebben een duidelijk doel. Ze houden je in leven en maken je alert. Het is je ontdekkingsmechanisme voor elke bedreiging die jou in gevaar brengt.

Als onze hersenprocessen een gevaar ontdekken, produceert je lichaam direct adrenaline. Je krijgt ook een golf van neurotransmitters die je hartslag versnellen. Dit stelt je in staat om zo nodig te vluchten.

In het verre verleden hadden deze reacties slechts één doel: het beschermen van jouw leven als je je in een gevaarlijke situatie bevond.

Vandaag de dag zijn de risico’s en aanvallers echter van een andere orde. Sterker nog, ze zijn zo anders, dat ze zelden een lichaam, vorm of vastomlijnde aanwezigheid hebben. In de 21e eeuw zitten de meest voorkomende aanvallers in je hoofd. Hieronder vallen ook de aanvallers die soms gecamoufleerd zijn als vrienden of partners.

Allereerst is het noodzakelijk om ze te identificeren. Je moet alles zien te vinden dat in staat is om je innerlijke blijdschap en geluk weg te nemen.

Je hebt het recht om je waardevol en moedig te voelen. Daarnaast zou je in staat moeten zijn om je leven te leiden in balans en goede harmonie met je omgeving.

Aanvallen van onzekerheid

Iedereen heeft een stem. Je hebt rechten, deugden en sterke punten. Maar soms vergeten mensen hun positieve eigenschappen. Ze geven op om wat anderen zeggen en worden een soort marionetten. Anderen beroven hen aan de lopende band van hun waardigheid.

In dit geval kan je niemand verantwoordelijk houden voor het feit dat je je ongelukkig voelt. De aanvaller zit binnenin jou; het is niet iemand om je heen.

Je moet je wolfsvacht aantrekken om je dapperheid terug te krijgen. Op die manier zul je je vrijheid terugkrijgen. Het is tijd dat je assertief wordt, respect betoont en respect terug eist.

Als een aanvaller van buitenaf zegt: “Dat kun jij niet”

Roodkapje en een wolf

In het dagelijkse leven gaan verschillende aanvallers eindeloos door en brokkelen je af. Soms is het je familie die je ervan weerhoudt te groeien als mens. Ze werpen drempels op, op je weg naar je bestemming. Daarnaast verhinderen ze dat je je eigen beslissingen kunt nemen en je eigen lotsbestemming in handen kunt nemen.

In andere gevallen is de aanvaller een emotionele relatie die liefde en dominantie verwart. Of vriendelijkheid met manipulatie.

Zoiets kan gebeuren op school of op het werk. Vaak wordt een veto uitgesproken over ons recht om uniek te zijn. Heel veel mensen hebben echter het gevoel dat ze niet anders mogen zijn. Dat ze dingen niet op hun manier mogen doen of dat ze hun vaardigheden niet mogen laten zien.

Aanvallers komen in veel verschillende vormen en gedaantes, maar degenen die in overvloed aanwezig zijn, zijn de aanvallers die vleugels afknippen en vrijheden terzijde schuiven.

De aanvaller die jou aan het verleden verbindt en je ervan weerhoudt om verder te gaan

Iedereen is het product van zijn geschiedenis. We zijn gemaakt en gevormd door ons verleden. Maar niet alles wat in het verleden is gebeurd, bepaalt wie je nu bent.

Eén van de ergste interne aanvallers is degene die in het verleden is blijven hangen. Om specifieker te zijn, focust deze aanvaller zich op het verleden, waardoor je niet kunt groeien en een sterker mens kunt worden.

Er zijn stenen die gewicht toevoegen aan je emotionele bagage, maar door verder te gaan met je leven blijft een flink deel van deze stenen achter. Het is noodzakelijk om jezelf te bevrijden van deze bagage. Dit gebeurt als gevolg van acceptatie, vergeving en persoonlijke confrontatie.

Beslis om het goede te behouden. En onthoud: je kunt ervoor kiezen om jezelf niet te vergiftigen met slechte herinneringen.

Je zult veerkrachtig zijn. Je zult je verleden accepteren. Dan zul je net als een roedel wolven zijn: sterk en vrij. Je zult naar de toekomst kijken met hoop en zonder angsten.

De aanvallers die je rust, je geluk en de lucht in je longen weg nemen

Vrouw en een wolf

Deze aanvallers nemen je te pakken in een valkuil van pessimisme. Daarnaast houden ze je ondergedompeld in ontmoediging en eindeloze zorgen.

Je aanvallers zijn dieven van de vrede. Het zijn immers de makers van de stormen in je geest die je blijdschap laten verwaaien.

Identificeer hen. Leer hun trucs kennen. Daarna kun je de impact die ze op je leven hebben, controleren. Filter hun negativiteit. Vind vrede en vrijheid van deze schadelijke invloeden.

Leer om een wijzer, energetisch en dapper mens te zijn. Leer hoe je de controle over je eigen werkelijkheid kunt nemen. Maak een eind aan je angsten. Wees geen Roodkapje, timide en naïef. Omarm je innerlijke leeuw. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.