Tips om je partner in een latrelatie te verrassen

Het onderhouden van een latrelatie is niet makkelijk. Ontdek enkele tips en trucs om het makkelijker te maken en de passie en de relatie gezond en levendig te houden.
Tips om je partner in een latrelatie te verrassen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 23 augustus, 2022

Een latrelatie kan moeilijk zijn. Met voldoende inzet en communicatie kan je echter een sterkere relatie ontwikkelen – soms zelfs sterker dan de koppels die dicht bij elkaar wonen.

Vaak is het zo dat als je ver weg bent van je partner, je hem of haar nog meer kan gaan waarderen. Je zult beginnen om alles wat hij of zij voor je doet op te merken en je gaat alle kleine eigenaardigheden missen. Bovendien groeit het vertrouwen tussen jullie en leer je om creatiever te zijn als het gaat om het verrassen van de ander.

Wat kun je doen om een latrelatie gezond te houden en op te fleuren? Hoe houd je het interessant? Tegenwoordig is het nog makkelijker door middel van technologie. Blijf lezen om een aantal tips te ontdekken die je kunnen helpen om je partner te verrassen als je ver van hem of haar vandaan bent.

Verras je partner in een latrelatie

1. Organiseer een romantisch diner

Vandaag de dag zijn er veel manieren waarop je je dicht bij je partner kunt voelen. Zelfs als je een latrelatie hebt. Hoewel het leuk is om samen uit eten te gaan, kun je nog steeds ver weg van elkaar romantisch dineren.

Hoe? Door middel van videobellen met je mobiele telefoon! Met behulp van internet kun je je partner zien en met hem of haar praten, bijna alsof hij of zij er daadwerkelijk is. Dit is perfect voor een romantische avond of voor een speciale avond als je een latrelatie hebt.

Tips

 • Als je je diner nog specialer wilt maken, kun je de kamer versieren met kaarsen of andere romantische voorwerpen.
 • Zorg ervoor dat je voor voedsel kiest dat jullie allebei graag eten.

2. Draag een liedje aan elkaar op

Je partner zal zich gelukkig en verrast voelen als hij/ zij weet dat jij de hele dag aan hem of haar denkt. Daarom kan het opdragen van een liedje een manier zijn om je partner te verrassen wanneer hij of zij het het minst verwacht. Op die manier zal je partner zich speciaal voelen.

Er zijn veel romantische liedjes die je gevoelens kunnen overbrengen en die jouw sterke gevoelens van liefde kunnen uitdrukken, ondanks dat je ver van die persoon verwijderd bent.

Tips

 • Kies een speciaal liedje dat goed uitdrukt hoe jij je voelt.
 • Bel een radiozender om een liedje aan te vragen speciaal voor je partner.
 • Bel dan je partner om te vertellen dat hij of zij naar de radio moet luisteren zodat hij of zij het liedje en de aankondiging niet zal missen.
 • Zet het op sociale media of stuur het in een berichtje.

3. Schrijf een liefdesgedicht

Een vrouw krijgt een liefdesbrief

Niet iedereen is een getalenteerde dichter, maar je kunt van je meest romantische gevoelens een gedicht of lied voor jouw partner schrijven. Ver van elkaar verwijderd zijn is moeilijk, maar een gedicht schrijven met je eigen woorden en gevoelens kan de beste manier zijn om je partner te laten weten hoe belangrijk hij of zij in je leven is.

Tips

 • Geef jezelf toestemming om open te zijn over je emoties en laat deze gevoelens in je gedicht zichtbaar worden.
 • Niet alle gedichten hoeven te rijmen. Het belangrijkste is dat het romantisch en oprecht is.
 • Als je hulp nodig hebt, kun je online zoeken naar tips om je schrijven te verbeteren.

Misschien ook interessant om te lezen:
6 romantische films die je laten huilen

4. Stuur een grappig filmpje

Tegenwoordig zijn er veel middelen en apps om video’s grappig te maken zonder al te veel moeite te hoeven doen. Bovendien duurt het slechts een paar minuten om een video te versturen en te ontvangen.

Het thema van je video kan van alles zijn. Je kunt een leuke video maken waarin je grappige dingen doet. Of je kunt een compilatie van gelukkige momenten en herinneringen aan je relatie sturen.

Tips

 • Download een video app op je telefoon.
 • Als je jezelf niet op wilt nemen, kun je foto’s verzamelen en romantische berichten sturen, of je stem opnemen bij de foto’s.
 • Als je wilt, kun je het uploaden op YouTube of je sociale media, zodat je partner zich extra gevleid of speciaal kan voelen.

5. Verras je partner met een cadeau

Verras je partner met bloemen

Als je het woon- of werkadres van je partner hebt, kun je hem of haar verrassen met het sturen van cadeaus wanneer je maar wilt. Er zijn verschillende diensten die cadeautjes aan mensen overhandigen. Je kunt ook lokale diensten opzoeken om te zien of er speciale diensten zijn die bezorgen bij je partner in de buurt.

Tips

 • Kies een cadeau dat je partner leuk zal vinden: kleding, een knuffelbeer, een boek van zijn of haar favoriete auteur, et cetera…
 • Wacht niet op een speciale dag. Stuur hem of haar iedere willekeurige dag zodat je partner helemaal verbaasd is.

6. Maak je videogesprek een beetje spannender

Wanneer je al een hoog niveau van vertrouwen met je partner hebt bereikt, kun je je gebruikelijke videogesprekken voeren en ze een beetje spannender makenAls je partner niet het initiatief neemt, kun je hem of haar verrassen door iets te dragen dat sexy is.

Tips

 • Kleed je op een suggestieve manier. Je kunt lingerie dragen of iets dergelijk, waardoor je je sexy voelt.
 • Zeg uitdagende dingen om een spel tussen jou en je partner te creëren.

Als je het gevoel hebt dat jij en je partner in een saaie routine vervallen terwijl je van elkaar verwijderd bent, of als je de passie en intrige in leven wilt houden terwijl je niet bij elkaar bent, onthoud dan deze tips en vergeet niet om je partner altijd te blijven verrassen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.